Ana içeriğe atla
En

Hemşire Çağrı Sistemi ve IP DECT Entegrasyonu

İletişim Sistemleri

Son zamanlarda şehir hastaneleri projelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte sağlık sektörüne yapılan teknolojik yatırımlar da gün geçtikçe artmaktadır. Bu videoda, bu yatırımların en önemlilerinden biri olan Hemşire Çağrı Sistemi hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

Hemşire Çağrı Sistemi Nedir?
Hemşire Çağrı Sistemi, hastanenin belli yerlerine yerleştirilmiş ekipmanlar sayesinde, acil bir durumda ilgili kişilere haber verilmesini esas alan bir sistemdir.

Sistem temel olarak, yatak başı ünitesi, el seti, wc çağrı ünitesi ve kapı üstü koridar lambasından  oluşur. Bu bileşenlerin birbiriyle haberleşmesini sağlayan modül oda kontrol ünitesidir. Oda kontrol üniteleri ile hastane santralinin entegrasyonu ise hastane sunucusu tarafından sağlamaktadır. Tüm bu ekipmanlar sayesinde, acil bir durum oluştuğunda, yani hasta kendini kötü hissedip el setindeki butona bastığında, veya banyoda düşüp, ipi çektiğinde, bu ekipmanlar görsel ve işitsel olarak alarm verip, sağlık personelini ilgili odaya yönlendirirler. Bunu ikaz lambaları, hemşire çağrı paneli üzerindeki uyarı veya kişinin kullandığı mobil cihaza bir mesaj atarak yaparlar.

Hemşire Çağrı Sisteminin Avantajları Nelerdir?
Eskiden sağlık personeli, bu acil çağrılar için yanlarında pager dediğimiz basit bir cihaz bulundurmak zorundaydı. Aynı zamanda konuşma ihtiyacı için bir de kablosuz telefon taşıyorlardı. Şimdi sadece IP DECT telefon kullanarak, hem konuşma hem de mesaj alma desteğine sahip olabilirler. Acil bir durum oluştuğunda bahsettiğim tüm bu sistem entegrasyonu sayesinde DECT telefona acil durumun nerede oluştuğuna dair bir mesaj gider. Aynı zamanda bu alarm şeklinde bir çağrıdır. Personel bunu görüp susturana dek çalmaya devam eder ve mesajın alınıp alınmadığı bilgisi raporlanır. Bu sayede hastalara en kısa zamanda müdahale sağlanırken sağlık personelinin gereksiz yere cihaz taşıması engellenmiş olur.

Hemşire Çağrı Sistemi Sadece Hastaneler İçin Midir?
Sistemin kurulabileceği yerler sadece sağlık kuruluşları olmak zorunda değildir, yaşlı bakımevleri, çocuk yuvaları, hatta oteller bile olabilir.

Hemşire çağrı sistemi ve IP DECT entegrasyonu tüm bu kuruluşlara önerilebilecek faydalı ve efektif  bir sistemdir.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Sürdürülebilir Bir Geleceği Mümkün Kılan 6 Proje
Handover ve Roaming Nedir? IP DECT Nasıl Çalışır?
Sağlık Sektöründe Acil Çağrı Uygulamaları Nelerdir?

Diğer Bloglar