Ana içeriğe atla
En

Geçen Yıl En Çok Okunan 10 Blog Yazısı

BT ve Trendler

geçen yılın en çok okunan blog yazıları
Geçtiğimiz yıl, teknolojik olarak yine büyük gelişmelerin yaşandığı bir dönem olarak öne çıktı. Siz değerli takipçilerimiz de teknoloji ve iş dünyasındaki gelişmeleri Karel Blog’dan takip etmeye devam ettiniz. Sizlerin desteği ile çalışmalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz.

Geçen yıl, Karel Blog’da en çok okunan yazıları hatırlatmak istedik;

10) Teknoloji Dünyasının En Büyük Satın Almaları
teknoloji pazarında en büyük satın almalar
Zorlu pazar koşullarında inovasyonu desteklemek ve hızlanmak için en büyük teknoloji firmaları bile bir gün farklı firmalar tarafından satın alınabiliyor. Aslında hep sorulan "Ne kadara satıldı?" sorusu yerine konuya "Neden satın alındı?" olarak bakmak daha anlamlı. Bu derlememizde teknoloji dünyasının gördüğü en büyük satın almaları bir araya getirdik.

9) 2016 Türkiye Bilişim Pazarı
Türkiye bilişim pazarı 2016
“Bilişim pazarı her geçen gün daha da büyüyor!” cümlesi hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Peki gerçekten bilişim pazarı ne kadar büyük? Bu soruya en doğru cevabı verebilmek için son dönemde yapılan Gartner, TÜBİSAD, Deloitte ve BT Haber Bilişim 500 araştırmalarını inceledik ve paylaşılan bilgileri bir infografikte derlemeye karar verdik.

8) 2017 ve Sonrasında Öne Çıkacak 10 Teknoloji Trendi
önce çıkacak teknolojiler
Yapay zeka ve makine öğrenimi(machine learning) yakın gelecekte; cihazlar, hoparlörler ve hastane donanımları gibi günlük kullanılan nesnelerin içine gömülmüş olacak. Bu olgu, sanal asistanların ortaya çıkışı, nesnelerin internetinin sayısal bir ağ içine genişlemesi ve dijital ikizlere doğru yaşanan eğilim ile yakından ilişkili. 2017 teknoloji trendleri2017 için en iyi 10 stratejik teknoloji eğiliminin temelini 3 tema oluşturuyor; Intelligent, Digital ve Mesh.

7) Wi-Fi Sorunlarıyla Başa Çıkma Yöntemleri
wi-fi sorıunu nasıl çözülür
Günümüzde çok büyük bir öneme sahip kablosuz internet noktasında problem yaşıyorsanız, yapabileceklerinizi bu yazımızda sıraladık. Dijitalleşen ve her şeyin kablosuzlaştığı günümüzde kablosuz internet bağlantısının önemi yadsınamaz. Geçmişte internete bağlanabilen cihaz sayısı çok azken, şu anda bir evde internete bağlanan cihaz sayısı bir hayli fazla.

6) Derin Öğrenme(Deep Learning) ve İş Dünyasına Etkisi
derin öğrenme nedir
Bilgisayar ve yapar zeka üzerinde çalışan, araştırma yapan insanların gayet iyi bildiği bu kavram diğer insanlar için halen bir merak konusudur. Derin Öğrenme içerdiği devasa bilgi ağı sayesinde, ilerleyen yıllarda iş dünyasına yön verebilecek potansiyeli de içerisinde barındırıyor. İhtimaller ve geleceğe dair öngörüler hakkında konuşmaya başlamadan önce Deep Learning, yani Derin Öğrenme nedir, ne değildir bilmek gerekiyor.

5) Dünyanı Değiştirecek 10 İnovasyon
önemli inovasyonlar
Dünyanın en önemli kuruşlarından biri olan MIT veya tam adıyla Massachusetts Institute of Technology, 2001 yılından bu yana dünyayı değiştirebilecek 10 inovasyonu konu alan bir makale yayınlıyor. Geçtiğimiz yıllarda yer verilen inovasyonlara baktığımızda bu listenin yakın geleceğimize nasıl ışık tuttuğunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Biz de bu yıl MIT tarafından düzenlenen ve dünyayı değiştirme potansiyeli olan 10 inovasyonu derledik.

4) Temiz Kod İçin 15 Öneri
temiz kod nedir
Karşınıza karmaşık, düzensiz ve not içermeyen kodlar çıktığında neler hissettiğinizi çok iyi anlıyoruz. Bunu önlemek için "temiz kod" önerilerini ve ipuçlarını bu yazıda bulacaksınız. Sizler de bu yazıyı okuyup paylaşarak temiz kodu teşvik edebilirsiniz.

3) VoLTE Nedir, Nasıl Çalışır?
volte nedir
Telefon görüşmeleri sırasında yaşadığımız sorunları ortadan kaldırmak için gerekli ilk adım, 4.5G’nin beraberinde getirdiği VoLTE teknolojisi ile birlikte geldi. Peki, bu VoLTE teknolojisi ne işe yarıyor?

2) Geçmişi Değiştirmek Mümkün Mü?
geçmişi değiştirmek mümkün mü
Zaman, her zaman geçmişten geleceğe doğru mu ilerler? İnsan zihni buna hemen EVET diye cevap verir. Fakat bazı argümanlara göre, zamanın ilerleyişi aslında algıladığımızdan farklı şekilde gerçekleşiyor olabilir ve kuantum teorisi bize doğrusal olmayan bir zaman anlayışı ile bunu sağlayabilir.

1)  Li-Fi Nedir, Yoksa Wi-Fi’ın Yerini mi Alacak?
li-fi nedir
Eğer Harald Haas haklıysa, sadece birkaç yıl içinde internetimizi ampuller aracılığıyla elde edeceğiz. Haas İskoçya’daki Edinburg Üniversitesi’nde mobil iletişim profesörü. Kendisi yıllardır verinin LED ampuller aracılığıyla aktarılabileceği fikrine sahip ve şimdi ise Li-Fi sisteminin çalışan modelini yarattı.

Karel Blog’u takip ettiğiniz için teşekkür ederiz, ilerleyen zamanlarda da birlikte olmak dileğiyle…

Diğer Bloglar