Savunma Sanayine yönelik olarak tasarım ve üretim yapmakta olan Karel, sektöre özel ürün ve çözümleri ile Tayland Defense & Security Fuarında.
Sektör tarafından önemli görülen, uluslararası savunma ve iç güvenlik fuarı Defense & Security, 20 yıldır Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenleniyor. Fuar bu yıl 6-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Türk savunma sanayinin geniş katılımı ile farkındalık yarattığı fuarda Karel standı, ürün ve çözümleri yoğun ilgi görüyor.
Karel, 257 firma arasından sıyrılarak ödül kazanan 10 firma arasında yer aldı.
‘’İleri Kalite Teknolojileri Ödül Töreni’’ TÜSİAV Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı tarafından düzenlendi.
Tüm Karel çalışanlarının özverisi, bilgi birikimi ve tutkusu sayesinde elde edilen bu ödülü Karel Elektronik Üretim Müdürlüğü ve Ürün Kalitesi Müdürlüğü yetkilileri aldı. Bu başarı Karel’in ileri teknoloji kullanımı ve ürün kalitesine verdiği değerin de en önemli göstergesi olarak tüm Karel ailesine gurur vesilesi oldu.
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından onbirincisi düzenlenen TESİD Sohbetleri etkinliğinin bu bölümünün konusu "Akıllı Fabrikalar".
25 Ekim Çarşamba günü Karel Genel Müdürü ve TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu'nun açılış konuşmasını yapacağı ve Hakan Güldağ moderatörlüğünde gerçekleşecek "Akıllı Fabrikalar" başlıklı panel ile devam edecek etkinlikte ARCTIC-E Çamaşır Makinası Fabrika Direktörü Barış Tekdemir görüşlerini aktaracak.
Canlı olarak Karel ViPort Video Konferans altyapısı ile gerçekleşecek etkinlik, TESİD Youtube kanalından yayınlanacak.
Tarih: 25 Ekim 2023, Çarşamba
Saat: 14:00 – 15:30
Canlı Yayın: youtube.com/c/tesidorgtr
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği - TESİD Kimdir?
Türkiye’de elektronik sanayi, bilgi teknolojileri ve bunlarla ilgili hizmet sektöründe ArGe ve/veya üretim yapan kuruluşların derneğidir. 1989 yılında kurulmuştur. Halen 84 ayrı sanayi kuruluşuna mensup 142 üyesi bulunmaktadır. TESİD oluşturduğu Akıllı Yaşam vizyonu kapsamında elektronik sektöründe faal olan KOBİ ve yeni girişimciler ile büyük şirketlerin kendi aralarında ve diğer sektördeki firmalarla işbirliği imkanlarını yaratarak, yerli çözümlerin oluşturulmasına destek olmayı hedeflemektedir.
Türkiye’nin Ar-Ge harcamaları en yüksek 250 şirketinin oluşturduğu “Ar-Ge 250 2022” listesi açıklandı. Karel, önceki yıllarda olduğu gibi yine listede ilk sıralarda yerini aldı.
Türkiye teknoloji sektörünün lider kuruluşlarından olan ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem veren Karel alanında Türkiye'nin en gelişmiş, en fazla bilgi birikimine sahip ve en sistematik Ar-Ge merkezlerinden birisine sahiptir.
2022 yılı araştırmasına göre Karel, Yazılım, Bilişim ve Bilişim Teknolojileri Sektöründe Ar-Ge'ye En Fazla Harcama Yapan Şirketler sıralamasında 3. sırada,
Ar-Ge Merkezinde Çalışan Toplam Personel Sayısına göre 24. sırada,
Ar-Ge Merkezinde Yürütülen Proje Sayısına göre 28. sırada,
Ar-Ge Merkezinde Çalışan Lisans ve Lisansüstü Personel Sayısına göre 29. sırada,
Ar-Ge 250 Genel Listesinde 31. sırada yer aldı.
Ar-Ge 250 Nedir?
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimler ile Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan hareket edilerek hazırlanıyor. Araştırmanın temel verilerini; firmaların 2022 yılındaki Ar-Ge harcamaları, 2023 yılı için planlanan Ar-Ge harcamaları, Ar-Ge personel sayısı, 2022 yılında Ar-Ge merkezlerinde alınan patent sayısı, faydalı model sayısı, tasarım tescil sayısı, marka sayısı ve 2022 yılı Ar-Ge desteklerinden yararlanma oranı oluşturuyor.
Ar-Ge 250 listenin tamamı için tıklayınız.