Ana içeriğe atla
En

BYOD: Özgürlük ve Kontrol Arasındaki Gerçek Dengeyi Bulmak

İletişim Sistemleri

Byod özgürlük ve güvenlik
İş gücünün yüzde 75’inin 2025 yılı itibariyle Y kuşağından oluşacağını biliyor muydunuz? Tabi ki her Y kuşağı çalışan işe akıllı telefonuyla gelecek.

Aslında endüstri analisti Gartner’a göre de, yakın gelecekte işverenlerin yarısı bütün çalışanların işe kendi cihazlarını getirmelerini isteyecek. 

Konu hareketlilik ve sizin iş gücünüz olduğunda, şu açık ki kendi cihazını getirme politikasındaki (BYOD) bu artış, akıllı telefonların ve tabletlerin iş ve kişisel kullanımı arasındaki bariyeri hızlı bir şekilde ortadan kaldırıyor. Ayrıca şu da açık ki, sizin şirketinizin BYOD modeli kullanımı ve Y jenerasyonu çalışanlarının BYOD’yi nasıl kullanmak istediği her zaman örtüşmeyebilir. Şimdi, bu her yerde bulunabilen varlıkları avantaja dönüştüren stratejilerinizi gözden geçirmek için ideal zaman. 

Kullanıcı açısından: Verimli mobilite
Mobil çalışanlar, bazı BYOD gereksinimlerine sahiptirler. Bunlar, kişisel ve iş aktivitelerinin tamamını kapsayan bir cihaz seçimi; kurum verilerine, uygulamalarına ve mail adresine normal bir erişim sağlama gibi özelliklerdir. Mobil ofis işlevselliği mutlaka sorunsuz ve kolay olmalıdır.

Şirket açısından: Doğru seviyede kontrol ve güvenlik 
byod nedirŞirket tarafından verilen cihazlar değişse bile, sizin telefon numaralarını ve iş bağlantılarını hala elinizde tutmanız gerekir. Şirket hatlarındaki ses ve veri imkanlarının çalışan tarafından kullanımını destekleyebildiğiniz gibi aynı zamanda şirketin sahip olduğu telefon numaraları ve iş bağlantılarını da elinizde tutabilmelisiniz. Daha da önemlisi, çalışanınızın cihazlarında yer alan şirket verilerini koruyabilmelisiniz. 

Herkesi mobil, mutlu ve daha güvende tutun
İyi haber şu ki; konu hareketlilik stratejisi olduğunda hem sizin işletmenize hem de mobil çalışanların avantajına olan birçok seçeneğiniz var.

Şirket imajını ve ulaşılabilirliğini merkez ofise bağlı iletişim çözümleriyle kontrol ederken aynı zamanda çalışan özgürlüğünü de güçlendirebilirsiniz. Bu yaklaşım sayesinde, internet olan her yerden ses, SMS ve mesajlaşma için mobil uygulamalar kullanabilir, buluta dayalı çözümler ile kontroller sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca Karel Mobil gibi, hareketlilik harcamalarını düşürmenizi sağlayacak internet üzerinden sesli iletişim sunan çözümlere de bakabilirsiniz.

Erişim ve güvenlik konusu çerçevesinde, kurumsal mobilite yönetimi araçlarını, personelin kendi telefonlarını kullanmasını sağlayan BYOD senaryolarını desteklemek için kullanabilirsiniz. Böylece işle ilgili işletme maliyetlerini kolayca ölçüp iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Karel Mobil uygulamasını ve avantajlarını incelemek için tıklayınız >>
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
CYOD ve BYOD'un Farkı Nedir?
Nesnelerin İnterneti(IoT) ve Sensör Uygulamaları
Yeni Kurulan Şirketlerin Teknoloji İhtiyaçları Nelerdir?

Diğer Bloglar