Ana içeriğe atla
En

İş Hayatında, Video Konferansın Avantajları

İletişim Sistemleri

Video konferans Avantajları
Günlük hayatımızda bir görüntünün bin kelimeye değer olduğu söylenir. Fakat iş hayatında görüntülü iletişimin kullanılmaya başlamasının ardından, bir videonun bir milyon kelimeden daha fazla değere sahip olduğu söylenebilir. Transparency Market Research tarafından yapılan araştırma raporlarına göre, video konferans pazarının 2022 yılında 6,4 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Yani yılda %9,4 büyüme oranı ile gelişmesi öngörülüyor. Bu pazarın, bu denli hızla yayılmasına şaşmamak gerekir. İş arkadaşları ile video aracılığı ile bağlantı kuranların sahip olduğu en önemli 3 avantajı sizlerle de paylaşmak istiyorum:

3) Gerçek bir randevu
Her ne kadar uzun yıllardır iletişim kurmak için telefon ve e-posta yolu tercih edilse de, anlık mesajlaşma son dönemde daha yaygın ve elverişli hale geldi. Bununla birlikte, bahsettiğimiz bu 3 iletişim yöntemi en iyi alternatif olan yüzyüze iletişim kadar doğal bir deneyim yaşatamıyor. İnsanlar, telefon ya da mail ile iletişim kurarken soğuk bir ses tonu ya da tavır takınabiliyor. Hatta yüksek enerjiye sahip biriyle yapılan konuşma; enerjik ses dürtüsü ve sessizlik arasında salınabiliyor. Ancak video konferanslar ile her şey değişiyor. Bir diğerini görebilmek, katılımcıların daha doğal bir konuşma ortamında olduklarını hissetmelerine imkan veriyor.

2) Kullanımı çok kolay
Önceleri bir video konferansa katılmak için, planlamanın haftalar öncesinden yapılması ve toplantı saatinde özel donanımlı odalara girerek görüşmeyi başlatmak gerekiyordu. Görüşmek başladıktan sonra bağlantı sorunları, görüntü donmaları, video kalitesi düşmesi gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor ve bu olumsuz durumlar görüşmelerin verimini olumsuz etkiliyordu.

Günümüzde ise, video konferans deneyimi bireysel müşteriler için de bir hayli kolay oluyor. Akıllı telefonlar ya da dizüstü bilgisayarlar ile kullanılabilen Facebook, Skype veya Google+, gibi uygulamalar sıradan hale geliyor. Ve insanlar bunların hepsini bir tuşa tıklayarak yapabiliyor. Bir kullanıcının video aramasındaki video kalitesi tatmin edici olabilir, ancak işlevsellik olarak basitlik her zaman kazanır. İnsanlar kullanımı kolay olursa video kalitesindeki hatayı tolere edeceklerdir. İş alanında tam olarak gerçekleşen budur. Ofiste bir video toplantısı oluşturmak, takvimdeki bir toplantı linkine tıklamak kadar basittir. Aynı buluşma akıllı telefon ya da tablet üzerinde de olabilir ve görüntü kalitesi de eskiye göre çok daha iyidir. Geçmişteki bu karmaşıklık, şimdiki zamanın basitliği ile yer değiştirmiştir.

1) Sözsüz İfadeleri Okuyabilmek
İş ile ilgili görüşmelerde, video bağlantılarının en önemli avantajı, sözsüz ifadeleri toplayabilmektir. Video konferanslarda yüz ifadeleri okunabilir, gülümsemeler ve kuşkulu bakışlar görülebilir. Video aracılığıyla yüz yüze konuşmak katılımcılara; bir diğerinin vücut diline, sesine ve daha birçok farkında bile olmadıkları bilinçaltı belirtiye karşı tepki göstermelerine izin verir.

Siz de Karel Bulutta Video Konferans Sistemini tercih ederek, video konferanların avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
IP Video Telefon ile Neler Yapılabilir?
İletişimde Görmenin Gücü
Video Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer Bloglar