Ana içeriğe atla
En

Handover ve Roaming Nedir? IP DECT Nasıl Çalışır?

İletişim Sistemleri

IP DECT sistem kablosuz bir iletişim çözümüdür. Wi-Fİ ve GSM gibi, kullanıcılara hareket halindeyken çağrı yapma imkanı sunan bir sistemdir. En büyük avantajı kullanıcılara mobilite sağlamasıdır.

Sistem Nasıl Çalışır?
Öncelikle sistemin çalışması için mutlaka bir IP santrala entegre olması gereklidir. IP DECT sistem tek başına çalışmaz. Sistemin bileşenleri baz istasyonu ve el ünitesidir. Bir kullanıcıdan binlerce kullanıcıya kadar her kapasiteye çözüm sağlanabilir.

DECT Sistem Kimlere Önerilir?
Santral kullanan ve telefon ihtiyacı olan her firmaya önerilebilir. Ancak kullanıcıların mobiliteye ihtiyaç duydukları kurumlarda ise şiddetle tavsiye edilir. Örneğin, fabrikadaki mühendisler, hemşireler, doktorlar ve çok lokasyonlu şirketlerde çalışanlar.

DECT sistem güvenlikli, kesintisiz ve hesaplı bir iletişim imkanı sunar.

Handover ve Roaming
DECT sistemin kurulu olduğu bir lokasyonda çalışan bir çağrı yaptığında, hareket halindeyse ve bazlar arasında geçiş yapıyorsa, bunu hiçbir şekilde hissetmez ve çağrısı hiçbir şekilde kesintiye uğramaz. Bu handover özelliğidir.

Roaming özelliğini de bir örnekle açıklayalım; örneğin çok lokasyonlu bir firmada çalışıyorsunuz ve sık sık seyahat ediyorsunuz. Gittiğiniz diğer lokasyonlarda telefonunuzu açtığınızda, telefonunuz oradaki baz istasyonuna register olur ve siz aynı dahili numaranızı yeni lokasyonda da kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu yüzden DECT sistem, size her zaman ve her yerden ulaşılabilirlik ve mobilite imkanı sağlar.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Tümleşik İletişimde SIP Tabanlı Açık Uygulama ve Donanım Zenginliği
Çok Şubeli Şirketlerde İletişim Çözümleri
Cep Telefonunuzu İş, İş Telefonunuzu Cep Olarak Kullanın

Diğer Bloglar