Ana içeriğe atla
En

2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz Ofis Programları

BT ve Trendler

2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz Ofis Programları
Windows 10 işletim sistemine geçişte bilgisayarlarda yüklü haldeki Microsoft Office'in deneme sürümünün kullanım süresi dolduğunda bir ofis programı ihtiyacınız doğuyor. Mac’ler de Apple'ın kendi ofis programıyla birlikte geliyor, ancak iş arkadaşlarınızın çoğu Windows kullanıcısı ise, tüm platformlarla uyumlu bir program ile çalışmak gerekebiliyor.

İşletim sisteminiz ne olursa olsun seçebileceğiniz ofis yazılımlarının bazıları tamamen ücretsiz. Bilgisayar ve mobil cihazlar için 2022 yılında kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz ofis programları arasından, hem indirebileceğiniz masaüstü yazılımlarından hem de mobil uygulamalardan sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.
 

İşte Ücretsiz Office Programları

1) Libre Office

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Libre Office
Açık kaynaklı ve ücretsiz office uygulamaları sunan LibreOffice’te bir ofis paketinden bekleyebileceğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Tüm Microsoft belge biçimleriyle tam uyumlu olan yazılımı, yasal bir şekilde tamamen ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Word, Power Point ve Excel son sürümlerinde bulunan her özelliğe sahip olan Libre Office, 6 ayrı yazılımdan oluşuyor. Bunlar: Writer; kelime işlemci, Calc; hesap tablosu uygulaması, Impress; sunu, Draw; çizim ve akış şeması uygulaması, Base; veritabanı ve veritabanı ön ucu ve Math matematik yazılımı. Bunlardan ilk üçü oldukça tanıdıkken, son üç yazılım ücretsiz ofis yazılım paketleri arasında oldukça fark yaratıyor. Birçok dilde sunulmuş olan LibreOffice, ücretli alternatiflerine kıyasla çok daha fazla platform ve dosya formatı destekliyor. Bu sayede Microsoft Office tarafından desteklenmeyen pek çok endüstriyel dosya, LibreOffice tarafından sorunsuz çalıştırılabiliyor. Çeşitli uzantılar ve şablonlarsa kullanıcıya daha esnek bir kullanım sunuyor.

Kurulumla gelen ön tanımlı birçok özelliğin yanı sıra LibreOffice, güçlü eklentileriyle ile kolaylıkla yeni özellikler kazanabilmektedir. Güncelleme sıklığı ve modern kullanıcı arayüzü de bu yazılımı öne çıkartan özelliklerinden.

LibreOffice; Windows, Mac ve Linux için kullanılabilir, ancak Android Belge Görüntüleyicisi haricinde resmi bir mobil sürümü henüz bulunmuyor.
 

2) Google Docs, Sheets ve Slides

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Google Office
Platformlar arasında geçiş yapmak, dokümanlarınızı başka kullanıcılarla paylaşmak istiyorsanız Google’ın bu çevrimiçi ofis paketi aradığınız uygulama olabilir. Nereye giderseniz gidin, internet bağlantınız olmasa bile telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan dokümanlarınıza erişebilir, doküman oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Google'ın ücretsiz office programları içeren paketi, LibreOffice gibi masaüstü yazılımlarında bulacağınız gelişmiş araçlar (veritabanı aracı vb.) sunmuyor. Ancak otomatik kaydetme ve senkronizasyon sayesinde aktarımlar ve yedeklemeler hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı dokümanın eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.

Google Docs, Sheets ve Slides’ın en büyük dezavantajı, diğer ofis yazılımlarını kullanarak açılan dosyaların kusursuz bir şekilde dönüştürülememesi. Bunun nedeni kısmen Google ofis araçlarının cihazınızda yerel olarak depolanan fontlardan ziyade web yazı tiplerini kullanması ve bazen de Microsoft dokümanlarının Google tarafından desteklenmeyen özellikleri içeriyor olmasıdır. PDF, tablo, slayt ve metin türündeki tüm dokümanlar Google Docs içerisinde destekleniyor. Ancak hangi ofis dosyasıyla çalışacaksanız, ayrı ayrı onun uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Android, iPhone ve iPad’ler için kullanılabilir uygulamaların ayrıca aylık ücrete tabi olan kurumsal sürümünü de mevcut.
 

3) Microsoft Office Online

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Microsoft Office
Microsoft, mevcut uygulamalarının hafifletilmiş ve çevrimiçi kullanımı ücretsiz sürümlerini kullanıcıya sunarak Google ile rekabetini arttırdı. Word, Excel, PowerPoint masaüstü sürümleriyle tam uyumlu olan Microsoft Office Online, neyse ki masaüstü uygulamaları gibi abonelik ücreti istemiyor ve stabil çalışıyor.

Google’ın ücretsiz ofis paketinin tersine, dosyalarınızın üzerinde çalışmadan önce dönüştürmeniz gerekmiyor ve Microsoft OneDrive hesabınız üzerinden kolayca paylaşma olanağı sağlıyor ve tüm bunlar için yalnızca Microsoft hesabınıza giriş yapmanız yeterli. Microsoft Office Online, pivot tablosu gibi gelişmiş araçlar sağlamamasına rağmen görünüş ve çalışması itibariyle masaüstü uygulamasına denk görülüyor.

Genellikle Microsoft belge biçimlerini kullanıyorsanız, Microsoft Office ücretsiz versiyonu güzel bir seçim olacaktır. Office Online’ın Chrome için bir sürümü ve ayrıca IOS ve Android için Mobil uygulamaları mevcut. 
 

4) WPS Office Free

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - WPS Office
WPS Office Free; Windows, Linux ve Android için sunulmuş premium bir ofis paketinin Kingsoft tarafından geliştirilmiş ücretsiz bir versiyonu. Bulut senkronizasyon desteği ile kullanıcıya kolay ve hızlı dosya paylaşımı ve daha kolay bir ortak çalışma alanı sunuyor. Word, Excel, PowerPoint kadar başarılı arayüze sahip 3 yazılım ile gelen paketin yerel Microsoft dosya biçimleri şeklinde kayıt olanağı da mevcut. Bu sayede tüm dokümanlarınızı Office kullanıcılarıyla paylaşmanız mümkün.

Kişiselleştirilebilir arayüzü sayesinde, Microsoft Office’in yaygınlaştırdığı şerit tasarımı ile eski nesil sabit menü tasarımı arasında geçiş yapma olanağı sunan ve ücretsiz PDF okuyucu ile gelen WPS Office Free kullanırken ara sıra reklamlarla karşılaşacak olsanız da, çalışma alanınızı etkilemediğinden çok fazla rahatsız etmiyor.
 

5) Softmaker FreeOffice

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Softmaker Office
Softmaker FreeOffice, TextMaker ile tüm Microsoft Word docx dosyalarını sorunsuz bir şekilde okuyup kaydedebildiğiniz, PDF dosyalarını ve Epub e-kitaplarını doğudan oluşturabildiğiniz, PlanMaker ile Excel ile uyumlu otomatik şekillerle çizim ve tasarım yapabildiğiniz, Presentations ile sunumlarınıza resim, çizim ve metin çerçeveleri ekleyebildiğiniz Softmaker Office in ücretsiz bir sürümüdür.

Tüm Microsoft PowerPoint PPTX dosyalarını sorunsuz bir şekilde açıp ve kaydedebildiğiniz FreeOffice Presentations, sunumlarınıza sadece statik nesneleri eklemenizi değil, aynı zamanda film ve ses efekti eklemenizi de sağlıyor. Değişiklikleri izle özelliği belgede yapılan değişiklikleri izler ve daha sonra kabul etmenize veya reddetmenize olanak tanıyor. Grafikler 3B alanda döndürülebiliyor.

Softmaker Free Office ile ister modern şeritlerle çalışın, ister klasik menülerle veya araç çubuklarıyla çalışın, dokunmatik ekranlar için optimize edilmiş daha büyük simgeleri bulunan ve öğeler arasında daha fazla boşluk bulunan dokunmatik moduna geçiş yapabiliyorsunuz.

Ne yazık ki standart sürümdeki belgelerin tıpkı bir web sitesinde olduğu gibi sekmeler içine yerleştirilebilme özelliği FreeOffice sürümünde bulunmuyor.

FreeOffice Windows, Mac, Linux ve Android cihazlardan ücretsiz indirilebiliyor.
 

6) Polaris Office

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Polaris Office
Android kullanıcılarının ücretsiz ofis programları arasında popüler olan bir diğer ofis uygulaması Polaris Office, DOC, DOCX, PPTX ve PDF gibi birçok formatı destekleyen ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor. Ayrıca Polaris Office ile PDF dokümanlarınızı Word, Excel veya PowerPoint’e dönüştürüp, düzenleyebiliyorsunuz.

Türkçe desteği de bulunan Polaris Office; Windows, Mac, iOS ve Android cihazlarda ücretsiz kullanılabiliyor.
 

7) SmartOffice

SmartOffice Word processing, spreadsheets ve presentations içeren bir başka ücretsiz ofis uygulaması. Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen bu uygulama ile Microsoft Office dokümanlarınızı güvenli bir şekilde görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Uygulamanın ayrıca şifreleme ile güvenlik desteği ve zahmetsiz bir şekilde buluta kaydetmek için senkronizasyon seçeneği mevcut.

Kullanıcı arayüzü oldukça basit ve sade görünümlü bu uygulama fazlasını aramayanlar için oldukça iyi bir seçenek olarak göze çarpıyor.

Sizler de eklemek istediğiniz en iyi ücretsiz ofis uygulamalarını yorum alanına yazabilirsiniz.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
2022’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz VPN Servisleri
Yeni Kurulan Şirketlerin Teknoloji İhtiyaçları Nelerdir?
5 Soruda VPN Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kurulur?
Bilgisayarınızın Güvenliğini Test Etmenin 5 Yolu

Diğer Bloglar