Ana içeriğe atla
En

karel günrükleme sertifikası aldı, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası
Dünyada 30’dan fazla ülkeye kendi markasıyla ürün ve teknoloji ihraç eden Karel, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’de sınırlı sayıdaki firmaya verilen bir güvenilirlik belgesi olan “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” aldı.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Nedir?
YYS, uluslararası adı ile “Authorized Economic Operator (AEO)”, ilgili bakanlık nezdinde güvenilirliğini kanıtlayan ve belli mevzuatların gereklerini yerine getiren şirketlerin ithalat ve ihracat işlemlerini kolaylaştırmak için verilen ve uluslararası geçerliliği olan bir yetki belgesidir.

Bu belge ile ihracat taşımalarında gümrüklerde bekleme süreleri kısalıyor, gümrükleme maliyeti önemli ölçüde düşürülüyor, ihracatçıya ve ithalatçıya rekabet gücü kazandıracak yerinde gümrükleme imkanı sunuluyor.

Karel, 10.05.2018 tarihinde Türkiye’de sadece 278 firmanın sahip olduğu bu belgeyi alarak yurtdışı pazarlara yönelik yatırımlarına bir yenisini ekledi.

Karel türkiyenin en değerli 100 markası arasında
Dünya’nın en önemli marka değerleme kuruluşlarından biri olan Brand Finance tarafından "Türkiye'nin En Değerli Markaları 2018 - Turkey 100" çalışması tamamlandı.

Çalışmada Türkiye’nin en değerli 100 markasının toplam değeri 27.5 Milyar Dolar olarak açıklandı.

Telekom sektörü, listeden %14’lük pay alarak bankacılığın ardından en büyük ikinci sektör olarak öne çıktı.

PBX alanında Türkiye’nin uzun yıllardır açık ara pazar lideri olan Karel, Türkiye’nin En Değerli 100 Markası ve Türkiye'nin En Değerli 4 Telekom Markasından biri olarak listede yer aldı.

Hürriyet’in “İşte Türkiye'nin en değerli markaları” haberi için; http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/iste-turkiyenin-en-degerli-markalari-40858105

Türkiye'nin En Değerli 100 Markası - Brand Finance tam listesi için; Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100 [.pdf]
 

Çocuk İstismarına Hayır

Son dönemde yaşanan olaylar karşısında duyduğu kaygı ve duyarlılığını paylaşmak isteyen Karel üretim tesisi çalışanları, fabrikamızın bahçesinde bir araya gelerek Çocuk İstismarına HAYIR mesajı verdiler.
 

Geleceğin önemli teknoloji trendleri olarak görülen yapay zeka ve otonom araçların, 2022 yılına kadar pek çok hizmetin çekirdeğini oluşturması bekleniyor.

Türkiye’nin kendi alanında en büyük ve nitelikli kadrosuna sahip olan Karel Ar-Ge ekibi, otonom araç yarışı kapsamında aşağıdaki konularda eğitimler aldı ve yapay zeka algoritmasının kullanıldığı mini otonom araç geliştirdi.

  • Derin öğrenme
  • ROS ( Robot Operating System ), Lidar bilgisini alma, kamera bilgisini alma/işleme, motor bilgisini alma ve gönderme, kendi ROS nodu'muzu oluşturup bilgi gönderme.
  • Bilgisayarlı görü, görüntü işleme, obje algılama
  • Gerçek zamanlı görüntü analizi
  • Görüntü sınıflandırması
  • Öğreti metodu ile makine öğrenmesi kullanımı

Karel Ar-Ge ekibi geliştirdikleri otonom araç ile katıldıkları OpenZeka MARC yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Bu alandaki bilgi birikiminin kullanımı ile önümüzdeki dönemde otonom askeri araçların geliştirilmesinde aktif görev alarak, derin öğrenme uygulaması ve görüntü işleme tekniklerinin kullanımı hedefleniyor.
karel otonom araç üretti
karel yapay zeka kullanan araç
karel ar-ge otonom araç yarışması
karel ar-ge otonom araba

Karel ve Türk Telekom İşbirliği Radyolink Çalıştayı
Karel ve Türk Telekom işbirliği çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 05-08 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya’da  “Radyolink Şebeke Ekipmanları Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda Türk Telekom ile yürütülen Radyolink projesinin son durumu hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Çalıştaya, 52’si Türk Telekom personeli ve 9’u Karel personeli olmak üzere toplamda 61 kişilik büyük bir katılım sağlandı.

Çalıştayda katılımcılara Karel Teknik Destek ve Eğitim grubundan Tolgahan Balaban  tarafından projede kullanılan yeni nesil NEC VR ekipmanın sunumunu yapıldı. Ayrıca proje kapsamında geliştirilen Bilgi Yönetim Sistemi RABIS yazılımının kapsamı ve son durumu hakkında genel bilgiler verildi.

Karel Kurumsal Projeler Direktörü Hakan Kavas, yaptığı konuşmada proje hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştayın son kısmında müşterimizin Karel’den beklentileri konuşuldu ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Etkinlik sonrası Kurşunlu Şelalesi ile Kaleiçi gezisi ve ardından bowling turnuvası düzenlendi.

karel türk telekom işbirliği
karel radyolink çalıştayı 2018
karel ve türk telekom radyolink çalıştayı antalya 2018

Turkcell Teknoloji zirvesi 2018 karel sponsor oldu
Türkiye’de düzenlenen en kapsamlı ve geniş katılımlı teknoloji etkinliklerinden olan Turkcell Teknoloji Zirvesi 2018, 4-5 Nisan’da Haliç Kongre Merkezinde 9. kez gerçekleşti. 

Bu yıl “Türkiye. Bugün. Şimdi.” sloganıyla gerçekleşen zirve, 7 binin üzerinde davetliyi bir araya getirdi. Türkiye merkezli en büyük bilişim üreticisi* olan Karel, zirvede sponsor olarak yer aldı. İş dünyasının önde gelen isimleri ile teknoloji severleri buluşturmayı amaçlayan etkinlikte 30’un üzerinde oturum gerçekleşti. Eş zamanlı gerçekleşen oturumlarda sektörünün önde gelen yerli ve yabancı fikir önderleri bilgi birikimlerini dinleyiciler ile paylaştı.

Yapay zeka konusunda dünyanın öncü isimlerinden olan Profesör Stuart J. Russell, GSM Operatör Birliği (GSMA) Genel Direktörü Mats Granryd, IBM Watson CTO’su Rob High ile TBWA Global Kreatif ve İçerik Direktörü Theodor Arhio bu yılın dikkat çeken konuşmacıları arasında yer aldı.

Kuleli Fuaye alanında bulunan Karel standında Karel IP İletişim ve Entegrasyon Çözümleri, Karel Bulutta Konferans ve Transport Şebeke Çözümleri sergilendi, tek sistemde 10.000’in üzerinde IP abone  büyüklüğünü bulan PPP entegre şehir hastanesi projelerimiz hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğe katılamayanlar için oturumlar gün boyunca etkinliğin mobil uygulaması üzerinden ve Turkcell web sitesinden canlı olarak yayınlandı.
 
*Bilişim 500 Araştırmasına göre

Abone ol