Ana içeriğe atla
En

Neden Karel Bulut Santral? Hakan Uzuner Anlatıyor

İletişim Sistemleri

Merhaba ben Hakan Uzuner, Çözümpark kurucusu ve aynı zamanda ITSTACK Bilgi Sistemleri Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak görev yapıyorum.

Neden Karel Bulut Santral?

Özellikle Karel’in yerli ve milli olması, ISO 27001 başta olmak üzere güvenlik anlamında pek çok sertifikasyona sahip olması ve uzun yıllardır sektörde olmasından dolayı verdiği güven dolayısıyla, biz özellikle bulut santral üreticisi olarak Karel’i tercih ettik.

Bulut ve sanal santral konusunda piyasada tercih edebileceğiniz pek çok üretici var. Ancak burada bizim yaklaşımımız güvenlik temelli oldu. Çünkü iletişimde bildiğiniz gibi mail kadar telefon da hala çok aktif kullanılıyor. İletişimdeki güvenlik de aynı mail sistemlerinde olduğu gibi bizce çok önemli. Nasıl mail altyapılarımızda kullanacağımız sistemleri veya şirketleri ve bunların içinde bulunduğu standartlar ile sertifikaları kontrol ediyorsak, bulut santral seçerken de bunlara çok dikkat ettik.

 

Bulut Çağrı merkezi nedir, bulut çağrı merkezi avantajları, sanal çağrı merkezi

Karel Bulut Santral sayesinde yatırım maliyeti olmadan, abonelik sistemi ve uygun görüşme maliyetleri ile yeni nesil bir iletişim sistemi kullanabilirsiniz.

İncelemek için tıklayınız >>

Neden Bulut Santral Teknolojisini Seçtiniz?
Şirketi ilk kurduğumuzda pek çok ihtiyacımız vardı, bunlardan biri de ses iletişimi ihtiyacıydı. Malum mail ve diğer temel ihtiyaçlar kadar önemliydi. Bu aşamada birçok alternatifimiz vardı, bunların başında da geleneksel bir telefon santralı satın alıp, ofisimize kurup hızlı bir şekilde kullanabilirdik. Fakat biz bir danışmanlık şirketiyiz ve özellikle teknoloji alanında çalıştığımız için, müşterilerimize bu alanda en güncel teknolojileri kullanmanın faydalarını anlattığımızdan dolayı biz de istedik ki kendimiz de bu alanda, yani ses ihtiyacımızı karşılamak için en güncel teknolojileri kullanalım.

Durum böyle olunca hızlı bir şekilde alternatiflerimize baktık ve geleneksel bir santral kullanmak yerine bulut santralın bizim şirketimiz için daha uygun bir çözüm olduğuna karar verdik. Çünkü özellikle baktığımızda

  • İlk yatırım maliyetlerinin düşük olması,
  • Kullandığımız kadar ödeme sistemi,
  • İstediğimiz gibi kapasiteyi arttırmamız ve azaltmamız,
  • Her yerden yani ofis bağımsız olarak kullanabilmemiz ilk göze çarpan özellikleriydi.

Özellikle pandemi döneminde verdiğimiz kararın bir kez daha doğru olduğunu gördük. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla hiçbir şekilde iletişim sorunu yaşamadık. Karel Bulut Santral altyapısı sayesinde herkes evinde olmasına rağmen tüm müşteri ve iş ortaklarımızla kesintisiz bir iletişim kurabildik.
Bulut santral, sanal santral, karel bulut santral nedir

Karel Bulut Santralın En Çok Beğendiğiniz Özellikleri

Özellikle web abone sayfasını aktif bir şekilde kullanıyoruz. Çünkü günün sonunda iş ortaklarımızı veya ofis çalışanlarımızı hızlı bir şekilde bulmak ve aramak için bu çok kıymetli. Yine cevapsız çağrıları görme, sesli mesajları dinleme, konferansa bağlanma ve ofis numaramızı istediğimiz yerden kullanma gibi özellikler çok kıymetli. Bu noktada tabi Outlook entegrasyonu gibi yine teknolojiyle uğraşanların ve son kullanıcıların çok hoşuna gidecek özellikleri de var.

Uç Noktada Telefon Tercihiniz Ne Oldu?

Her ne kadar Karel Bulut Santral altyapısı standart SIP telefonlarla da çalışıyor olsa da biz aslında IP telefon olarak da yine Karel’in IP Telefonlarını tercih ettik. Çünkü özellikle Karel’in bulut santral altyapısıyla uç noktada telefon olarak da Karel’in ürünlerini seçtiğinizde daha fazla özellik sunuluyor. Biz de bu noktada hızlı bir araştırma yaparak daha fazla özelliğe sahip olabileceğimizi gördüğümüz için Karel Bulut Santral ile beraber entegrasyon anlamında uç noktada da Karel’in IP telefonlarını kullanmaya karar verdik.

Karel Bulut Santralı Öneriyor Musunuz?

Hızlı bir iletişim istiyoruz, kesintisiz bir iletişim istiyoruz, güvenli bir iletişim istiyoruz. Aslında bu başlıklara baktığınız zaman esnek, güvenli – ki bu güvenlik sadece teknoloji altyapısı olarak değil, marka olarak da Karel’in bugün sektördeki ve piyasadaki isminin büyüklüğü kadar güvenilirliği de önemli. Eğer esnek bir altyapı istiyorsanız, güvenli bir altyapı istiyorsanız, kesintisiz bir altyapı istiyorsanız, servis ağı geniş olsun, telefon açtığımda karşımda biri olsun, bugün var ama yarın da olsun, hatta bundan 10 yıl, 20 yıl sonra da olsun diyorsanız, benim tercihim Karel markası ve Karel’in bulut altyapısı olacaktır.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Evden Çalışma Teknolojisi: İşinizi Korumak İçin Bilmeniz Gereken 15 İpucu
İletişim Sistemlerini Buluta Taşımanın 10 Avantajı
Telefon Santralı Satın Alırken Bilmeniz Gereken 15 Kriter

Diğer Bloglar