Ana içeriğe atla
En

Geleceğin Fabrikaları Nasıl Olacak?

Teknoloji ve İnovasyon

Geleceğin Fabrikaları
Bugüne kadar yazılarımızda teknoloji odaklı gelişimin hep iş hayatına ve ekonomiye faydalarından bahsettik. Elbette her senaryonun bir tersi de hep mevcut. Gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanırken, büyük ekran 4K’da televizyon seyredip 6” akıllı telefonlarda işlerimizi yaparken göz ardı ettiğimiz farklı bir teknolojik devrim kapıya dayanmış olabilir.

Gelişen teknoloji aynı zamanda üretim yöntemleri üzerinde yoğun bir değişimi de tetikliyor. Hepimizin bildiği gibi tarih tekerrürden ibaret. Sanayi devriminin ardından yaşadığımızın bir benzerini bugün yeni teknoloji devriminde de yaşamak üzere olabiliriz.  Yeni nesil üretim teknikleri ile artık tamamen insansız teknolojik üretim gündemde.

Geleceğin üretim tesislerinde kaç işçi çalışacak?
Geleceğin Fabrikaları ve RobotlarÜretimin aşırı otomatize olması ve bu sayede düşen maliyetlerin getireceği aşırı rekabet yüzünden zaman içinde yaşanacak kar düşüşleri, azalan çalışan sayısı nedeniyle azalan tüketim vb gerekçelerle ilk bakışta sadece bir istihdam sorunu yaratacağı düşünülen bu devrim zaman içinde ana sektörlerde daralmalar ile sonuçlanacak ekonomik kara delikler ile sonuçlanabilir.

Biz ve bizim gibi teknoloji üreten firmaların misyonunda olması gereken gerçeklik ise temelde yaşam 
Robotlar ve İnsanlarstandartlarını arttırmak, mekanik konularda katlanılabilir kılmak için var olup geliştirilen teknolojiyi amacından saptırılamayacak şekilde fayda odaklı geliştirmenin zorunluluğudur.

Teknolojik devrimimizin sonucunda geleceğin fabrikalarında 1 kişi çalışacaksa o fabrikaların ürettiğini kim, nasıl satın alacak?

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Yakında Hayatımızı Kolaylaştıracak İnovasyonlar
Zamanı Verimli Kullanmanın Pratik Yolu
Gelecek Yıl Bütçeyi Nerelere Harcayacağız?

Diğer Bloglar