Ana içeriğe atla
En

Video Konferans Fiyatı İstenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İletişim Sistemleri

Video konferans fiyatları, en ucuz video konferans
Haftalar süren planlamalardan sonra video konferans sistemi edinmeye karar verdiniz, ihtiyaçlarınızı belirlediniz ve tek yapmanız gereken, size en uygun olan video konferans çözümlerini belirleyip fiyat almak. İşte sizler için küçük bir video konferans fiyatı rehberi hazırladık!

Günümüzde anlık mesajlaşmalar, video konferans görüşmelerinden daha popülermiş gibi görünse de mesajların yetersiz kaldığı durumlar oluyor. Böyle durumlarda, amacınız ister verimliliğinizi arttırmak, ister eğitimlerinizi daha çok kişiyle paylaşmak olsun, video konferans sistemleri ideal bir çözümdür.

İhtiyaçlarınıza en uygun video konferansı seçerken bütçe belirlemek en önemli aşamalardan biridir. Aşağıda verdiğimiz video konferans fiyatlama modelleri, bütçenizi belirlerken karar vermenize yardımcı olabilir. 
en ucuz video konferans, ücretsiz video konferans
Yıllık Lisanslama
Yıllık lisanslama, giriş seviyesinde bir video konferans çözümü seçerken ilk seçenek olabilir. Bu ödeme modelinde hizmetler, tek bir odada belirli sayıda kullanıcı için yıllık ücret ödenecek şekilde lisanslanır. Fakat yetersiz kalması durumunda ihtiyacınıza göre ilave oda veya kullanıcı ekleyebilirsiniz. Bazı servisler ise daha az özelliğe sahip olan daha küçük oda teklifleri sunar. Bunlar video konferans özelliği için herhangi bir oda donanımı da gerekmeden kullanılabilen ve daha uygun fiyatlı video konferans sistemleridir. 

Lisanslama modeli, kurulu bir yazılım aracılığıyla kullanıcıların yıllık veya süreli olarak konferans yapmasını sağlar. Yazılım basit bir şekilde bilgisayara indirilir, mikrofon ve webcamler bağlanır ve görüşmelere başlanır. Aynı şekilde web tarayıcınız üzerinden, cep telefonu veya tabletinizden de internet bağlantınız olduğu sürece konferanslara katılabilirsiniz.

Uzaktan çalışan ekipleri veya müşterileri için düzenli olarak video konferans hizmeti alan daha büyük bütçeli şirketler bu ödeme şeklini tercih edebilirler. Çünkü satış ekipleri veya uzaktan çalışanlar için müşterilerle ve takım arkadaşlarıyla mobil görüşmeler yapmak müthiş bir imkandır.

Eş zamanlı konferans sınırı, konferans bulut kayıt opsiyonu ve alanı, HD konferans kamerası benzeri ek donanımlar gibi çeşütli yan ödemeler çıkabilir. Bunlar genellikle pahalı opsiyonlardır. Bu nedenle yıllık abonelikler yapmadan önce bu gibi özellikler için yansıtılabilecek gizli ücretler veya bakım masrafları olmadığından emin olun.
 
Aylık Abonelik
Aynı yıllık abonelikte olduğu gibi aylık abonelik de hosted veya bulut çözümlerde tercih edilebilir. herhangi bir yazılım yüklemeye gerek olmadan da kullanılabilen sistemlerdir. Kullanıcılar ID veya kullanıcı isimlerini ve parolalarını kullanarak basitçe platforma girip video aramaları yapabilirler.

Aylık ödemeler genellikle temel özellikleri kapsar ve diğer servisler ekstra maliyetlidir. Ayrıca, abonelik genellikle 1 adet oda içindir. Örneğin sistem sağlayıcıya 1 oda için ayda 100$ ödenir ve webinarlar daha fazla kullanıcı içerdiğinden ekstra maliyetlere yol açabilir. 
 
Kullanıcı Bazlı Abonelik
Kullanıcı bazlı video konferans modelleri de bulut bazlı video konferans alternatiflerinin başka bir örneğidir. Her kullanıcı istediği zaman konferans organize edebilir fakat kurumda herkese lisans alındığı için bir süre sonra beklenmeyen büyüklükte gider kalemleri oluşabilir.
 
Dakika Başına Abonelik
Dakika bazlı abonelikler sesli konferans ve telekonferanslarda uygulanan bir abonelik yöntemidir, genellikle video konferansları kapsamaz. 
Ücretsiz Video Konferans önerisi
Ücretsiz Video Konferans Hizmetleri
Ödeme yapılan tüm bu video konferans yapıları sizin için uygun değilse daha basit özelliklere sahip olan ücretsiz bir konferans platformu da sizin için ideal bir çözüm olabilir. Bu sistemler genellikle az katılımcılı veya birebir görüşmeler yapan, daha küçük işletmeler için idealdir. Diğer ödeme yöntemleriyle sağlanan video konferans modellerinin sahip olduğu özelliğin birçoğuna sahip değildir. Fakat çoğunlukla daha özellikli bir hizmet istediğiniz zaman aboneliğinizi daha üst seviyelere çıkarabileceğiniz sistemlerdir. Ücretsiz video konferans çözümleri, reklam gösterimleri ve kullanım sıkıntılarının getireceği kurumsal algı ve personel verimlilik düşüşü gibi dezavantajlara da sahiptir.
 
Son kararınızı vermeden önce, sistem özelliklerini ve servislerini mutlaka göz önünde bulundurun ve ücretsiz deneme veya demo sürümü talep etmeyi unutmayın. Deneme sürümü, ihtiyaçlarınıza en uygun video konferans sistemini bulmanıza yardımcı olacaktır.
 
Video Konferans seçimi konusunda yardım almak üzere size en yakın Karel Yetkili Satıcı ve Servisi ile iletişime geçebilir veya Karel Bulutta Video Konferansı inceleyerek ücretsiz 15 gün deneme talebinde bulunabilirsiniz.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Video Konferans Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Önemli Konu
İş Hayatında, Video Konferansın Avantajları
Video Konferansları Verimli Hale Getirecek 9 Öneri

Diğer Bloglar