Ana içeriğe atla
En

Toplu Taşıma Araçlarında Güvenlik Önlemleri

Güvenlik Sistemleri

Teknoloji, hayatımızı kolaylaştırmanın yanında güvenliğimizi arttırmak için de kullanılıyor. Birbiriyle haberleşen cihazlar sayesinde hayatlarımız daha rahat ve güvenli hale geliyor. Son dönemde daha da önem kazanan toplu taşıma araçlarına yönelik güvenlik önlemlerinden bahsetmek istiyorum.

Toplu taşıma araçlarına kurulan kamera ve araç takip sistemleri hem sürücülerin hem de yolcuların güvenliğini arttırıyor. İnternete bağlı herhangi bir cihazdan da izlenebilen kamera sistemleri, aracın içinin ve dışının görüntülerini 7 gün 24 saat kayıt altına alabiliyor, olası bir olayda tekrar izlenebiliyor.

Araçlara monte edilen araç takip sistemleri ise, uydu aracılığıyla araçların konum, hız ve hatta yakıt bilgilerinin belirlenen merkez veya kişilere gönderilmesine olanak sağlıyor. Bu sayede istenmeyen olaylara karşı güvenlik arttırılmış oluyor. İnternete bağlı herhangi bir bilgisayar veya akıllı telefondan ulaşılabilen bu sistemler aracılığıyla, araç güzergah dışına çıktığında veya araç içerisinde bir sorun olduğunda motoru bloke ediliyor ve çalışması engelleniyor. Olası bir sorunda konum bilgisi güvenlik birimlerine iletilerek olayın büyümeden engellenmesi sağlanıyor.

Bu sistemler, araçların güvenliğinin yanı sıra daha verimli kullanılmasına da olanak sağlıyor. Araçlar anlık trafik bilgileri sayesinde alternatif güzergahlara yönlendirilebiliyor, motor devri kontrol edilebiliyor, çalışma saatleri ve hızları kayıt altına alınıyor. Böylece hem tasarruf sağlanırken sürücülerin ve yolcuların can güvenliği de sağlanmış oluyor.

Karel Araç Takip Sistemleri ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayın;
http://www.karel.com.tr/urun-cozum/arac-takip-sistemi

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Araç Takip Sistemi İle Tasarruf ve Güvenlik Nasıl Sağlanır
Karel Araç Takip Sistemi Şirketinize Neler Kazandırır?
Başarılı Şirketlerin Tercihi M2M ve ATS

Diğer Bloglar