Ana içeriğe atla
En

Yüz Yüze İletişim Neden Önemli?

İletişim Sistemleri

yüz yüze letişim karel bulutta konferans
Dünyanın en büyük insan kaynakları ve danışmanlık şirketlerinden olan Randstad'ın iş dünyası eğilimlerini araştırdığı çalışmasının sonuçları dikkat çekici.

Türkiye'nin de dahil olduğu 32 ülkeyi kapsayan rapora göre her 10 çalışandan 7 tanesi işte telefon ve e-posta yerine yüz yüze iletişimi tercih ediyor. Küresel bazda %81 ile yüz yüze iletişimi en çok tercih eden ülke Türkiye olurken, Norveç, Japonya ve Singapur yüzde 57 ile en az tercih eden ülkeler oldu.

Randstad'ın verilerine göre iş hayatında yüz yüze iletişimin insan ilişkilerindeki önemi çok büyük. E-posta veya telefon, her zaman insanlarla iletişim kurmanın en verimli yolu olmayabilir. İnteraktif toplantılar, daha rahat fikir üretilmesine ve katılımcıların hassasiyet gösterdiği konuların daha rahat anlaşılmasına yardımcı oluyor.
Ücretsiz Video Konferans önerisi
Yüz yüze iletişim iş hayatında en çok tercih edilen yöntem olsa dahi her zaman bu yöntem biçimiyle iş yapmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Birden çok ilde bölge müdürlükleri, şubeleri olan bir işletmenin her ay merkez ile şubeler arasında gerçekleştirmesi gereken olağan toplantılar olmaktadır kuşkusuz. Bu da ulaşım, konaklama gibi gider kalemlerinin her ay düzenli olarak oluşması anlamına geliyor. Büyük bir organizasyonda bu gider kalemleri daha da önemli bir maliyet oluşturuyor ve tüm bunların yanına seyahatlerden kaynaklanan zaman kaybı da ekleniyor.
karel bulutta konferans video avantajları
Peki bu maliyetlere katlanmadan yüz yüze iletişimi sağlamak mümkün olamaz mı? Karel Bulutta Konferans ile mümkün. Video konferans sistemleri, tümleşik iletişimin bir parçası olarak uzaktan, tek veya çok lokasyonla görüntülü iletişim imkanı yaratarak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.
en ucuz video konferans, ücretsiz video konferans
Karel Bulutta Konferans’ın Avantajları

  • Seyahat etmenin imkansız veya çok pahalı olacağı durumlarda, diğer bölge ve ülkelerdeki insanlarla daha düzenli olarak yüz yüze iletişim kurabilirsiniz.
  • Video konferans teknolojisini kullanmanız çeşitli masraflarınızı azaltacak olmasından dolayı size avantajlar sağlayacaktır. Seyahat süresince yemek, konaklama ve bilet/yakıt harcamalarına gerek kalmayacaktır.
  • Daha kısa zamanda daha çok sayıda toplantı yapılır.
  • Karar verme süreçleri hızlanır.
  • İş seyahatlerinin neden olduğu bedensel yorgunluğu ortadan kaldırdığı için iş verimi artar.
  • Toplantıların zaman planına uygun ve daha düzenli yapılması sağlanır.
  • Toplantı odalarındaki donanımların yanı sıra bilgisayar, tablet veya akıllı telefon uygulamaları ya da web tarayıcı üzerinden kolaylıkla görüntülü konferans imkanı sağlanır.
  • Sadece şirket çalışanları değil, görüntülü iletişim iletişim ihtiyacı doğan müşteriler, iş ortakları, bayiler ve tedarikçiler de video konferanslara dahil edilebilir.

Karel Bulutta Konferans sistemini incelemek için; https://www.karel.com.tr/urun-cozum/video-konferans-sistemleri
 

Kaynak: randstad.com
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
İş Hayatında, Video Konferansın Avantajları
Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere 12 Öneri
BT Çalışanlarına 6 Zaman Yönetimi Önerisi

Diğer Bloglar