Ana içeriğe atla
En

Etkili Bir Siber Güvenlik İçin 5 İpucu

Güvenlik Sistemleri

Siber Güvenlik İpuçları
Bir işletme sahibinin, çalışanlarının güvenliğini ve değerleri eşyalarını koruyabilmesi için birçok yöntem vardır. Bir güvenlik kamera sistemi, maddi eşyaları korunmasına yardımcı olacaktır. Ancak günümüzde birçok işletme; belgeleri, faturaları ve gizli bilgileri saklamak ve kullanmak için teknolojiden yararlanıyor. Bu nedenle bir işleteminin güvenlik planında siber koruma yöntemleri uygulaması oldukça önemlidir. Bilgisayarlar, çalışanlara işletme bilgilerini kolay bir konumda depolamak için olanak tanırken, siber koruma ihlalleri veri güvenliğini tehdit edebilir. Bu siber koruma ipuçları sayesinde ise işletme sahipleri çevrimiçi karşılaşılan problemlerin riskini azaltabilir;

Anti-virüs Yazılımı Çalıştırın
Çoğu bilgisayar anti-virüs yazılımı ile birlikte gelir ve çalışanların, bilgisayarlarını düzenli olarak kontrol etmeleri gerekir. Yazılımlar, en güncel koruma tehdidini (virüs) tespit eder ve bir virüsün sistem üzerinde çoğalma aşamasını engelleyerek sabit sürücüden kaldırır.

Verileri Yedekleyin
Tüm teknolojiler gibi, bilgisayarlarda dört dörtlük değildir ve en olmadık zamanlarda çökebileceği bilinmektedir. Çalışmalarını ve işlemlerinin çoğunu bilgisayar üzerinde gerçekleştiren işletmelerin düzenli aralıklarla verilerini yedeklemesi çok önemlidir. Eğer bilgisayar arızaları ve bilgiler başka bir yerde depolanmazsa, bu verileri kurtarmak mümkün olmayabilir. Yıllar ya da aylar alan yoğun bir çalışmanın korunması için değerli iş belgelerini, e-postaları ve verileri yedekleyebileceğiniz taşınabilir sabit sürücüye yatırım yapabilirsiniz.

Bir Güvenlik Duvarı Edinin
Güvenlik duvarı; erişilen bilgisayarlardan gelen, onaylanmayan internet trafiğini önleyen yazılımlardır. Bu uygulama düzgün bir şekilde yapılandırıldığında, insanlara kendi cihazlarını daha fazla kontrol edebilme imkanı sağlar ve işletmenin bilgisayar ağına yönelik saldırılar önlenebilir.

Orijinal Parolalar Oluşturun
Özgün parolalar, bilgisayarların istenmeyen kişilere karşı erişilebilir olmasının önüne geçecektir. Bir hacker ya da bir hırsız, işletme bilgisayarlarına erişmek için girişimde bulunursa, giriş yapabilmek için doğru parolayı girmeye ihtiyacı olacaktır. Parolalar, işletmenin adı ya da konumu gibi tahmin edilmesi kolay olan şeyler olursa, genellikle hackerlar bu kodu kırabilirler. Meydana gelen bu basit ihlali önlemek için yaratıcı olun ve parolanızda en az üç tip karakter kullanın.

Bilinmeyen E-postaları Engelleyin
Çoğu virüs, bilgisayarlara e-posta eklentileri ( .vbs, .scr, .exe ve . pif uzantılı eklentiler) aracılığıyla bulaşmaktadır. Bir çalışan, bilinen ya da bilinmeyen göndericilerden, bu uzantıları barındıran herhangi bir ek ile birlikte e-posta alırsa, bu dosyalar yüzünden bilgisayarın etkilenmeyeceğinden emin olmak için antivirüs yazılımını çalıştırabilir veya güvenmediği yerlerden gelen mailleri açmadan silebilir.

 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
IP Kamera Sistemini Hackerlardan Korumak İçin 10 Basit Önlem
Siber Güvenlik Sunumu - Akademik Bilişim
IP Santralı Hackerlardan Korumak
Hacklenen Nesnelerin İnterneti (Internet of Hacked Things) Nedir?

Diğer Bloglar