Ana içeriğe atla
En

Ofiste Yaşamı Kolaylaştıracak Mimari Öneriler

İletişim Sistemleri

Ofisler İçin Mimari Öneriler
Teknolojik değişim ve gelişim, ofis mekanlarının düzenini ve ortamını büyük oranda etkiliyor. Bu etkileme, iş ortamının daha işlevsel ve ergonomik olmasını sağlıyor. Nitekim teknolojik altyapı yenilenmesi sağlanmadan bir ofis düzeni yaratmak, zaman içinde çalışanın verimini düşürdüğü gibi iş ortamındaki motivasyonu ve işlerin sürekliliğini de olumsuz etkiliyor.

Ofisler, gün içinde yoğun olarak iş ve fiziksel sirkülasyonun yaşandığı yerlerdir. Gerek ofis içindeki çalışan sirkülasyonu, gerek iş yoğunluğu, müşteri görüşmeleri, toplantılar veya konferanslar, bizleri projelerimizde olduğu kadar ofislerimizde de çeşitli mimari çözümler almaya yöneltiyor. Çalışanlar arasındaki veri aktarımları ve koordinasyon, web ulaşımları, müşteri ilişkileri, saha-ofis iletişimi büyük önem taşıyor. Bunun içinde iletişim çözümlerinden santral hizmetlerine, ses ya da görüntü aktarımından güvenliğe pek çok parametre tasarımda devreye giriyor. İhtiyacın saptanması ve çözümlerin ihtiyaca göre yöneltilmesi, ofislerde verimliliği artırdığı gibi enerji tasarrufu da sağlamaktadır.

İş merkezinde, plazada, pasajda ya da apartmanda ofisler genel olarak gün içinde çok fazla sirkülasyon alan yerlerdir. Dolayısıyla işlerin verimli yürümesi için ofisin güvenli olmasına dikkat ederiz, bunun için de çeşitli güvenlik sistemleri kurarız. Ancak gelişen teknolojik sistemlerimizle artık ofislerimizin güvenlik sistemlerini uzaktan da takip edebiliyoruz.

Ofis Güvenlik Kamerasıİletişim çağında ofis yaşantıları yeterli ve verimli teknik altyapılar sayesinde daha sürdürülebilir bir yönde ilerliyor. Verimliliği artıran ve tasarruf sağlayan iletişim çözümleri, ofis içerisinde çalışanlar arasında, müşteriler ile çalışanlar arasındaki iletişimi daha sağlıklı hale getiriyor. Ses, görüntü, konferans, durum bilgisi, anlık mesaj, e-posta ve mobilite gibi kavramların bir arada bulunmasını ifade eden tümleşik sistemler; mimari bir ofiste işlerin yürütülmesini kolaylaştıran bir çözüm sunuyor. Proje sunumları, uzakta bulunan müşteriyle görüntülü iletişim, farklı lokasyonlarda bulunan çalışanlar arasındaki veri aktarımları da konferans sistemleri ile rahatlıkla yapılabilmekte. Ofis içinde kablosuz görüşme, bluetooth destekli ekran görüntülü, web konfigürasyonlu telefonlar yine ofis içindeki yaşantıyı kolaylaştıracak ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Ofiste VerimlilikÖte yandan yeni nesil internet uygulamaları da kurumsal iletişim sistemlerinin internet ortamında daha güvenli verimli çalışmasını sağlamak, iletişim giderlerini azaltmak, çalışanlar arasındaki işbirliği ve paylaşımına uygun internet ortamı yaratmak adına bulut çözümleri de büyük önem taşıyor. Ofislerin hızla artan güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan güvenlik sistemleri ise çalışanların ya da işverenin bilgisayar başında olmasa dahi, ofis içindeki güvenlik sistemini gerek mobil cihazından gerekse tablet ya da kişisel bilgisayarından görüntülemesine olanak tanıyor. 

Kullanıcının iş yüküne, çalışma biçimine, ofis içi çalışan sirkülasyonuna, ergonomiye göre hazırlanmış iyi bir teknik altyapı ofis içinde fiziksel ve finansal anlamda sürekliliği sağlar. Dolayısıyla işin sürekliliği ve çalışanın motivasyonu özellikle giderek artan teknolojik gelişmelerle birlikte daha da önem taşıyor.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Mimarlar Sadece Bina mı, Yoksa Yaşam Alanı mı Tasarlar?
Uzaktan Çalışma: Ev veya Ofis Dışında Çalışanlar İçin Destekler
Mimari Projelere Değer Katan Ekipmanlar

Diğer Bloglar