Ana içeriğe atla
En

SIP Trunk Avantajları Nelerdir?

İletişim Sistemleri

sip trunking avantajları
SIP Trunk konusunda daha önce başka bir yazımızda SIP Trunk’ın ne olduğu ve nasıl çalıştığını anlatmıştık. Bu yazımızda da işletmeler ve çalışanlar için faydalarından bahsedeceğiz.

SIP (Oturum Başlatma Protokolü) iletişim altyapınız için sadece sıradan bir çözüm mü yoksa ezber bozan bir yenilik mi? Dünyadaki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelere sağlayabileceği en büyük yararları keşfetmek adına SIP Trunking’i yakından inceliyoruz. SIP Trunking ile olan seçeneklerinizi keşfetmek için okumaya devam edin! 

SIP Trunking nedir?
SIP internet üzerinden gerçek zamanlı ses iletişiminin standart protokolüdür. SIP Trunking de internet telefonculuğu aracılığıyla iletişim seanslarının sinyalizasyonu ve kontrolüdür.  Bu seanslar genel olarak sesli ve görüntülü aramaları, anlık mesajlaşmayı ve daha birçoğunu içerir. SIP sağlayıcısı, birçok kanalı sizin telefon santralınıza bağlayabilir ve sizin internet aracılığıyla aramalar yapmanıza olanak sağlar. Son birkaç yıldaki büyük büyüme ve popülerlikten dolayı bu teknolojinin gelecek yıllarda işletme iletişim sistemlerini yönetmede daha güçlü bir oyuncu haline gelmesi beklenmektedir.   

En büyük yararları nelerdir?
Maliyet
SIP Trunking küçük bir yatırım gerektirir, santralınız zaten SIP ile uyumluysa ek bir donanım veya cihaz almaya ihtiyaç yoktur. Arama maliyetlerinde de önemli derecede bir düşüş görülür. Çünkü SIP sağlayıcısıyla internet üzerinden çağrı yapmak çok daha ucuzdur. 

Esneklik
SIP Trunking sanal telefon hatlarını kullandığından dolayı ihtiyacınız olduğunda bunlara yenisini ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Bu kanalların kullanımı sadece sizin sorumluluğunuzdadır. 

Mobil İletişim
SIP Trunking işletmelerin mekandan ve sabit cihazlardan bağımsız aramalar yapmasına olanak sağladığından dolayı, istediğiniz herhangi bir yerde iş yapabilir ve dünyanın her yerine yayılmış olan çalışanlara sahip olabilirsiniz. Bu mobilite avantajları işletmenize tasarruf sağlarken faaliyet gösterdiğiniz alanlarda büyümenize yardımcı olur. 

Güvenilirlik
SIP Trunking hizmet sağlayıcıların hemen hepsi müşteriler için daha güvenli iletişim ve yedekleme sağlayabilmek adına çok sayıda veri merkezine sahiptir. Bu sayede SIP Trunking ile yüksek seviyede yedeklilik ve güvenlik sağlanır.

SIP Trunking dünya pazarına açılmak isteyen işletmeler için kapıları aralıyor ve yeni fırsatlar sağlıyor. SIP Trunking’in avantajlarını incelemek ve şirketiniz için neler yapabileceğini görmek adına bir araştırma yapmanızı öneriyoruz. Aşağıdaki avantajlar da size yardımcı olacaktır.

SIP Trunking’in İşletmeler için 6 Avantajı
İş dünyası, sağladığı faydalardan dolayı çeşitli IP telefon çözümleri ile dolmuş vaziyette. Bu konuda bir çözüm de SIP Trunking, çünkü bütün ölçeklerdeki işletmeler için hem maliyetleri düşürüyor hem de esnek çözümler sunuyor. İşte SIP Trunking’in işletmeler için 6 faydası:   

1) ROI, ASAP: SIP Trunking önemli boyutlarda bir sermaye yatırımı gerektirmez. Aksine işletme maliyetini düşürür ve kendini kısa bir süre içerisinde amorti eder. 

2) Genişbanttan Yararlanma: SIP kanalları IP üzerinden modern bir geniş bant ile teslim edilir ve sıkıştırma sayesinde, T1 / PRI servislerine kıyasla daha fazla arama hacmine izin verir.

3) Daha Etkin İletişim:  SIP Trunking talep ettiğiniz bütün iletişim yöntemlerini seçmenizi sağlar; ses, video, anlık mesajlaşma, konferans gibi.    

4) Bütün Maliyeti Düşürür: İşletmelerin SIP Trunking’e geçiş yapmalarının birinci sebebi yüksek oranlara varabilen maliyet tasarrufudur.  

5) Üretkenliği Arttırır: SIP Trunking bütün lokasyonlardaki çalışanları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayarak iş gücünüzü güçlendirir ve birlikte çalışmayı geliştirir. 

6) Güvenilir: SIP Trunking ile kesintisiz iletişim mümkündür. Elektrik kesintisi gibi istenmeyen olaylarda iletişimin kopmasında çağrılar otomatik olarak diğer ofis veya mobil telefonlara yönlendirilebilir.   
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
IP Telefon Santralı Kullanmak İçin 10 Neden
BYOD: Özgürlük ve Kontrol Arasındaki Gerçek Dengeyi Bulmak
VoIP ile İşletme Giderlerinizden Tasarruf Etmenin 6 Yolu

Diğer Bloglar