Ana içeriğe atla
En

İşletmenizi Büyütmenize Yardımcı Olacak Teknolojik Çözümler

Teknoloji ve İnovasyon

İşletmenizi Büyütmenize Yardımcı Olacak Teknolojik Çözümler
Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler daha da büyüyebilmek için; organizasyonlarında müşteri taleplerini karşılamada yardım edebilen, zaman, bütçe ve kaynaklar için tasarruf sağlayan teknolojik çözümler arıyor.

BCG tarafından Microsoft için yapılan bir çalışma, teknolojiyi etkin kullanan KOBİ’lerin satış oranlarının, yeni teknolojiyi benimsemeyen şirketlere karşın %15 daha hızlı arttığını ortaya çıkardı. Ve bu şirketler, işlerini tamamlamada neredeyse iki kat daha hızlılar.

Peki, şirketinizin büyümesi için hangi teknoloji ve hizmetleri sahiplenmek gerekir? İşte tam burada bazı kilit belirleyiciler bulunuyor;

İşletmenizi Mobile Yakınlaştırın
Geçtiğimiz aylarda Google, mobil dostu olmayan siteleri cezalandırırken, telefon aramalarına uygun olarak optimize edilmiş mobil sitelere öncelik vereceğini duyurdu. Şirket, web geliştiricilerine site güncellemelerini tamamlamaları için kısa bir süre verdi ve yeni algoritma etkisini göstermeye başladı. Elbette bu önemli gelişme görmezden gelinemez. Siz de; akıllı telefonlara uygun büyüklükte metinler, kolay tıklanan linkler ve her boyuttaki ekrana uyum sağlayabilen sayfalar içeren mobil dostu sitelere yatırım yapın. Eğer siteniz mobil dostu olursa, Google sıralamasında daha da yükselebileceksiniz ve bu sayede web sitenize işletmenizi büyütecek olan daha çok trafik gelecek.

İşletmeniz VoIP’e sahipse, hareketlilik yeteneği, işletmenizin ilerlemesi için son derece faydalı olacaktır. Eş zamanlı çalışma gibi ve yazılım tabanlı telefonlar gibi gelişmiş özellikler, iş gezisinde ya da koltuğunuzda çalışırken sürekli çalışanlarınızla temasta kalabilmenizi sağlar. Mobiliteye uyum sağlamak, işletmenizin gelişmesine olanak verir.

Bulutu Benimseyin
BulutMaliyeti ve kaynakları göz önünde bulundurduğumuzda, bir kurumiçi BT altyapısı kurmak birçok işletme için sorun olabilir, özellikle de yeni kurulmuş ve küçük işletmeler için. Neyse ki, sunulan hizmetlerin gelişimi, BT işgücünü daha verimli bölüştürmenize olanak sağlıyor. Bulut servisleri de, kullandığınız altyapı ve yazılımlardan en üst düzeyde yararlanmanıza yardımcı olur, paranızı ve kaynaklarınızı verimli kullanmanızı sağlar. Örneğin VoIP gibi IP dünyasındaki bir hizmete yapılan yatırım, telefon sisteminizi değiştirir. Bu hizmet ile fax, e-posta ve video gibi bütün işletme fonksiyonlarınız iletişim ağınızın üzerinde çalışır. Sonuç olarak, asla bir sabit hat telefon sisteminin sağlayamayacağı kayda değer maliyet tasarrufları sağlayabilirsiniz. Üstelik hizmetlerin kullanılabilirliği ve maliyetleri ölçümleyerek gerekli düzenlemeleri daha kolay yapma şansına da sahip olabilirsiniz.

Sosyalleşin
İşletmelerin büyük çoğunluğu, özellikle düşük pazarlama bütçeleri ile işletmelerinin büyümesi için bir numaralı araç olarak sosyal medyayı görürler. Siz de hedef kitlenizin kullandığı sosyal mecralarda yer alın. Örneğin; sosyal check-in aracı olarak Foursquare kullanın ve haritalar üzerinde şirketinizi kaydedin. Böylelikle müşterileriniz sizi kolaylıkla bulabilir ve lokasyonunuz için yol tarifini alarak size ulaşabilir. Müşterilerinizin, kullandıkları hizmetleriniz ve ürünleriniz hakkında yorumlarını sosyal medya araçlarında paylaşmanızı sağlayın. Düşük bütçelerle kullanabileceğiniz sosyal medya hizmetleri, doğrudan müşterileriniz ile konuşmak ve sorulara cevap vermek ya da adres karmaşasını gidermek için harika bir yoldur. Ancak bu araçların sürekli güncellenmeye ihtiyaçları vardır. Dolayısıyla etkili ve sürekli bir iletişim için sosyal medya araçlarına zaman harcayın ve gereken emeği sarf edin.

Tümleşik İletişimden Yararlanın
Şirket iletişimini desteklemek için başarılı bir şekilde kurulmuş bir Tümleşik İletişim çözümü, işletmenin büyümesi yönünde büyük bir adımdır. Tümleşik İletişim, sadece şirketinizin ihtiyaç duyduğu zorlu iletişim görevlerini yerine getirmek için değil, büyüme ivmenizi arttıracak araçlar ve özellikler sağlar.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
IP Telefon Santralı Kullanmak İçin 10 Neden
Şirketiniz İçin Teknoloji Ürün ve Çözümü Seçimi
Farkında Olmadan Kullandığımız 10 Teknoloji

Diğer Bloglar