Ana içeriğe atla
En

IT Strateji Günü 2017 Gündemi

Teknoloji ve İnovasyon

Teknoloji profesyonellerinin merakla beklediği ve Amazon Web Services, BAU Siber Güvenlik Merkezi, Google, Intel, Juniper Networks, Çözümpark, Oracle, Özgür Yazılım ve VMware gibi BT sektörünün lider şirketlerini bir araya getiren IT Strateji Günü, 16 Kasım Perşembe günü BAU Beşiktaş Kampüsünde gerçekleşti.

Katılan şirketlerin birbirinden değerli sunumlar yaptığı etkinlik, IT profesyonellerine yeni bakış açıları kazandırmayı ve işbirliklerini arttırmayı hedefliyordu. Etkinlik sonrasında alınan geri dönüşler, etkinliğin amacına ulaştığını gösteriyordu.

Sizlere kısaca etkinlik programından bahsetmek istiyorum.

09:30 - Açılış Sunumu
SDN Hakkı Alkan IT Strateji Günü Sunum
ShiftDeleteNet Kurucusu Hakkı Alkan, IT Strateji Günü'nün açılış konuşmasını ve sunuculuğunu gerçekleştirdi.

09:40 - Veri Sınıflandırma ve Güvenliği
veri güvenliği
Çözümpark kurucusu Hakan Uzuner, Veri Sınıflandırma ve Güvenliği konulu sunumunu gerçekleştirdi. Bu konu ile ilgili olarak daha önce yayınladığımız "Veri Güvenliğiniz İçin Şifreleme Yeterli mi?" yazısını inceleyebilirsiniz.

10:05 - Bulutta İletişim ve Sistem Entegrasyonu
Bulutta iletişim
Karel Ar-Ge Haberleşme Sistemleri Grup Yöneticisi Dr. Alper Sarıkan, Bulutta İletişim ve Sistem Entegrasyonu sunumunu gerçekleştirdi ve kilit noktalara vurgu yaptı.

10:50 - IoT ve Yapay Zeka
iot ve yapay zeka
Intel Genel Müdür Yardımcısı Ediz Altun, son dönemlerde en çok karşılaştığımız kavramlar olan "IoT ve Yapay Zeka" temalı sunumunu gerçekleştirdi.

11:15 - Yeni Nesil ERP Uygulamalari ve  Dijital Yetkinlikler
yeni Nesil ERP Uygulamalari ve  Dijital Yetkinlikler
Oracle ERP İş Geliştirme & Strateji Direktörü Ayşegül Dedeoğlu, "Yeni Nesil ERP Uygulamaları ve Dijital Yetkinlikler" konulu sunumu ile katılımcılara önemli bilgiler sundu.

11:55 - Geleceğe Yön Veren Özgür Yazılım Teknolojileri
özgür yazılım teknolojileri ve gelecek
Özgür Yazılım A.Ş. Yönetici Ortağı Hakan Uygun, "Geleceğe Yön Veren Özgür Yazılım Teknolojileri" temalı sunumunu gerçekleştirdi.

12:20 - Bulutsuzluk Özlemi Bitiyor
cloud bulut çözümleri
Google Cloud Ülke Müdürü Alp Önder Güler, "Bulutsuzluk Özlemi Bitiyor" temalı sunumunda bulut çözümleri ile ilgili bilgiler aktardı.

13:45 - Yeni Nesil Veri Merkezi
yeni nesil veri merkezi
VMware'den Erkal Aslankara, "Yeni Nesil Veri Merkezi" başlıklı sunumu ile veri merkezlerinde yaşanan yenilikleri katılımcılar ile paylaştı.

14:10 - Bulut Servislerinin Geleceği
bulut servislerinin geleceği
Amazon Web Services Kurumsal Segment Lideri Uğur Osmanlıoğlu, "Bulut Servislerinin Geleceği" konulu sunumunda bulut servislerinde gelecekte yaşanacak değişimlerden ve yeniliklerden bahsetti.

14:55 - Veri Merkezlerinde Evrim : Sanallaştırma ve Otomasyon
veri merkezleri ve sanallaştırma
Juniper Networks'ten Artun Kocaman, "Veri Merkezlerinde Evrim : Sanallaştırma ve Otomasyon" başlıklı sunumunda veri merkezlerinde yaşanna değişimler ile sanallaştırma ve otomasyon teknolojilerindeki değişimlere değindi.

15:20 - Siber Güvenlik ve Farklılaşan İç Tehditler
siber güvenlik ve iç tehditler
Günün son sunumunda BAU Siber Güvenlik Merkezinden Erol Aktay, "Siber Güvenlik ve Farklılaşan İç Tehditler" başlıklı sunumunda siber güvenlik ve iç tehditler konularında yaşanan değişimleri ve alınması gereken önlemleri aktardı.

Diğer Bloglar