Ana içeriğe atla
En

Şirket Giderlerinizi Tablet ve M2M ile Kontrol Altına Alın

Teknoloji ve İnovasyon

Günümüzdeki akıllı telefon ile tabletlerin yaygınlaşması ve M2M teknolojisindeki gelişmeler şirketlerin iş süreçlerinin verimli bir şekilde yapılandırılması ve basitleştirilmesi konusunda yardımcı oluyor. M2M ve tabletlerin birlikte kullanıldığı uygulamalar şirketler için potansiyel ve operasyonel maliyetlerde de önemli tasarrruflar sunuyor.
Bir kaç örnek vermek gerekirse;
 Tablet M2M
Filo Yönetimi / Araç Takip Sistemleri
Şirketler, filolarında bulunan araçları en efektif şekilde yönetebilmelidir. Çünkü gerekli koordinasyonun verimli şekilde sağlanmasıyla iş süreçleri hızlanır, karlılık artar ve giderler düşürülür. Bu alanda Karel Araç Takip Sistemleri araçlara yerleştirilen M2M bağlantılı cihazlar ve internet üzerinden ulaşılabilen sayısal bir harita yardımıyla şirketlerin filolarını kolaylıkla yönetebilecekleri bir çözüm sunar. Araç Takip Sistemi sadece bilgisayar değil, internet bağlantısına sahip akıllı telefon veya tabletlerden de ulaşılabilen kolay arayüzler sayesinde her an ve her yerden araç takip ve yönetim imkanı sunar. Ayrıca detaylı raporlama yapılabilir. Sonuçta;
Araç Takip Sistemi- Operasyonel verimlilik
- Araç ve personel güvenliği
- Anlık trafik bilgisi sayesinde zaman ve yakıt tasarrufu
- Verimli kullanım sayesinde araç bakım ve kullanım maliyelerinde düşüş sağlanır.
 
Envanter Yönetimi
Envanter yönetimi, filo yönetimi gibi tablet ve M2M platformlarının birlikte kullanımının önemli faydalar sunduğu bir alandır. Şirketler mağazalardaki raflara ve otomatik dolaplara M2M bağlantılı sensörler yerleştirerek buralardaki ürünlerin stok durumlarını tespit edebilir. Ürünler azaldığında sensörler durumu dağıtıcı firmaya ve dağıtım elemanlarına iletir. Dağıtım elemanlarının kullandıkları tabletlere gelen bu gerçek zamanlı veriler ışığında ürünlerin dağıtımı ve yerleştirilmesi hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Yapılan bu hızlı müdahaleler özellikle perakende sektöründe doğru stok yönetimi ile satışların artmasına yardımcı olurken aynı zamanda zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.
 
Uzaktan Görüntüleme/Takip
M2M ve tabletler, tesis ve ekipmanların uzaktan izlenmesinin bir parçası haline gelmeye başladılar. Mevcut kullanımı incelediğimizde;
- Ofis ve depoların çevrelerinin görüntülenmesi
- Ani müdahale gerektiren riskli alanların görüntülenmesi
- Satış alanlarının takibi
- Network üzerinden uzak mesafeli otomatların takibi gibi alanlarda bu işbirliğinin kullanıldığını görüyoruz.
 
M2M ve tablet kullanılmasıyla mobil çalışanlar lokasyon bağımsız olarak cihazları ve makineleri kontrol edebilir. Bu sayede öncelikli saha ziyaretlerini ve teknisyenlerin gün içindeki yönlendirmelerini planlayabilir.

Kaynaklar ve inceleme önerileri: Techrepublic, BTnet, M2Mcomm

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Araç Takip Sistemini Doğru Seçmenizi Sağlayacak Sorular
Teknolojinin Oscar ödülü M2M’e Gidiyor
Başarılı Şirketlerin Tercihi M2M ve ATS

Diğer Bloglar