Ana içeriğe atla
En

Korona Günlerinde Evden Çalışmak İçin Bilmeniz Gerekenler

İletişim Sistemleri


Yeni tip Korona virüsün (COVID-19) ülkemizde de varlığını hissettirmesiyle birlikte, işletmeler de tedbir amaçlı olarak çalışanlarını evden çalışmayı teşvik etmeye başlıyor. Bu durum, hem sağlık açısından proaktif bir önlem sağlayabilmenin yanında, çalışanların da bir endişe duymadan kendi konfor alanlarında sorumluluklarını yerine getirmelerine olanak veriyor.

Evden çalışma, görünüşte rahat bir ortam sunuyormuş gibi görünse de, kendi içerisinde bazı zorlukları barındırıyor. Fakat planlı ve disiplinli bir program sayesinde bu zorluklar da kolaylıkla aşılabilir.

Evden etkili ve üretken bir şekilde çalışabilmeniz için benimseyebileceğiniz tavsiyeler:

1) Sabah ve Akşam Rutinleri Oluşturun
Evden çalışma yöntemleri
Bir rutin oluşturabilmek başarıyı beraberinde getiren unsurların başında gelir.
- Bu nedenle mümkünse iş hayatınızda olduğu gibi aynı saatte çalışmaya başlayın.
- Üretkenliği artırmaya yardımcı olmak için molalarınızı etkin bir şekilde planlamalısınız.
- Güneşli ve temiz bir havada yapılan yürüyüşler, motivasyonunuzu artırmanızı sağlayacaktır.

2) Ailenizin ve Yakın Çevrenizin Evden Çalıştığınızı Bilmelerini Sağlayın
Evden çalışma, aile yanında evden çalışma
Birlikte yaşadığınız ailenizin ya da ev arkadaşlarınızın, sizin evden çalıştığınız bilincinde olmaları konusunda gereken adımları atın. Gün içerisinde odaklanmanız gerektiğinde ya da bir toplantı üzerindeyken dikkatinizin dağılmaması konusunda size yardımcı olacaktır.

Bu konuda kendinize özel bir çalışma alanı yaratın ve çalışma zamanını diğer vakitlerden ayırabilen bir çizgi oluşturmaya odaklanın.

3) Kıyafetleriniz Konusunda Dikkatli Olun
Evden çalışırken ne giyilir
Evden çalışmak kişiye bir rahatlık sağlasa da bunun dezavantajları olabilir. Örneğin tercih edilen rahat bir kıyafet dolayısıyla verimlilik düşebilir. Ev ortamında çalışma esnasında formal bir giyim tercih edilemeyeceği gibi kişiyi gereğinden fazla rahat hissettirecek kıyafetlerden de kaçınılmalıdır.

4) Çalışma Pozisyonunuza Dikkat Edin
evden çalışırken nasıl oturmak gerekir
İşyerinizde verimli bir şekilde çalışabilmeniz için masa konumu, koltuk yüksekliği, monitör uzaklığı gibi unsurlar ergonomik olması açısından önceden tasarlanır. Fakat bu durumu ev ortamında sağlayabilmek her fırsatta mümkün olmayabilir. Boyun, bel ve göz ağrısı gibi durumlardan şikayetçi olmamak adına oturuş şekline dikkat edilmelidir. Çalışma esnasında kullanabileceğiniz bilgisayar, kalem, not defteri vb. unsurların konumunu da belli bir düzende tutabilmek zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

5) İşyeriniz ile İletişimi Kaybetmeyin
evden çalışma, en iyi video konferans hangisi
İş ortamından farklı bir yerde çalışırken iletişim kurabilmek çok önemli hale gelir. Ofiste kullandığınız dahili numaranızı evdeyken de kullanabilmek ve aramaları gerçekleştirmek için Karel Mobil Akıllı Telefon Uygulaması ve Karel YT500 Serisi Yazılım Tabanlı Görüntülü IP Telefon kullanabilirsiniz. Bu şekilde dahili telefonunuzdan size ulaşmak isteyenler ile her zaman ve her yerden iletişim kurabilirsiniz.

İşyerinizin dışındayken toplantılarınızı ertelemenize de gerek yok. Karel Bulutta Konferans gibi video konferans uygulamaları sayesinde yüz yüzeymişçesine toplantılarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Programınızı, kaydettiğiniz ilerlemeleri ve görevleri ekip arkadaşlarınız ve yöneticileriniz ile paylaşmayı ihmal etmeyin. Ortak bir proje üzerinde çalışılan durumlarda ise proje yönetim platformlarını kullanmak verimliliği artırmak için önerdiğimiz yöntemlerdir.

6) Olumlu Düşünün      
evden çalışmak rahat mı
Ofis dışından çalışma zamanları ilk başlarda hoş olmayabilir, çünkü alıştığınız bir düzenin dışına çıkmak konfor alanınızı etkileyeceğinden önceleri bu düzeni yadırgayabilirsiniz. Fakat bu görece olumsuzluğun yanında, işe gidip gelmek için zaman kaybetmemek, sevdiklerinizle mola vermek veya daha rahat giyinmek gibi evden çalışma avantajlarının tadını çıkarın. Tüm ekonomik ve sosyal aksaklıkların yanı sıra olumlu bir tavır sahibi olmak, güçlü kalmanıza ve bu krizi aşmanıza yardımcı olacaktır.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Her Yerden Çalışmak Neden Harika?
Mutlu Bir İş Hayatı için Verimli Çalışmanın 9 Yolu
Keşke Tüm Çağrı Merkezi Operatörleri Evden Çalışsa...

Diğer Bloglar