Ana içeriğe atla
En

Termal Vücut Algılama Sistemi Nasıl Çalışır, Avantajları Nelerdir?

Güvenlik Sistemleri

Termal Vücut Algılama Sistemi Nasıl Çalışır, Avantajları Nelerdir?
Pandemi her konuda olduğu gibi teknolojik gelişmelere de yön vermeye devam ediyor. Bunlardan birisi de son zamanlarda gündeme gelen termal kameralar oldu. Termal Vücut Algılama sistemleri şirketlere sağlıklı bir ortam sunmaya çalışıyor.

İşletme sahipleri pandemi sürecinde virüssüz işyeri sağlama çabalarını sürdürüyor. İşletmeler; aşılar, maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe gibi keskin önlemlerle hem personelini hem de müşterilerini korurken bir yandan da hastalıkla mücadele etmeye devam ediyor.

Termal Vücut Algılama Kameraları Nasıl Çalışır?

Termal kameralar, ilk başta vücut ısısını doğru ve hızlı bir şekilde ölçer. Cihazlar, temassız olarak bina girişlerinde uygulanan vücut ısısı ölçme uygulamasını daha etkin bir hale getirir.

Tarayıcıların bir diğer özelliği de çalışanların zamanı doğru kullanmasını sağlamak ve çalışandan kaynaklanan ihmalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktır. AI teknolojisi kullanılan tarayıcılarda ateşi yükselenler tespit edilir ve girişleri reddedilir. Geliştirilen teknoloji sayesinde özel olarak koronavirüs testi yapmasa da yüksek ateş semptomu gösteren rahatsızlıkları da tespit etmeye yardım eder.
Karel Termal Görüntüleme Sİstemleri

Termal Vücut Algılama Tarayıcısının İşletmenize Faydaları Nelerdir?

Termal tarayıcılar, işletme sahiplerini bulaşıcı hastalıklara karşı ilk savunma hattıyla donatır ve çalışanlarına, hastalarına ve müşterilerine gönül rahatlığı sağlar. Sağladığı bir diğer fayda ise koronavirüs belirtisi gösterenleri yerinde tespit etmeye yardımcı olması, maske takmayanları ve işyerinize girmesi riskli olanları size bildirmesi ve ihmalleri büyük ölçüde azaltmasıdır.

Her sektör ve büyüklükteki işletme sahipleri için çeşitli termal vücut algılama tarayıcıları önerilebilir. İster küçük bir ofisiniz, ister büyük ve yüksek trafikli bir organizasyonunuz olsun, termal algılama çözümleri şu avantajları sağlar;

  • Hızlı algılama. Kişi başına yaklaşık olarak 0,2 saniye gibi kısa bir sürede tamamlanır.
  • Doğru maske algılama taraması. Binanıza maske takmadan girmeye çalışan kişilere karşı sizi uyarır.
  • Temassız çözüm. Aynı anda doğru sıcaklık algılama ve yüz tanıma sağlar, sorumluluk riskini en aza indirir.
  • Gelişmiş akıllı teknolojiler. Yüksek sıcaklık ölçümü ve yüz tanıma dahil, fotoğraf ve video sahtekarlığına karşı etkili, sahteciliğe karşı yüksek koruma algılaması.
  • Yüksek görüntü kapasitesi. On binlerce yüz görüntüsü saklayabilir.
  • Küçük ofislerden büyük binalara kadar tüm ihtiyaçlarınıza yönelik Karel ürünlerini incelemek için >> Karel Termal Kameralar

Termal Vücut Algılama Tarayıcılarının Fiyatları ve Özellikleri
Termal Vücut Algılama Tarayıcılarının Fiyatları ve Özellikleri

Piyasada özelliklerine göre birçok fiyat aralığına sahip termal vücut algılama tarayıcıları bulunmaktadır.

Fiyatların belirlenmesinde; yapay zeka kalitesi, termal hassasiyetliği, görüntü kalitesi, taşınabilir olup olmaması, ölçüm doğruluğu payı gibi özellikler en büyük etkenlerin başında gelir.

Taşınabilir Termal Tarayıcılar

Küçük boyutta olan termal vücut algılayıcılarının en büyük özelliği elle taşınabilir olmasıdır. Bu kameraların kullanım alanları küçük işletmeler, atölyeler gibi az sayıda kişinin gelip gittiği yerlerdir. Bu işletmelere giriş çıkışlarda elle kontrol yapılmasını sağlar. Bu kameraların güncel fiyatları sabit olanlara göre daha düşük olup cihazın özelliklerine göre değişmektedir.

Sabit Termal Vücut Algılayıcıları

Sabit termal vücut algılayıcıları kalabalık ve giriş çıkışların yoğun olduğu okul, AVM, havalimanı, kamu binaları, plazalar ve fabrikalar gibi alanlarda kullanılır.

Sabit vücut kameralarında fiyat aralığı kameranın gelişmiş teknik özelliklerine göre değişmektedir. Az özelliği bulunan kameraların fiyatı giriş seviyesi için uygun olup daha fazla özelliği bulunan kameraların fiyatları ise daha yüksektir.

Termal Kamera Fiyatlarını Belirleyen Özellikler Nelerdir?
Termal Kamera Fiyatlarını Belirleyen Özellikler Nelerdir?

  • Son dönemlerde pandemi ile daha da önem kazan yüksek ateş tespiti
  • Hassas Doğruluk Ölçümü (%0.5)
  • Maske Tespiti
  • Gelişmiş Yüz Tanımı
  • Yüksek Çözünürlük
  • Çoklu Doğrulama
  • Tanıma Mesafe Alanı
  • Kişi Kaydı
  • Sesli Alarm
  • Turnike ve Kapı Kilitleme

 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Hareket Algılama Nedir ve Nasıl Çalışır?
Robotik Nedir? Gelecekte Robotlar Nasıl Olacak?
CCTV Güvenlik Kamera Kurulumu, Model ve Özellikleri Hakkında Tavsiyeler

Diğer Bloglar