Ana içeriğe atla
En

Kartlı Geçişten Güvenlik Sistemlerine Varyap Meridian İletişim Altyapısı

İletişim Sistemleri

Merhaba, adım Yusuf Serdaroğlu. Varyap Meridian’da iki yıl önce yönetici seçildim ve yönetim kurulu başkanlığını yürütüyorum. Varyap Meridian B ve C blokta toplam 426 daire bulunuyor ve yaklaşık olarak 1500 kişi oturuyor.

Yönetime geldiğimizde ses sistemlerinde sorunlarımız vardı, telefon altyapısı yoktu. Burada ilk yapılması gereken telefon ve iletişim altyapılarının düzeltilmesiydi.

Güvenlik sistemi bu sitenin olmazsa olmazıdır. Daha önceleri herkes tedirgin oluyordu. Karel ile birlikte dijital altyapıları değiştirdik, Access pointleri yerleştirdik, kapılara bilgisayarlar yerleştirdik ve kartlı geçiş sistemlerini yeniledik. Bariyer sistemlerini değiştirdik ve dijital ortamda araç plakalarını okuyarak güvenliklerini sağlamaya başladık.

Esas önemli konulardan bir tanesi Apsiyon site yönetim sistemi ile olan entegrasyondu. Karel bunun taahhüdünü verdi ve gerçekleştirdi. Şuan biz tek bir yerden yönetimi yapabiliyoruz.

Site için B ve C kapısından araç ve insan girişleri yapılabiliyor. Araç girişleri, plaka tanıma sistemi sayesinde daha kontrol edilebilir bir hale geldi. Bunun yanında araç kota sistemi getirdik. Eskiden bu durum bizim için büyük bir sorundu. Farklı dairelerin otopark alanına park yapılabiliyordu. Tüm bunların önüne geçmek istedik ve bunu başardık.

Yaya girişlerindeki güvenlik için ise kartlar hazırlandı. Hangi saatte hangi kapıdan girildiği takip ve kontrol edilebilir bir hale geldi.

Karel tüm ihtiyaçlarımızı kapsayacak şekilde bir teklifle bize geldi. Bizim için çok önemli olan dört yıllık bakım anlaşmalarını içerecek şekilde Karel, hem finans hem de zaman açısından en uygun teklifi verdi. Ve böylece tüm bu sistemleri için Karel ile birlikte çalışma kararı aldık.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Görüntülü Güvenlik Sistemi Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken 15 Teknoloji
IT Altyapısı İçin Stratejik Planlama
Büyük Sitelerde Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Yapılandırılır?

Diğer Bloglar