Ana içeriğe atla
En

Sahte Güvenlik Kamerası Almamak İçin 4 Sağlam Sebep

Güvenlik Sistemleri

Sahte Güvenlik Kamerası
Yoğun suç oranıyla mücadele konusunda, korunmak için harcanan çaba, çözümden daha iyidir. Hiç kimse soyulmak veya eşyasının çalınmasını istemez. İstenmeyen ve rahatsızlık verici durumlara hazırlıklı olmak, ailenizi ve kendinizi korumak ve güvende tutmak için en iyi yöntemdir.

İşyeri veya evi olan herkes bunu çok iyi anlayacaktır. Gallup tarafından 2013’te yapılan bir araştırmaya göre, suç oranı artmasına rağmen, az sayıda Amerikalı bu üzücü gerçeğin farkında. Şiddet içeren suçlar her geçen gün artıyor ve artan suç oranıyla vatandaşların kendilerini koruma istekleri de artıyor.

Neyse ki, suçluları suç işlemekten caydıracak yöntemler de mevcut. En ufak suç bile büyük kayıplara neden olabiliyor. İşte tam da bu yüzden, hazırlıklı olmak ya da en azından suçluyu tanıyacak, iş üstünde yakalayacak ve suçluyu ayırt edebilecek donanımlara sahip olmak lehinize olacaktır. Evinizi veya iş yerinizi soyulmaktan koruyacak en etkili yöntemlerden biri güvenlik kamera sistemleridir. Bugün bu pazarda birçok kamera çeşidi var ve ihtiyacınıza göre herhangi birini seçebilirsiniz.

Birçok insan, güvenlik kamerasının görünüşünün bile suçluları korkutmaya veya caydırmaya yeterli olacağına inandığı için sahte kameralar satın alıp görünecek yerlere yerleştiriyor. Bu kameralara biraz daha yakından göz atalım;

Sahte Kamera Nedir?
Sahte kamera gerçek gibi görünen ama görüntü almayan kameralardır. Birçok şekilde ve büyüklükte modelleri vardır. İnsanlar işlerine göre en uygun olanını seçerler. Bu kameralar, aynı zamanda güvenlik kameralarının bazılarında bulunan özelliklerinden biri olan yanıp sönen kırmızı bir ışık da bulundurur. Kırmızı ışığın insanlarda, mekanda fonksiyonel bir güvenlik sistemi olduğu düşüncesini oluşturması beklenir. Ancak gerçek güvenlik kameralarının çoğu bu özelliği taşımadığı için, güvenlik uzmanları bu özelliğe sahip olan kameraları almamanızı öneriyor. Yani yanıp sönen ışık bulunduran sahte kameralar gerçek amaca hizmet etmezler. Deneyimli suçlular, kırmızı bir ışığın onları durdurma veya en azından yıldırma potansiyeli olmadığını söyleyebilir.

İkinci olarak, suçlular gerçek güvenlik sistemlerinde kameraların güç kaynağına ve ana merkeze giden 3 ya da 4 kablosu olduğunu bilirler. Sahte kameralar ise sadece 1 kablo içerir. Bu durum da, kameranın sahte olduğunu ve işlenen suçun görüntü altına alınamayacak olmasını ortaya çıkaran diğer bir ipucudur.

Üçüncü olarak, bir kameranın sadece bir kişiyi izlemek yerine tüm yönlere rastgele olarak hareket etmesi, suçluların sahte kamerayı deşifre etmesine yol açabilir.

Sahte kameralar plastik lens, 1 veya 2 kablo ve metal bir gövdeden oluşur. Bu sahte kameralar piyasadan kolaylıkla temin edilebilir. Gerçek kameralardan çok daha ucuz olması da sahte kameraları düşük maliyetli bir seçenek kılar.

Sahte KameraNeden Sahte Kamera Almamalısınız?
Sahte kameralar ucuz olabilir. Ancak istenen basit özellikleri barındırmaması, bu kameraları almamanız için başlı başına bir sebeptir. Neden sahte kamera almamanız gerektiğini biraz daha ayrıntılı inceleyelim;

Kolayca Deşifre Olabilirler
Deneyimli suçlular için sahte bir kamerayı deşifre etmek çok kolaydır. Yanıp sönen ışık, tek kablo bağlantısı ve lensin rastgele hareketleri sayesinde kendini düşündüğünüzden de kolay şekilde ele verir. İşte bu yüzden gerçek bir kamera almak siz ve sevdikleriniz için daha iyidir (en azından önemli bir dayanağınız olur). Emin olun, biraz daha fazla para ödeyeceksiniz ancak güvenliğiniz de artmış olacak.

Hiçbir Şey Kanıtlayamaz
Sahte kamera sadece caydırıcı gibi görünür. Hırsız kameranın sahte olduğunu anlarsa ve suçu işlerse, sahte kamera işlenen suçu hiçbir şekilde kanıtlayamaz. Polisin suç hakkında bilmesi gerekenleri veremez, tanımlanacak bir yüz olmaz ve size yardım edecek hiçbir sağlam kanıtınız olmaz.
Ayrıca, potansiyel suçlular yakınlarınızdaki güvenlik sisteminin sahte olduğunun kokusunu dahi alsalar suç işlemekten asla çekinmezler. Bu da sizi güvenlik açısından zor durumda bırakır.

Yanlış Güvenlik Hissi Yaratma
Güvenlik önlemleri ile suçluları caydırabileceğiniz bu kadar açıkken, sahte güvenlik sistemleriyle bu durumu tersine çevirmenin ne kadar mantıksız olduğunu düşünün. Sahte kameralar kurulurken çevrede oturanlara bu sistemlere güvenmemeleri için güvenlik kameralarının sahte olduğunu söylenir.
Daha önce de sözü edildiği gibi, komşularınız kameraların sahte olduğu konusunda verilen bilgileri kazara ağzından kaçırabilirler. Bu da yaşadığınız bölgeyi güvenlik açısından daha zayıf yapar. Ya da daha kötüsü, sevimsiz komşular bu bilgiyi suç işlemeye yönelik kullanabilirler.

Yasal Sorunlar
Yukarıdaki sorunlar eğer sizin için yetersizse, sahte kamera kullanmanın yasal sorumlulukları da var. Geçen birkaç yıl boyunca Amerika'da sahte güvenlik kamerası kullanan işyeri ve ev sahipleri mahkemeye çıkarıldı. Bu sahte kameraların verdiği yanlış güvenlik hissine kapılarak, mağdurlar çevrelerinin sürekli denetim altında ve güvenli olduğuna inandırılarak kandırıldıklarını söylediler. Örneğin, herhangi bir kaza ya da hırsızlık olayından sonra kesinlikle güvenlik kamerası kayıtlarına göz atılmak istenecektir. Fakat sahte kameraların video görüntülerini ya da kayıtlarını almanın herhangi bir yolu olmadığı için işveren o kişilere görüntüleri gösteremeyecektir. İşverenin sadece yüzü kızarmakla kalmayacak aynı zamanda davalarla uğraşmak zorunda kalacak.

Özellikle suç oranının yüksek olduğu yerlerde, bazıları sahte kameranın hiçbir güvenlik önlemi alınmamasından daha iyi olup olmadığını tartışıyor. Düşüncelerinde pek de haksız değiller ancak gerçek bir kameranın sahte bir kameraya oranla güvenlikte ne kadar fark oluşturduğunu bilmeleri gerek. Sadece gerçeğinden daha ucuz olduğu için sahte bir kamera kurmak güvenlik kaygılarınız için kesinlikle bir yanıt olmayacaktır. Bütçenizi azıcık genişletip gerçek bir kamera satın alarak tamamen güvende hissetmeniz her zaman yararınıza olacaktır.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Analog CCTV Güvenlik Kamerası Fiyatları
Güvenlik Kamera Sistemi Seçerken Bilmemiz Gereken 7 Kriter
CCTV Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır?

Diğer Bloglar