Ana içeriğe atla
En

Alarm Sisteminize Her Ay Dünyanın Parasını mı Ödüyorsunuz?

Güvenlik Sistemleri

Hırsız Alarmı
Günümüzde iş yeri ve konut güvenliği yabana atılmaması gereken önemli bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Hem mekanın güvenliği hem de giriş çıkışların denetimi için kullanılabilecek alarm sistemlerinde genel kullanım modeli teçhizatın güvenlik firması tarafından güvenlik birimlerine bildirim yapma anlaşmasıyla birlikte kiralanması şeklinde gerçekleşiyor. İşin kötü tarafı çözüm arayan birçok kişi veya kurum alternatif bir yöntem olduğundan habersiz oldukları için bu çözümlere mahkum bırakıldığını hissediyor.

Alternatifler var
Karel Alarm SistemiGüvenlik sistemlerinde sunulan hizmetin iki bacağı var. Bunlardan bir tanesi güvenlik ekipmanının kendisi. Fiziksel alarm sistemleri tek başlarına çalışabiliyor ve mekana izinsiz giriş yapıldığı anda yüksek sesli alarm çalarak caydırma özelliği sergiliyorlar. Bu sistemler her türlü yere uyarlanabiliyor ve genellikle ev ve ofislerimizde bulunması öngörülenden daha fazla noktaya uzatılarak sensör sistemlerinin sayısı ve çeşitliliği artırılabiliyor. Örneğin aynı sisteme alışılageldik hareket sensörleri ne ek olarak cam kırılma, ısı, duman ve gaz sensörleri de yerleştirilebiliyor. Bu şekilde çok daha geniş kapsamlı bir güvenlik sistemini kendinize özel biçimde yapılandırabiliyorsunuz ve bu iş için kiralama değil satın alma yöntemini kullanabilirsiniz.

Alarm Panel ve Tuş TakımıSatın alınabilecek ekipman birçok farklı bileşenden oluşuyor. Bu bileşenler arasında sensörler en önemli kısım gibi görünse de aslında teknolojinin temelinde yatan şey panel: Alarm panelleri, kendilerine bağlanacak sensörler, tuş takımları ve sirenlerle bir bütün olarak çalışarak temel alarm sisteminin kurulmasına izin veriyor. Paneller genellikle 8 bölgeli olarak sunulsa da 32 bölgeye kadar genişletilebiliyorlar. Dolayısıyla mekana ve ihtiyaca göre istenildiği biçimde uyarlanabilen alarm sistemlerine sahip olunması mümkün hale geliyor.

Peki kim müdahale edecek?
Alarm sistemlerinin fiziksel kısmını satın almak ve isteğimize göre kurulmasını sağlamak konusunda bir sorunumuz olmadığını gördük. İstediğimiz kadar alanını ve işlevlerini geliştirebildiğimiz alarm sistemlerinin önemli özelliklerinden bir tanesi de panik butonu, acil çağrı sistemi, izinsiz girişlerde ortaya çıkan güvenlik gücü veya tıbbi müdahale ihtiyacının otomatik olarak bildirilebilmesi için bir de hizmete ihtiyaç duyuluyor.

Alarm SensörüAlarm sisteminin fiziksel kısmı yanında alarm izleme ve kontrol hizmetini de ayrıca almak mümkün. Bu hizmetleri edindiğinizde kurulmuş sistemin özelliğine göre alarm çalmaya başladığında gerekli kişilere bildirim yapılmasını, türüne göre polis, itfaiye veya ambulansın çağrılmasını, belirli dönemlerde raporlama yapılabilmesini ve alarm sisteminin sağlığının sürekli olarak uzaktan denetlenmesini sağlamış olursunuz. Ayrıca bu hizmetlerin alarm sisteminizle bağlantısını GSM şebekesi veya analog telefon şebekesi üzerinden oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında sunulan hizmetin ücretsiz bir uygulamayla iOS veya Android cihazınızdan kontrol edilmesini de sağlayabilirsiniz.

Karel’in bu iki ürünü ayırması sayesinde alarm sisteminiz bağımsız biçimde çalışabileceği gibi gelişmiş bir alarm kontrol hizmetinden de faydalanmanız mümkün oluyor.
Ücretsiz keşif için size en yakın Karel Yetkili Satıcısına ulaşabilirsiniz: http://www.karel.com.tr/yetkili-saticilar-ve-servisler

Diğer Bloglar