Ana içeriğe atla
En

Büyük Düşün, Tümleşik İletişim Kullan

İletişim Sistemleri

Büyük Düşün
Tümleşik iletişim yatırımı yapmadan önce bir BT yöneticisinin aklındaki ilk soru çoğu zaman “Peki biz bu sisteme hakim olabilecek miyiz?” olacaktır. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki işletmenizin bilişim ağı tekil bir yapıda veya global yaygınlığa sahip yapıda olsa da Karel’in sunduğu Tümleşik İletişim çözümü operasyonu hızlandırmak ve işletme verimliliğini yeni zirvelere taşımak için paha biçilmez bir araçtır.

Büyük çaplı işletmelerin tümleşik iletişim deryasına girmeden önce göz atmaları gereken birkaç konu var.  Örnek olarak gerçekten faydalı bir kurumsal çözümün aşağıda belirttiğimiz özellikleri mutlaka bulunmalı:

Dahili Uygulamalar
Kısa listeye attığınız çözüm ne tip gömülü özellikler sunuyor? Mesela mobiliteyi destekleyen farklı uç birimleri için tek numara özelliği veya kendine ait bir masası olmayan satış personelini destekleyen uç birimlerini ortak kullanıma açan ortak masa gibi özellikleri bulunuyor mu?

Kurulum Esnekliği
Tümleşik İletişim çözümünüz hangi kurulum seçeneklerini destekliyor? Dağınık yapıda kurulum, merkezi yapıda kurulum veya özelliklerin farklı noktalarda kurulumu, yedek ve ana sistemin farklı lokasyonlara kurulumu, özel bulut kurulumu gibi esneklikleri mutlaka araştırın.

Web-tabanlı Yönetim
Doğru tasarlanmış bir tümleşik iletişim çözümü web tabanlı bir arayüz üzerinden erişilebilir ve yönetilebilir olmalıdır. Hatta bu yapı sadece sistem yöneticisi  için değil kendi ayarların yapılandırabilmeleri için kullanıcıların erişimi de açık olmalıdır. Bu sayede sistem yöneticisi ve kullanıcıların web tarayıcıları ile internete bağlanabildikleri her noktada her an sistem yönetimini gerçekleştirebilirler.

Standartlara Uyumlu Yapı
Tercih edeceğiniz çözümün SIP, Q.SIG, XMPP gibi standartları destekliyor olması gelecekteki olası ihtiyaçların gerekirse entegre çözümler ile karşılanabileceği konusunda önemli ipuçları taşır. Bu sayede yatırımınız gelecekte de değerini korur ve kısa/orta vadede tekrar yenileme ihtiyacı duymazsınız.

Kurumunuz için herhangi bir tümleşik iletişim çözümü ile ilerlemeye hazırsanız ilk adımı Karel ile atabilirsiniz. Karel’in Tümleşik İletişim çözümleri;  büyük çaplı işletmelerde 10 binlerce kullanıcıyı desteklemek üzere özel olarak tasarlanmış ve yukarıda belirttiğimiz tüm ana gereksinimlerinizi kolaylıkla karşılayacak benzersiz tümleşik iletişim çözümüdür.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Kurumsal İşletmeler için İletişim Sistemi Satın Almak: 8 İpucu
Nedir Bu “Mobilite” Dedikleri ve İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?
Tümleşik İletişim Sistemi Satın Alma Kararı

Diğer Bloglar