Ana içeriğe atla
En

IP DECT Repeater Nedir, Avantajları Nelerdir?

İletişim Sistemleri

IP DECT baz istasyonlarının nasıl yerleştirileceğinden bahsettiğimiz daha önceki videomuzun ardından, bu kez sizlere IP DECT repeater hakkında bilgi verip kullanım avantajlarından söz edeceğiz.

IP DECT Repeater, baz istasyonunun sinyal seviyesini arttıran yani bir başka deyişle, baz istasyonun kapsama alanını genişleten bir cihazdır. Repeater tak çalıştır bir cihazdır, üzerinde herhangi bir konfigürasyon yapılmaz, yönetim işlemi gerçekleşmez.
 
Senkronizasyon kaynağı olarak IP DECT baz istasyonunu veya bir başka repeater’ı kullanabilir.
 
Repeater, kullanıldığı sisteme ek olarak konuşma kanalı sağlamaz, senkron olduğu baz istasyonun toplam görüşme kanal sayısından kullanır. Ancak repeater üzerindeki görüşme kanal sayısının da bir limiti vardır.
 
ip dect repeater nedir avantaj ve faydaları nelerdirÖrneğin, aynı anda 10 görüşmeye olanak sağlayan bir baz istasyonuna 3 repeater eklediğimizi düşünelim. Bu bir bazlık ve üç repeaterlık sistemin toplam konuşma sayısı hala 10’dur. Her bir repeater üzerinde ise aynı anda 5 görüşme yapılabilir. Bu durumda repeater üzerindeki 5 görüşme sınırını aşmamak kaydıyla baz istasyonu veya repeaterlardan oluşan bu sistemde  toplam 10 görüşme yapılabilir.
 
Kullanıcı sayısının çok fazla olmadığı yani görüşme kanal sayısının sıkıntı teşkil etmediği durumlarda ve kapsama alanını genişletmek gereken büyük ölçekli kurulumlarda baz istasyonu yerine repeater konumlayarak maliyet avantajı elde edilebilir.
 
Karel Kablosuz IP DECT Sistemleri için tıklayınız >>
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
DECT Nedir? IP DECT Sistemler Nerede Kullanılır?
Wi-Fi Performansını ve Hızını Arttırmak İçin 5 İpucu
Hemşire Çağrı Sistemi ve IP DECT Entegrasyonu

Diğer Bloglar