Ana içeriğe atla
En

Karel, HIMSS Eurasia’18 Sağlık Bilişimi Fuarında
25-27 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşen HIMSS Eurasia’18 Sağlık Bilişimi Fuarı ve EMRAM Eğitim Konferansı, Yenibosna Pullman Hotel’de ziyaretçilerini ağırladı.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ile birlikte birbirinden değerli konuşmacılar, sağlık bilişim sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinden 2000’in üzerinde sağlık BT uzmanı, klinik uzmanı, firma yöneticileri, yatırımcılar ve sağlık bilişimi profesyonellerini buluşturan, bölgemizin en büyük uluslararası sağlık bilişimi etkinliği olan HIMSS Eurasia’da Karel olarak bizler de sağlık sektörüne yönelik çözümlerimizi sergiledik.

Karel olarak kesintisiz iletişimin ve haberleşmenin hayati derecede önemli olduğu sağlık sektörü projelerinde; tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayan, esnek, büyümeye ve gelişmeye açık yapıda entegre çözümler sunuyoruz.

Fuar süresince ziyaretçiler, ana salon fuaye alanındaki Karel standında sektöre yönelik ürün ve çözümlerimiz hakkında bilgi aldı.

Ayrıca etkinlik alanında kurgulanan Dijital Hastane Konsepti için özel yazılımları ile birlikte IP iletişim çözümü, IP Telefonlar, IP DECT ve Wi-Fi el setleri, barkod yazıcı/okuyucu, medikal el terminali ve medikal tablet kalemlerinin dijital hastane içinde entegrasyonlarının sunumu gerçekleştirildi.

Etkinlik ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız >>
 
HIMSS fuarı 2018 sağlık bakanlığı karel standı ziyareti
HIMSS fuarı 2018 Romanya sağlık bakanlığı karel standı ziyareti
HIMSS fuarı 2018 karel standı ziyareti

Karel, Digital Transformation & Smart Systems - DTSS 2018 Fuarı Sponsoru
Digital Transformation & Smart Systems - DTSS 2018 etkinliği, 24-26 Ekim 2018 tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti ve profesyonelleri bir araya getirdi.

Dijital Dönüşüm, siber-fiziksel sistemler, akıllı fabrikalar, makineler ve insanlar arasındaki iletişim ve veriye dayalı karar destek sistemleri aracılığıyla insan yeteneklerini desteklemeyi amaçlayan bir kavram olarak gitgide daha fazla önem kazanıyor. DTSS de Teknoloji 4.0'ın teknoloji, yönetim, eğitim ve politika gibi çeşitli yönlerini kapsayacak şekilde tasarlanan bir etkinliktir. DTSS konferansı ve fuarı, bu alanlarda çalışan araştırmacıları, uygulayıcıları ve politika yapıcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

DTSS konferansında ele alınan konuları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Akıllı Robotlar
  • Büyük veri
  • Bulut bilişim
  • Yapay Zeka / Makine Öğrenimi
  • Sanal / Artırılmış Gerçeklik
  • Yatay - Dikey Yazılım Entegrasyonu
  • Siber Fiziksel Sistemler
  • Sensör Teknolojileri
  • Nesnelerin İnterneti
  • Siber güvenlik
  • Eğitimde Dijital Dönüşüm
  • Dijital Dönüşüm için Teknoloji ve İnovasyon Politikaları
  • Dijital Dönüşüm Yönetimi
  • Tedarik ve Değer Zinciri Yönetimi

Türkiye’de sektöründe en gelişmiş, en fazla bilgi birikimine sahip ve en sistematik Ar-Ge merkezlerinden birisine sahip olan Karel olarak bizler de bu etkinlikte sponsor olarak yer alıdık.

Daha fazla bilgi için; http://dtss.metu.edu.tr/



Yerli Üretim Telefon Satralı
Türkiye’nin %100 yerli ve PBX alanındaki açık ara lider firması KAREL olarak; tüketimde üst sıralarda yer aldığımız bilişim çağında, var olmanın yerli ürün ve yerli üretimden geçtiğine inanıyoruz.
Ülkemizdeki parasal ve altyapı kaynaklarımızı ithalatla tüketmemek, aksine istihdama ve ekonomiye katkısını arttırmak için yerli üretim ve yerli ürün tercihine dikkat çekmek, “Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına” destek vermek üzere MS serisi tüm santrallarımızda %10 indirim yapıyoruz.
 
Kampanyadan faydalanmak ve bilgi edinmek için Karel Yetkili Satıcıları ile iletişime geçilebilir:
https://www.karel.com.tr/yetkili-saticilar-ve-servisler
 

Karel Savunma Çözümleri, ADEX 2018 Azerbaycan Fuarında
Savunma Sanayine yönelik olarak Ar-Ge’den üretime her aşamada hizmet veren Karel, özgün ürün ve çözümlerini 3. Uluslararası Azerbaycan Savunma Fuarında sektör profesyonelleri ile buluşturdu.

25-27 Eylül 2018 tarihleri arasında Bakü Expo Center’da gerçekleşen fuar, 32 ülkeden 209 şirkete ev sahipliği yaptı. Savunma ve güvenlik sektöründen profesyonelleri ağırlayan fuar; küresel üreticiler, askeri karar vericiler ve devlet görevlilerini bir araya getirerek aralarındaki işbirliği ve ortaklığı güçlendirmek için ideal bir ortam oluşturdu.

Savunma sanayinde özellikle iletişim çözümleri ile önemli bir üretici konumunda olan Karel, Hol 1 Stant 1024’te yer aldı ve ürünlerini ziyaretçilerin deneyimlemesini sağladı.

Fuarda, deniz ve kara platformları için geliştirilen IP tabanlı askeri haberleşme çözümleri ve zırhlı araçlar için intercommunication sistemlerinin yanı sıra yeni ürün olan hava trafik haberleşme sistemi de ziyaretçilere sunuldu. Tamamen IP tabanlı olarak geliştirilen hava trafik haberleşme sistemi, kule operatörlerinin hava platformlarındaki telsizlerle konuşmasını sağlarken bir yandan da kule üzerindeki diğer iç ve dış haberleşme arayüzlerini çevrime dahil edebilme yeteneği ile öne çıkıyor.




IT strateji günü 2018 - türkiye teknoloji etkinlikleri
13 Eylül 2018 Perşembe günü Bahçeşehir Üniversitesinde gerçekleşen IT Strateji Günü, IT profesyonellerini bir araya getirdi.

Karel’in ev sahipliğinde geçen yıl ilki gerçekleşen IT Strateji Günü’nde Amazon, BAU Siber Güvenlik Merkezi, Google, Intel, Juniper Networks, Mayasoft, Oracle, Özgür Yazılım ve VMware gibi BT sektörünün lider şirketleri bir araya gelmişti.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen IT Strateji Günü; Google Cloud, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Juniper Networks, ForcePoint, Aruba Networks, Trend Micro, ShiftDelete.Net, ITstack, Invictus, Bloomberg HT ve Logo’nun da katılımıyla gerçekleşti.

13 Eylül 2018 Perşembe günü üst düzey yöneticiler ve 300’ün üzerinde BT yöneticisinin katılımıyla yapılan etkinlikte şirketler bulut hizmetleri, sanallaştırma, nesnelerin interneti, veri merkezleri ve siber güvenlik konularında Türkiye BT sektörüne ilişkin orta ve uzun vadeli öngörülerini paylaştı.

Tarih: 13 Eylül 2018 Perşembe

Yer: Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü / İstanbul

Bu ücretsiz etkinliğin sunumlarını izlemek için tıklayınız;
https://www.karel.com.tr/it-strateji-gunu

Karel iot iş birliği

​Karel, Yapay zeka ve nesnelerin interneti tabanlı akıllı musluklarıyla ideal içecek servisi sağlamayı hedefleyen Nesnelerin İnterneti şirketi Pubinno ile bir üretim anlaşmasına imza attı. Bu anlaşma ile Karel, Pubinno’ya hızla artan satışları için büyük bir üretim ve teknik know-how desteği verecek. Karel’in sağlayacağı destek ile seri üretim, Ar-Ge ve teknik destek projelerine yönelmeyi hedefleyen Pubinno, distribütörlükler vererek global pazarlarda büyümeye devam ediyor.
 
ABD, İsrail, Hollanda, Hindistan, Almanya, İtalya ve Türkiye’de ürünleri kullanılan Pubinno, geçtiğimiz ay Kanada, Sırbistan ve Meksika’ya da distribütörlük vermişti. Açık içecek satışlarında yaşanan kaybı yaklaşık yüzde 20’ye kadar azaltan ve servisini tüm satış noktalarında standardize eden Pubinno, yeni üretim anlaşması ile birlikte global pazarlardan yeni talepler almaya devam ediyor.
 
Anlaşma ile ilgili bir açıklama da yapan Karel Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-Ge Başkanı Yaman Tunaoğlu  şimdiden bir başarı öyküsü olan Pubinno’ya hikayenin devamı için vermiş oldukları destekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Dünya çapında yenilikçi bir projeyi hayata geçirmekte birçok zorluğu aştıklarını ve nihayet seri üretime başladıklarını belirten Pubinno kurucu ortağı ve CEO’su Can Algül, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli elektronik üreticilerinden Karel’le yaptıkları stratejik ortaklığın Pubinno’yu global hedeflerine daha da yaklaştırdığını belirtti.

türkiye bilişim 500 ödülleri karel özel ödülü
BThaber Şirketler Grubu tarafından hazırlanan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017” araştırma sonuçlarına göre BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey’in yanısıra Türkiye’de faaliyet gösteren bilişim şirketlerinin yetkilileri, STK Başkanları, kamu görevlileri ve basın mensuplarının katılımıyla bu yıl 19.’su düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu ve en değerli 100 markasından biri olmasının yanı sıra yüksek teknoloji üreticisi konumunda olan Karel, Bilişim 500 araştırma sonuçlarına göre Türkiye Ekonomisine Katkı Özel Ödülleri” kategori başlığı altında  bulunan “Türkiye Merkezli Üretici - Donanım” kategorisinde üst üste dördüncü kez birincilik ödülüne layık görüldü.
karel bilisim 500 2018'de özel ödül kazandı
 
karel türkiye merkezli üretici ödülü kazandı

karel genç girişimcileri destekliyor
Karel ve Bilkent Cyberpark işbirliği ile desteklenen TUBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG), teknoloji konusunda iş fikri olan gençleri hayallerini gerçekleştirmeye çağırıyor. Program ile başarılı bir girişime dönüşme potansiyeli taşıyan iş fikirlerine, iş planı hazırlama desteği ile ilgili eğitimler verilecek ve mentörlük hizmeti sunulacak.

Bireysel Genç Girişim Programı ile ilgili olarak görüşlerini paylaşan Karel Ar-Ge Haberleşme Sistemleri Grup Yöneticisi Alper Sarıkan, Türkiye’deki emek-yoğun sektörlerdeki büyüme fırsatlarının sonuna gelindiğine dikkat çekerek, işsizlik sorununun çözümü ve ekonomik büyüme için Türkiye’nin önündeki en büyük fırsatın, Ar-Ge, yaratıcılık ve inovasyonu doğrudan destekleyen bir eğitim sistemi olduğunu belirtti.

Program ile ilgili detaylı bilgi için: http://biggmarka.cyberpark.com.tr/
 
karel ve cyberpark genç girişimcileri destekliyor

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl 17. kez verilecek olan Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri için son başvuru tarihi 15 Ağustos olarak açıklandı. Bu yıl da büyük firmaların ve KOBİ’lerin özgün ürünleri, geliştirme ve ticarileştirme süreçleri ödül ile taçlandırılacak.

Ayrıca TESİD bu yıl “Teknopark Girişimcilik Ödülü” isimli yeni bir yarışma kategorisi oluşturdu ve teknoparklardaki genç girişimcileri davet etti.

TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık ve Teknopark Girişimcilik Ödülleri başvuru formu ile ödüller ve süreç hakkında ayrıntılı bilgiyi www.tesid.org.tr adresinden edinebilirsiniz.
 
tesid 2018 özülleri yenilikçilik ve yaratıcılık

Abone ol