Ana içeriğe atla
En

Yakında Hayatımızı Kolaylaştıracak İnovasyonlar (Bölüm-2)

Teknoloji ve İnovasyon

Daha önce ilk bölümünü yayınladığımız Yakında Hayatımızı Kolaylaştıracak İnovasyonlar’da bu bölümün konuları bedensel kodlarımız ve doğa dostu inovasyonlar.

İnovatif fikirlerSenin bedenin, senin şifren /4+ yıl/
Alman ve İtalyan araştırmacıların belirttiğine göre, gelen aramaya cevap verirken telefonu kulağımıza götürüş şeklimiz parmak izimiz kadar bize özel. Herkes taklit edilemeyecek kadar ince farklılıklarla telefona cevap veriyor. Bu bir bedensel kod demek. Birkaç yıl içinde internet üzerinden her şey için tanımlanabilecek (sandalyede oturuşumuz, küçük hareketlerimiz vb.) bedensel kodlarımız unutamayacağımız, çünkü hep taşıdığımız şifrelerimiz olacak. Gelecek yıllarda güvenlik ve özgürlük bedensel kodlarımızı çözmekten geçecek gibi gözüküyor. Nitekim bilgisayarınızın açılış şifresinin sizin göz kırpmanız olması kadar taklit edilemeyecek bir şifre daha yok.
 
Havada biraz rahatlık /0-2yıl/
Tipik uçak kabinlerinin kuru havası insanı bitkin hissettirir. Uçakta nedenini bilmeden uyuyakalmamızın, yorgun olmamızın sebeplerinden biri de budur. Bu havayı biraz rahatlatmak amacıyla uçaklarda karbon fiber kullanılması iç hava basıncını daha rahatlatıcı bir seviyeye indirmektedir. Alüminyumdan daha ağır olan karbon fiberin uçaklarda kullanılması gövdeye zarar verme riskini ortadan kaldırarak kabinlerde biraz daha rahat nefes almaya yardımcı olacak yeşil teknoloji yaratıcılığına güzel örneklerden.
 
Mutfaklara teknolojiden yeşillik /0-2 yıl/
Yiyecek ve içecekleri paketlerinin doğaya etkisini düşündükçe dehşete düşmemek mümkün değil. Buna çözüm arayan Harvard bioenerji uzmanları yenilebilir paketler tasarlama aşamasındalar. Örneğin yoğurt kaplarının çilekten kutular olabileceğini düşününce teknolojinin doğal yaşama inovatif özrüne saygı duymamak elde değil.

Ref: New York Times



Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:

Teknolojinin Oscar ödülü M2M’e gidiyor…

Uzaktan Çalışma: Ev veya Ofis Dışında Çalışanlar İçin Destekler

Özgür Yazılım ve İnovasyon Sunumu [Video]

Diğer Bloglar