Ana içeriğe atla
En

Yönetilebilir Ethernet Switchlerin 4 Avantajı

BT ve Trendler

Yönetilebilir Ethernet Switchlerin 4 Avantajı
Yönetilen ve yönetilmeyen bir ethernet switchi arasındaki temel fark, yönetilen ethernet switchlerinin(managed ethernet switch) daha fazla kontrol sağlamasıdır. Bir ağ büyüdükçe ve daha karmaşık hale geldikçe, onu etkin bir şekilde yönetmek daha fazla yetenek gerektirecektir. Yönetilen ethernet switchleri aynı zamanda akıllı switchler olarak da bilinir. Yönetilen ethernet switchleri tanılamayı (diyagnostik) yönetme ve ağ performansını izleme yeteneği sağlar.
 
1) Daha İyi Yönetim ve Sorun Giderme

Yönetilen ethernet switchler tanılamayı yönetme ve ağ performansını izleme yeteneği sağlar. Bu yetenekler olmadan ağı kontrol etmek inanılmaz derecede zorlaşıyor. Bu yetenekler ayrıca, özellikle endüstriyel uygulamalar için sorun gidermeye yardımcı olur. Fiber takılabilir küçük form faktörü (SFP) sorunları izleme imkanı sunar ve e-postanıza veya günlük sisteminize otomatik uyarılar gönderilebilir.
 
2) Optimize Edilmiş Ağ Trafiği
Trafik akışını denetleme ve inceleme yeteneği ile sistemi daha iyi kontrol etme ve optimize etme gücü gelir. Yönetilen switchler, her bir bağlantı noktasına ve her bir bağlantı noktasından iletilen verilerle ilgili bilgilere erişim sağlar. Bu bilgilerle cihazlarınız için bir gruplandırma sistemi oluşturabilirsiniz. İnternet Grup Yönetimi Protokolü (IGMP) olarak da bilinen bu gruplandırma türü, ethernet switchlerini çoklu ağ yayınlarına yönlendirerek trafiği uygun portlara iletir.
 
3) Sanal Yerel Alan Ağları
Yönetilen switchler, VLAN olarak bilinen Sanal Yerel Alan Ağları oluşturma ve programlama becerisi sağlar. Fiziksel konumdan bağımsız olarak, tek bir bağlantıyla birden fazla VLAN yönetilebilir. Ağ yönetimini kolaylaştırmak için Tag VLAN'ları, tüm kullanıcıların aynı VLAN üyesi olduğu belirli portlara atanır.
 
4) Güvenlik Erişimi
Yönetilen ethernet switchleri, bir ağ üzerinden akan iletişimi kontrol etmede harika bir iş çıkarır. Sadece gerekli iletişimin akmasına izin vererek ve sadece ihtiyaç duyulduğunda onu yıkar. Erişimi, yalnızca güvenilir cihazlarla sınırlayarak kullanıcıların yetkisiz alt ağlar oluşturmasını önleyebilirsiniz.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
IP Telefon Santralı Kullanmak İçin 10 Neden
O Güvenlik Sistemi İçin Yeni Kablo Mu Çekeceğim?
Ağınızı Yönetebiliyor Musunuz?

Diğer Bloglar