Ana içeriğe atla
En

VoIP ile İşletme Giderlerinizden Tasarruf Etmenin 6 Yolu

İletişim Sistemleri

kurumsal haberleşmede voip ile tasarruf edin
İşletme sahiplerinin, aylık harcamalarını kısıtlamak için her zaman yollar aradığı bir sır değildir. Eğer bir işletme sahibiyseniz veya bir işletmeyi yönetiyorsanız, gözden kaçırdığınız ancak büyük tasarruf potansiyeline sahip bir alan, mutlaka vardır.

Giderlerinizi arttıran ve değiştirilmesi gereken eski telefon sisteminizden kurtulamıyor musunuz? VoIP destekli sistem, küçük veya büyük ölçekli işletmeniz için harika bir seçenek olabilir.

Öncelikli olarak, bir işletmenin VoIP sisteme geçmek istemesindeki en önemli amaç maliyet tasarrufu sağlamaktır. VoIP sistemler, birçok potansiyel harcama karşısında, size tasarruf ve geleneksel telefon sistemlerine kıyasla önemli avantajlar sağlar: 

1) Ek Donanım
Birçok telefon sistemi kurulmadan önce pahalı bir donanım harcaması gerektirir. Buna ek olarak, eğer başka bir lokasyonda da benzer kuruluma ihtiyacınız varsa ek ekipman almak zorunda kalırsınız. Oysa VoIP sayesinde gerçek zamanlı olarak sisteminizi değiştirme veya güncelleme özgürlüğüne sahip olurken, ekstra satın alma veya kurulum yapmak zorunda kalmazsınız. Sürekli olarak kullanıcı ve telefon ekleyebilir, IVR güncelleyebilir, herhangi bir lokasyona arama yönlendirebilirsiniz ve hiçbir ekstra harcama yapmazsınız. 

voip avantajları2) Bakım
Diğer her makine gibi, telefon sistemi de çökebilir. Çöktüğünde ise, kullanılamadığı süre size binlerce liraya mal olabilir. Ayrıca, eski tip telefon sistemlerinin, artık satın alması çok pahalı ve bulunması zor olan parçaları vardır. Sistemdeki sorunu gidermek için onun üstüne bir de teknik uzman ücretini eklerseniz, epey yüksek bir gider ile karşı karşıya kalırsınız. Bunu aklınızda bulundurun; artık eski tip telefon sistemleri daha az üretiliyor ve onları tamir etmeyi bilen insan sayısı da gittikçe azalıyor. Yani bu konuda hizmet almak gittikçe daha pahalı hale geliyor.

3) Arama Ücretleri
IP iletişim sayesinde internet üzerinden arama yapılabilmesinden dolayı, işletmeler şehirlerarası ve uluslararası ücret ödemelerinden kaçınmak için VoIP kullanmaya başlamıştır. Bu sayede, uluslararası aramalar geleneksel iletişim yöntemlerine göre oldukça uygun fiyata gerçekleştirilmektedir. 

4) Kapasite Artırımı ve Güncellemeler
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, telefon sistemleri periyodik yenilemeye ihtiyaç duyar, ki bu da eğer geleneksel bir telefon sisteminiz varsa sizin sorumluluğunuzdadır. VoIP ile güncellemeler servis sağlayıcınız aracılığıyla yapılır ve siz her zaman birinci sınıf ekipmana sahip olursunuz. 

ip iletişim ve voip5) Hareketlilik (Mobilite)
Geleneksel telefon hatları, önemli bir çağrıyı kaçıracağınız korkusuyla sizi masanıza hapseder. Eğer ofis değiştirmeniz gerekirse, ki bu ister bina içinde ister aynı şehirde olsun, manuel olarak telefon numaranızı yeni bir konuma taşımanız gerekir. VoIP ile birlikte, telefon numaranız sizin fiziksel konumunuzla değil, sizin hesabınızla ilgilidir. Yani nereye giderseniz sizinle gelir. Yeni konumunuzda bir IP bağlantısına sahip olduğunuz sürece, bir VoIP sistemi bunu bir ahize gibi algılar ve her yere gitmeye hazırdır. Karel Mobil gibi VoIP akıllı telefon uygulamaları ile birlikte hareketliliği bir üst seviyeye taşır ve mobil telefonunuzu ağınızın bir parçası haline getirir, bu da sizin iş aramalarını herhangi bir yerde alabilmenizi sağlar. 

6) Gelişmiş Özellikler
VoIP sistemlerin büyük bir çoğunluğu, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin herhangi ek bir ücret olmadan daha da büyümesine yardım eden gelişmiş özellikler sunmaktadır. Robot operatör, arama yönlendirme, bekletmede müzik, durum bilgisi, sesli mesaj ve bunun gibi birçok özellik küçük işletmelerin daha profesyonel ve büyük bir müşteri hizmeti kapasitesine sahipmiş gibi gözükmesine yardımcı olur. 

VoIP sistemlerin bütün büyüklükteki işletmeler için maliyet tasarrufu yaratabileceği birçok yol vardır. Bununla birlikte, VoIP hizmetleri için doğru servis sağlayıcıyı ve ekipmanı seçmek, işletme ihtiyaçlarınız için en doğru tercih olduklarından emin olmak adına oldukça önemlidir. İletişim ihtiyaçlarınız için en doğru sistem ve hizmetler için size en yakın Karel Yetkili Satıcı ve Servisinden bilgi alabilirsiniz.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
IP Telefon Santralı Kullanmak İçin 10 Neden
İşletmenizi Büyütmenize Yardımcı Olacak Teknolojik Çözümler
Yazılım Tabanlı Telefonların 5 Avantajı

Diğer Bloglar