Ana içeriğe atla
En

Askeri IP İletişim Çözümleri

İletişim Sistemleri

Merhaba, bu blog yazımızda sizlere özellikle telli ve telsiz haberleşmesinde şebeke kurabilmek için geliştirmiş olduğumuz DS200T askeri sahra santralımızdan bahsetmek istiyorum.

DS200T askeri sahra santralımız günümüzün IP teknolojisini de içeren bir şekilde tasarlanmıştır. Askerlerimizin ve ordularımızın ellerinde bulunan sabit cihazların tamamını kullanabilmesini sağlayacak bir yapıda geliştirilmiştir. Sahra telefonları bağlanabilir, yüksek teknolojili IP telefonlar bağlanabilir. IP telefonlar direkt olarak santralın içinde entegre bulunan IP switche bağlanabilir, böylece ekstra bir donanım gerektirmeden IP’ye geçiş sağlanabilir.

Aynı zamanda santralların farklı firmaların üretmiş olduğu radyolinklerle bağlantı kurabilmesini sağlanıyor. Radyolinkler de IP portlar üzerinden bağlanabiliyor. Özellikle entegre olarak çalıştığımız Aselsan’ın sayısal radyolinki bulunuyor. O radyolink ile hem Türkiye’de hem de dünyanın değişik ülkelerindeki ordularımıza hızlı şebeke kurmak konusunda bir çözüm sunulmuştur.

Net olarak iki büyük askeri taşıma çantasından oluşuyor. Bu iki taşıma çantasının içine hem radyolinki, hem askeri santralı, hem de santralın bağlantı ekipmanları konabiliyor. Böylelikle taşınabilir bir haberleşme şebekesi sağlanmış oluyor.

Karel olarak böyle bir sistemi geliştirdiğimiz ve öncelikle Türk ordusunun hizmetine sunduğumuz için çok mutluyuz.
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Askeri Gemilerde Telefon Santralı ve Anons Sistemleri Nasıl Çalışır?
IP İletişim Yatırımları Neden Önemli?
Savunma Sanayinde Teknolojik Çözümler Nelerdir?

Diğer Bloglar