Ana içeriğe atla
En

Beynim Bulutta [ VİDEO ]

Teknoloji ve İnovasyon

Akademik Bilişim 2015 Konferansına katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Gökçe Mehmet Ay, sunumunda bizlere akademik araştırmalar için kullanabileceğimiz bilişim araçlarından bahsediyor;

"Bilimsel araştırma yaparken, karşılaşılan sorunlardan bir tanesi bilgi kaynaklarının çok fazla olması. Bilimsel dergilere, çevrimiçi veri tabanlarına ve birçok kitaba ulaşmak günümüzde çok kolay. Fakat bu kadar bilgi kaynağına ulaşmak beraberinde farklı sorunları getiriyor. Örneğin, elde edilen sonuçların nasıl yönetileceğinin ve işleneceğinin tam olarak bilinememesi gibi. Bu durumla başa çıkabilmek için yeni araçlara ihtiyacımız var..."

Sunumda, bilimsel araştırmalarda bilgiye ulaşmak için kullanabileceğiniz veritabanlarından bahsediliyor. Bunun ardından ulaştığımız ve okuduğumuz bilgiler ile kendi düşüncelerimizi ve notlarımızı kaydedebileceğimiz bir referans yönetimi aracı hakkında bilgi veriliyor. Ve tüm bunların yanında ister günlük hayatımızda ister akademik çalışmalarımızda kullanabileceğimiz, araştırmalar sonucu ortaya çıkan kendi ürettiğimiz bilgiyi kaydedebileceğimiz ve sonrasında bulabileceğimiz bir not yönetim sistemini ele alınıyor.

Bahsedilen konuların ilk bölümü ile ilgili daha fazla bilgi için videoyu izleyebilirsiniz.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Yeni Auramız: Kişisel Alan Ağları
İnovasyon ve Başarının Farklı Yolları
Üniversitelerde İletişim ve Bilgi Sistemleri Yapılandırması

Diğer Bloglar