Ana içeriğe atla
En

Güvenlik Sistemlerinden Nasıl En Verimli Şekilde Yararlanılır?

Güvenlik Sistemleri

Güvenlik Sistemlerinin Verimli Kullanımı ve Güvenlik Kamerası
Aslında güvenlik kamera sistemlerinin temeli çok uzun yıllar öncesine dayanıyor. Ancak internetin ve teknolojinin bu denli gelişim gösterip yaygınlaşmadığı dönemlere nazaran günümüzde güvenlik sistemleri, birçok farklı yeteneklere sahip hale geldiler. Özellikle tanımlama teknolojilerinin kamera sistemleri kapsamına girmesiyle de farklı bir adım daha atlanmış oldu.

Güvenlik kameraları her yerde!
Artık sadece işyerleriyle sınırlı kalmayan güvenlik kameraları, site ve evlere kadar yaygınlaştı. Ancak bilindiği gibi güvenlik kameralarının en büyük handikabı, olası herhangi bir durumda geriye dönük kayıtların uzun izlenme süreleri ve geriye dönüş işleminin daha eski tarihlere uzanabilmesi için ihtiyaç duyulan depolama merkezi olarak biliniyor. Bu handikapların üstesinden gelmek için atılacak adımlar ise hem güvenlik kameralarının verimliliğini arttırıyor, karel güvenlik kamerasıhem de veri merkezi masraflarını alt seviyelere düşürebiliyor. İşte bu pozitif etkileri güvenlik kameralarından elde etmek için tercih edilmesi gereken başlıca sistemler!

Günümüzde belirli bir objeyi ve canlıyı tespit edebilen görüntüleme teknolojileri, güvenlik kamera sistemlerinin yaygınlaşma ivmesini arttırmış oldu. Kısaca bu teknolojiye değinmek gerekirse, söz konusu kamera sistemleri görüntüledikleri bölgelerdeki insanları, hayvanları veya çeşitli objeleri tanımlayabiliyor. Bu objeler arasına küçük nesneler de dahil olabiliyor.

Çevreye duyarlı güvenlik kameraları ile verimliliği arttırın!
Durumun böyle olması da güvenlik kameraları alanında farklı bir potansiyel meydana getirmiş oldu. Devamlı açık ve kayıt halinde olan bir güvenlik kamera sistemi yerine, belirli bir insanı, objeyi ya da çevresel değişimlere göre aktif olabilen kamera sistemlerinin tercih edilmesi, hem olası bir güvenlik sorunu durumunda görüntülerin analiz edilmesini kolaylaştırıyor, hem de devamlı kayıt almadığı için geriye dönük veri kaydetmek adına büyük veri merkezlerine ihtiyaç duymuyor. Böylelikle depolama giderlerine pozitif etki sağlayabiliyor.

Hareket algılamaElbette ki bu durum, sadece pasif kalan zaman dilimleri için büyük etki gösterebilecektir. Zira gün içerisinde ki koşuşturmalar, her zaman kayıt altında olmak durumunda. Ama bu hareket algılama sistemleri, gün içinde belli objelere odaklanabildiği için etkili geri dönüşler sağlayabiliyor. Bu durum da yine güvenlik kamera görüntülerinin analiz ve takip sürelerini azaltıyor.

Güvenilir sistemlerin önemi, daha da artıyor!
Her ne kadar bu sistem kağıt üzerinde gayet yeterli gibi gözükse de, beraberinde büyük sorunlar getirebilir. Zira profesyonel olmayan veya düşük kaliteli sistemlerin kullanılması, hata payını yükselteceği gibi olası bir güvenlik sorunu durumunda da delilsizlik oluşturabilir. Bu sebeple Karel CCTV gibi yüksek kalite ve minimum hata payı vaadi sunabilen marka ve sistemlerle ortaklığa gitmek, büyük önem teşkil ediyor.

Teknolojinin adım adım gelişim göstermeye devam etmesi, güvenlik ihtiyaçlarının da paralel olarak ileri seviyelere çıkmasıyla sonuçlanıyor. Durumun böyle olması güvenlik giderlerini arttırsa da, bu ve buna benzer yeni teknolojileri yüksek kaliteli ürün ve sistemler kullanmanın önemini gün yüzüne çıkartıyor.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Toplu Taşıma Araçlarında Güvenlik Önlemleri
Bina Güvenlik Sistemleri ve Mimari
Verimliliği Artıran Yaratıcı ve Tümleşik Çözümler

Diğer Bloglar