Ana içeriğe atla
En

Risk Yönetiminde Araç Altı Kontrol Sistemlerinin Etkisi

Güvenlik Sistemleri

Risk Yönetiminde Araç Altı Kontrol Sistemlerinin Etkisi
Güvenlik önlemlerinin alındığı okul, üniversite, hastane, havaalanı ve alışveriş merkezi gibi mekanlar göz önünde bulundurulduğunda, güvenlik çalışmalarının ne kadar yeterli olduğu ve olası bir güvenlik ihlalinde yapılacaklar oldukça önemlidir. Bu yüzden, bahsettiğimiz noktalarda kurulacak güvenlik sistemleri de en üst düzeyde yapılandırılmalıdır.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, insan faktörünün ortadan kaldırılması daha güvenli, daha hızlı ve daha az maliyetli güvenlik çözümleri sunuyor. Yeni nesil araç altı kontrol sistemleri hem insanları hem de yerleşkeleri güvenli tutmak adına büyük katkı sağlıyor. Araç altı görüntülerinin dijital olarak incelenmesi, plaka kontrollerinin yapılması ve bu verilerin kaydedilmesi, gelecekte kaydedilen verilerin kullanılarak araçların tanınması ve teşhisi için kullanılması ile güvenlik açısından etkili ve hızlı çözümler üretiyor.

Araç altı kontrol sistemlerini bir kez daha eski usul kontroller ile karşılaştıracak olursak:

  • Güvenlik görevlilerinin şüpheli araçlara fiziksel olarak yaklaşmak zorunda kalmaması,
  • Kontrolü yapılacak olan araçların durmak zorunda kalmaması ve güvenlik taramasının çok hızlı gerçekleştirilmesi,
  • Araç altına ait görülmesi zor açıların bile görüntülenebilmesi ve daha detaylı bir güvenlik taramasına imkan vermesi,
  • Tek seferlik kurulum maliyeti ile düşük bütçeler için uygun olması.

Araç altı görüntüleme sistemleri, araçlara ait görüntüleri depolayabildiği gibi, istendiği durumlarda canlı video yayınları da gerçekleştirebilmektedir. Bu durumda monitör başındaki kullanıcılar araçları istedikleri an denetleyebilmektedir. Olası bir tehlike anında güvenlik kapılarının kapatılması, müdahale ekiplerinin harekete geçirilmesi gibi işlemler güvenli bir mesafeden yapılabilmektedir. 

Bir diğer yardımcı özellik ise bu tarz sistemlerin 3 boyutlu görüntü sağlayabilme imkanının olmasıdır. 3 boyutlu görüntüleme ile farklı açılardan incelenen araç altları, şüpheli herhangi bir eklentinin fark edilmesinde yüksek oranda başarı sağlamaktadır. Tek açıdan görüntülenen şüpheli eklentilerin fark edilme olasılığı perspektif dolayısı ile düşük olabilmektedir. Veya bu eklentiler kamufle edilmeye çalışılmış ve tek açıdan görülmesi zorlaştırılmış olabilir. Bu durumlarda 3 boyutlu görüntüleme yüksek güvenlik önlemini de beraberinde getirmektedir. 

Kurulum açısından da oldukça kolay, hızlı ve düşük bütçeli olması ile hızlı güvenlik önlemlerinin alınması gereken noktalarda vakit geçmeden güvenlik noktalarının oluşturulmasına imkan tanıyor. Konser girişleri, etkinlik alanları gibi geçici süreli faaliyetler içeren bölgeler için de araç altı kontrol sistemleri tercih edilebilmektedir.
 
Karel Araç Altı Kontrol Sistemleri ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Plaka Tanıma Sistemi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Nokta
Güvenlik Sistemlerinden Nasıl En Verimli Şekilde Yararlanılır?
Buyaka AVM'de Plaka Tanıma Güvenlik Sistemi

Diğer Bloglar