Ana içeriğe atla
En

DVR, NVR ve HVR Arasındaki Farklar Nelerdir?

Güvenlik Sistemleri

DVR VNR ve HVR nedir, farkları nelerdir
Güvenlik kamera sistemlerindeki önemli ekipmanlardan biri olan kayıt cihazlarının birçok çeşidi bulunuyor. Peki bu cihazlar arasında nasıl seçim yapacaksınız?

Aslında tüm kayıt cihazları basit bir anlatımla, güvenlik kameralarından gelen görüntüleri kayıt altına alırlar. Görüntü kaydının yanında ses kaydı, uzaktan izleme, yedek alma ve kayıtları tekrar oynatma gibi özelliklere sahiptir.

Network Video Kayıt Cihazı (Network Video Recorder - NVR)
Karel NVRDijital formattaki bir video görüntüsünü sabit disk sürücüsüne (HDD) kaydetmek için kullanılır. Genellikle IP kameralardan bir ethernet ağı yoluyla Cat5 ya da Cat6 kabloları ile görüntüleri alır. En çok fiziksel güvenlik uygulamaları için kullanılır. NVR ve IP kameraların kombinasyonundan oluşan bir kamera sistemi nispeten pahalıdır, buna rağmen DVR ve analog kameralar ile kıyaslandığında ileriye yönelik çözümler ve üstün video netliği sunar. Bazı IP kameralar netlik olarak 5 megapikselden fazlasını sunar. Mesafeler bir sorun değildir ve IP kameralar bir ağ üzerinden erişilebilir olduğu sürece istenilen her yere yerleştirilebilir.

Dijital Video Kayıt Cihazı (Digital Video Recorder - DVR)
Karel DVRDijital formattaki bir video görüntüsünü sabit disk sürücüsüne kaydetmek için kullanılır. DVR'lar genellikle analog kameralardan, koaksiyel kablolar yoluyla görüntüleri alır. Bu kombinasyon daha uygun maliyetli ve kurulumu daha kolaydır. Yine de bu çözüm, genellikle D1(720x480) görüntü kalitesi ile sınırlıdır. Uzaklık konusunda ise, analog kameralar ile kayıt cihazı arasındaki mesafe 300 metreden az olduğunda, video kalitesinde herhangi bir bozulma olmayacaktır.

Hibrit Video Kayıt Cihazı (Hybrit Video Recorder- HVR)
Karel HVRDijital formattaki bir video görüntüsünü sabit disk sürücüsüne kaydetmek için kullanılır. HVR'lar IP ve analog kameraların ikisini de barındırır. IP kameralardan, bir ethernet ağı üzerinden Cat5 ya da Cat6 yolu ile görüntüleri alır. Bunun yanı sıra analog kameralardan da koaksiyel kablolar yoluyla görüntüleri alır. Çoğunlukla fiziksel güvenlik uygulamaları için kullanılır. Bu seçenek, var olan analog kameraların yeniden kullanılarak sistemlerin birleştirilmesi ve gelecekte IP güvenlik kamera sisteminin geliştirilmesi için iyi bir seçimdir.

Karel Video Kayıt Cihazları ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız >>>

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
CCTV'de Yeni Teknolojiler ve Trendler
Güvenlik Kamera Sistemi Seçerken Bilmemiz Gereken 7 Kriter
IP Kamera Sistemini Hackerlardan Korumak İçin 10 Basit Önlem

Diğer Bloglar