Ana içeriğe atla
En

Çağrı Merkezi Nedir? Ne Kazandırır?

İletişim Sistemleri

İnternette kısa bir arama yaptığınız zaman “Çağrı Merkezi Nedir” konusu ile ilgili belki de yüzlerce tanıma erişmemiz mümkün. Ben bu tanımlara en güncel tanımı ve sistemin faydaları ile katkıda bulunacağım.

 
Çağrı Merkezi SistemleriÇağrı merkezleri, kurum ve kuruluşların iletişimde oldukları kişi ve/veya kurumlarla haberleşmelerini çeşitli erişim yöntemleri (telefon, faks, e-mail, SMS, anlık ileti vb) ile sağladıkları yazılım (çağrı merkezi merkezi hizmet yazılımları, uç noktası yazılımları, raporlama yazılımları vb), donanım (santral, pc, server, gateway, mediagateway, telefonlar, operatör başlıkları vb.) ve nitelikli iş gücünden oluşan merkezlerdir. 
 
Peki neden işletmeler bu teknolojiye bu kadar yoğun ve tutarlı yatırım yapmaktadır sorusunun ise basit bir cevabı var. Çağrı merkezleri işletmeler ile müşterileri arasında bir iletişim köprüsü kurar.  Firmalar ile müşterileri arasında çağrı merkezi desteği ile güçlenen ilişkiler sayesinde, müşteriler daha mutlu,  daha sadık, ürün almaya daha yatkın ve firma ile iş birliği yapmaya istekli hale gelir. Kısaca işletmeler için daha fazla gelir sağlamanın en açık yöntemidir.
Çağrı merkezleri sistemleri başlangıçta sadece müşterilerin şikayetlerini iletebilecekleri ve genel sorunların çözüldüğü hizmet noktalarıydı. Bu merkezler satış sonrası hizmeti olarak değerlendiriliyor hatta gereksiz masraflı ve aşırı maliyetli noktalar olarak nitelendiriliyorlardı.  Çağrı merkezlerinin itici gücü müşterilere bu noktalar üzerinden satış/pazarlama uygulamalarının da geliştirilmesi ile ortaya çıktı. Farklı iş uygulamaları ile firmaların ciroları ve marka değerleri çağrı merkezleri üzerinden arttırılabiliyordu.
Bulut Çağrı merkezi nedir, bulut çağrı merkezi avantajları, sanal çağrı merkezi
Bu konuda yazdığımız daha ayrıntılı bilgiler içeren makalemize Çağrı Merkezi Nedir? linkinden erişebilir, ek bilgileri bloğumuzu takip ederek inceleyebilirsiniz.
 
Çağrı merkezi sistemlerini daha detaylı incelemek için Karel IP Çağrı Merkezi ve Karel Bulut Çağrı Merkezi sayfalarına göz atabilirsiniz.

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Çağrı Merkezi Verimliliğini Arttırın: Gelişmiş Otomatik Çağrı Dağıtımı
Karel IP Çağrı Merkezi ile [Video]
Çağrı Merkezi Yatırımı Yaparken Bilmeniz Gerekenler

Daha fazla bilgi için Çağrı Merkezi Webinar:

Diğer Bloglar