Ana içeriğe atla
En

2020'nin En Çok Okunan 10 Teknoloji Yazısı

BT ve Trendler

2020'nin En Çok Okunan 10 Teknoloji Yazısı
Hayatımızın belki de en zor yılının son zamanlarını geçirdiğimiz şu günlerde, teknoloji konusunda hem kendinizi update etmeniz hem de gözden kaçırmış olabileceğiniz yazıları hatırlamanız için bir liste hazırladık. 2020'nin en çok dikkat çeken ve en çok okunan teknoloji yazılarını sizler için bir araya getirdik... Ayrıca sizlere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da küçük bir bilgi verelim; Karel Blog 2020'de %28 büyüyerek 1,6 milyon kez okundu. Teknoloji ile ilgili binlerce ziyaretçimiz Karel Blog'da toplamda 266 bin saat zaman geçirdi.

10) Korona Günlerinde Evden Çalışmak İçin Bilmeniz Gerekenler
Korona Günlerinde Evden Çalışmak İçin Bilmeniz Gerekenler
Evden etkili ve üretken bir şekilde çalışabilmeniz için benimseyebileceğiniz tavsiyeleri sıraladık.
 
9) Siber Saldırı Nedir, Türleri Nelerdir?
Siber Saldırı Nedir, Türleri Nelerdir?
Siber saldırı, bir veya birden fazla bilgisayardan karşıdaki bilgisayarlara veya ağlara yapılan veri çalmak, değiştirmek ya da yok etmek için çeşitli yöntemler kullanılarak yapılan saldırı eylemlerinin bütününe verilen isimdir. Yazının devamında siber saldırıların çeşitlerinin tamamını bulabilirsiniz.
 
8) Bulut Santral Nedir? Bulut Santralın Avantajları Nelerdir?
Bulut Santral, Sanal Santral, Bulut Santral Vodafone, Bulut Santral Nedir, En iyi Bulut Santral, Turkcell Bulut Santral, Bulut Santral Kurulumu, Verimor BULUT SANTRAL, Bulut Santral Kiralama
 
7) Akıllı Şehirlerde Belediye Hizmetleri Nasıl Olacak?

Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi ve Sergisinde Karel Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendislik Direktörü Dr. Alper Sarıkan, “Akıllı Şehirlerde Yenilikçilik ve Girişimcilik” panelinde görüşlerini aktardı.
 
6) RAM ve Önbellek Arasındaki Fark Nedir?
RAM ve Önbellek Arasındaki Fark Nedir?
Hem önbellek hem de RAM, yanıt sürelerinde gecikmeyi azaltmak için verileri işlemciye yaklaştırır. Fakat önbellek daha hızlı bir seçenek olabilir. Bunun nedenini yazımızda sizlere sunuyoruz.
 
5) IT Strateji Günü 2020 Sunumları

En güçlü teknoloji firmalarının bir araya gelerek önümüzdeki bir yıllık vizyonlarını paylaştığı, strateji odaklı bir IT etkinliği olan IT Strateji Günü, 6 Ekim 2020 Salı günü gerçekleşti.
 
4) Bant Genişliği Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Bant Genişliği Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Bant genişliği, bir bilgisayar ağı veya internet bağlantısı üzerinden belirli bir süre içinde maksimum veri miktarını bir noktadan diğerine iletme kapasitesidir.
 
3) Yakın Geleceğin En Popüler 10 Yeni Mesleği
Yakın Geleceğin En Popüler 10 Yeni Mesleği, en çok kazanacak meslekler ve işler
Yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin hayatımızı dönüştürmesiyle oluşan beklentileri karşılayacak insan gücü arayışı bazı meslek gruplarına olan talebi artırmakla kalmıyor, gelecekte adlarını sıkça duyacağımız yeni meslekleri de beraberinde getiriyor.
 
2) DDoS Nedir? DDoS Saldırısı Nasıl Yapılır?
DDoS Nedir? DDoS Saldırıları Nasıl Yapılır?
DDoS,  bir sistemi belirli kapasite sınırlarının üstünde veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılar sonucu kullanıcıların sisteme veya siteye girişinin engellenmesidir.
 
1) 2020'nin En Popüler 10 Programlama Dili
En Popüler 10 Programlama Dili 2020
Stackoverflow’un geliştirici anketi sonuçlarına göre en popüler programlama dillerini inceliyoruz.
 
Bunus) Neden Karel Bulut Santral? Hakan Uzuner Anlatıyor

Eğer esnek, güvenli ve kesintisiz bir altyapı istiyorsanız, servis ağı geniş olsun, bugün var ama yarın da olsun, hatta bundan 10 yıl, 20 yıl sonra da olsun diyorsanız, benim tercihim Karel markası ve Karel’in bulut altyapısı olacaktır.
 
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Hayatımızı Değiştirecek 20 Teknolojik Ürün
Robotik Nedir? Gelecekte Robotlar Nasıl Olacak?
Evden Çalışma Teknolojisi: İşinizi Korumak İçin Bilmeniz Gereken 15 İpucu

Diğer Bloglar