Ana içeriğe atla
En

IT Altyapısı Optimizasyonu [Yazı Serisi]

BT ve Trendler

IT Altyapı OptimizasyonuIT yatırımlarının hızla arttığı günümüzde, yatırım sistematiğini yeniden düşünmek için beş kısa blog yazısından oluşan bir seri hazırladık. Bu set için kullandığımız kaynaklar ise; Gartner, Forrester, IDG ve çok daha fazlası… IT yatırım sistematiğini gözden geçirmek, yeni bir bakış açısı kazanmak, operasyonlarda optimizasyon sağlamak, altyapıyı sağlamlaştırmak ve maliyeti düşürmek adına önemlidir.
Kullanılan Yaklaşımlar; uygulama merkezli (Application Centric), yazılım tanımlı (Software-Defined) ve hibrit bulut (Hybrid Cloud) olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bundan sonraki adımlarımızda konuyu ayrıntılı olarak ele alıyor olacağız.
 
Kimler, Neden Okumalı?
Yukarıda bahsedilen yaklaşımlar, IT altyapısını ve operasyonları yeniden düşünmeyi ve planlamayı gerektirir. Yöneticilerin sunucuları nasıl yönetecekleri, ağ ve bilgi merkezini nasıl geliştirecekleri hakkında yol gösterir. 2014 yılında; uygulama merkezli, yazılım tanımlı ve hibrit bulut yaklaşımları, IT altyapısı ve operasyonlarda şirketlere avantaj kazandıracaktır. Bu çözümler birçok ihtiyacı da beraberinde getirmektedir. Uygunluk, erişilebilirlik, sistem hızı, kolay kullanım, optimizasyon ve sağlamlaştırma gibi istek ve ihtiyaçlar son kullanıcıdan, geliştiricilerden veya müşterilerden gelmekte ve IT yöneticisinin üzerinde bir baskı oluşturmaktadır.
Bu yazı serisi IT yöneticileri ve uzmanları düşünülerek hazırlanmıştır.
 
Yayına alınan yazılardan haberdar olmak için Karel’i facebook ve twitter’da takip edebilirsiniz. Yazı serisini oluşturan başlıklar şu şekildedir:
1) IT Altyapı Optimizasyon Ve Sağlamlaştırmada Sorulması Gereken Anahtar Sorular
2) Yazılım Tanımlı Soyut Veri Merkezi Mimarisi
3) İş-Yükü IT Altyapısı
4) Hibrit Bulut
5) IT Altyapısı İçin Stratejik Planlama

Diğer Bloglar