Ana içeriğe atla
En

Araç Takip Sistemi İle Tasarruf ve Güvenlik Nasıl Sağlanır

BT ve Trendler

Artık bireyselden kurumsal yapıya kadar her türlü aşamada, harcama kalemlerinden, verimi ve kaliteyi düşürmeden, tasarruf etme yöntemleri en önemli iş geliştirme konularından biri olmuştur. Hatta sadece bu iş için kurulan departmanlar bile bulunmaktadır. Verimi artıran ya da en azından olumsuz etkilemeyen ve yanında giderlerinin düştüğü bir çözümü kim istemez ki!
Araç Takip Sistemi
Ülkemizde yoğunlaşan trafiğin ve artan kısa/uzun mesafeli seyahatlerin yakıt ve zaman giderlerinin pahalılığı, bu harcama kalemlerinde tasarrufu kaçınılmaz kılmıştır.

Araç takip sistemleri, yukarıda bahsedildiği gibi tasarruf hedeflemesinin yanısıra mal vecan güvenliğini artırmayı hedefleyen tasarruf uygulamalarına cevap vermektedir. İngiltere’de kurumsal bazda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, araç takip sistemleri, mal ve can güvenliği konusunda %10, maddi tasarruf anlamında da %25’e kadar büyüyen iyileşmeye sebep olabilmektedir.

Araç takip sistemleri aktif ve pasif olmak üzere 2 çeşit hizmet sunabilmektedir. Aktif sistemler, araçların anlık olarak takibini ve raporlamasını yapabildiğiniz sistemlerdir. Pasif sistemler ise, herhangi bir online izleme yapmadan, cihazların kendi içerisinde geçmişe yönelik konum bilgilerini tutabildiği, istenilen zamanda sağlanan bağlantı ile bu bilgileri raporlayabildiğiniz sistemlerdir. Günümüzdeki birçok araç takip sistemi 2 sistemi de desteklemektedir.

Araç takip sistemlerinin çalışma mantığı ve teknik özellikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız >

Tasarruf ve Güvenlik Araç Takip Tasarruf
Araç takip sisteminin en önemli faydası aracın ve araç kullanıcısının güvenliğini arttırmasıdır. Araç takip sistemi, aracın çalınmasını engellemez ancak çalınmadan sonraki bulunma şansını arttırır. Birçok işletme, bu özelliğin verdiği güvenle, araç sigortalarındaki hırsızlık maliyetlerini iptal ettirerek, poliçelerinde de tasarrufa gitmektedir.

Araç takip sistemi ile hem güzergah planlaması hem yakıt tasarrufu yapılabilmekte hem de trafikteki zaman kayıplarını mimimuma indirip,  müşteri memnuniyeti arttırılmaktadır. Bu özelliği bir adım daha öteye taşıyan ve Türkiye’de tek olan Karel Araç Takip Sistemi ile canlı trafik yoğunluğu bilgisi verilebilmekte ve güzergah planlamasında en hızlı rota hesaplanabilmektedir.

Araç takip sistemi, araçların izinsiz zaman ve güzergah kullanımını engelleyici rol oynamaktadır. Ayrıca, limit aşımı hız uyarıcılar ile kurallara uygun olmayan araç kullanımları engellenmiş, araç yıpranmaları da iyileştirilmiş olacaktır. Bu özellik beraberinde, daha uzun süreli araç ömrü ve daha iyi 2. el araç fiyatı avantajı getirecektir.

Özetle, araç takip sistemine yapılacak olan yatırım, kurulduğu andan itibaren kazandıracağı tasarruf ve ek işletme iyileştirmeleri ile kendini amorti etmeye başlayacaktır.
Araç takip sistemleri içerisinde canlı trafik bilgisi ile Türkiye’deki tek uygulamayı sunan ve gelişmiş sayısal harita uygulaması ve raporlama çeşitliliği ile işletimini kolaylaştıran Karel Araç Takip Sistemleri, işletmenizin karlılık ve verimliliğini artıracak çözümler sunmaktadır. 

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Karel Araç Takip Sistemi Şirketinize Neler Kazandırır? [Video]
Araç Takip Sistemini Doğru Seçmenizi Sağlayacak Sorular
BT Proje Maliyetleri Nasıl Kontrol Edilebilir?

Diğer Bloglar