Ana içeriğe atla
En

2017 Bitmeden Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 TED Teknoloji Konuşması

BT ve Trendler

2017 en önemli teknoloji videoları
TED Konferansları, dünyanın en önemli sunumlarına ve konuşmalarına ev sahipliği yapıyor ve değerli fikirleri dinleyicilerle buluşturuyor. Konusunda uzman konuşmacılar ile kanaat önderleri, yaptıkları sunumlar ile katılımcılara yeni bakış açıları kazandırabilecek bilgiler veriyor ve gelecek dönemde öne çıkacak trend konular hakkında öngörülerini aktarıyor.

Özellikle teknoloji konusunda oldukça önemli konuşmaların yapıldığı 2017 TED Konferanslarını derlemek istedik ve sizlere en çok izlenen videoların bir listesini hazırladık.

İşte 2017 yılında gerçekleşen ve mutlaka izlemeniz gereken 10 TED teknoloji konuşması;

10) Richard Browning - Jet Suit'i Nasıl Yaptım?
Hepimiz uçmayı hayal ediyoruz fakat Richard Browning için uçmak bir saplantı. Zihin, beden ve teknolojinin işbirliğine dayanan Demir Adam benzeri bir cihaz geliştirdi. Böylece bilim kurgu hayallerine biraz daha yaklaşmış olduk. Bu videoda buluşunun arkasındaki deneme yanılma süreci hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

9) Tristan Harris - Bir Grup Teknoloji Şirketi Milyarlarca Aklı Her Gün Nasıl Kontrol Ediyor
Tristan Harris'e göre, birkaç teknoloji şirketinde çalışan bir avuç insan her gün milyarlarca insanın düşüncelerini yönlendiriyor. Facebook bildirimlerinden Snapstreak'lara, YouTube otomatik gösterimlerine kadar hepsi tek bir şey için yarışıyor: dikkatiniz.

 
8) Joseph Redmon - Bilgisayarlar Nesneleri Nasıl Çabucak Kavrıyorlar?
On yıl kadar önce, araştırmacılar bir kedi ve köpek arasındaki farkı anlatabilen bir bilgisayar almanın neredeyse imkansız olacağını düşünüyordu. Günümüzde, bilgisayar görme sistemleri %99'dan fazla doğrulukla bunu gerçekleştirebiliyor. Peki nasıl? Joseph Redmon, görüntülerdeki ve videolardaki nesneleri yıldırım hızıyla belirleyebilen açık kaynaklı bir nesne algılama yöntemi sisteminde çalışıyor. Dikkat çekici bir canlı demo ile karşınızda Redmon;

 
7) Tom Gruber - Yapay Zeka Hafızamızı, İş Hayatımızı ve Sosyal yaşamımızı Nasıl Geliştirebilir?
Makinelerimiz bizi ne kadar akıllı yapabilir? Tom Gruber, bizlerle rekabet etmek yerine, bizimle birlikte gelişen ve işbirliği yapan "hümanistik yapay zeka" yaratmak istiyor.

 
6) Marc Raibert - Yürüyebilen, Zıplayabilen ve Kapıyı Açabilen Robot Köpek Spot ile Tanışın
Robotların; insanlar ve hayvanların yaptıklarını yapabilecekleri bilimkurgu geleceği sandığınızdan daha yakın olabilir. Boston Dynamics'in kurucusu Marc Raibert, karda yürüyebilen, iki ayağı üzerinde dik yürüyebilen ve hatta kapıları açabilen gelişmiş robotlar tasarlıyor.

 
5) Ray Dalio - En İyi Fikirlerin Kazanacağı Bir Şirket Nasıl Kurulur?
İş arkadaşlarınızın sizin hakkınızda gerçekten nasıl düşündüklerini bilseniz nasıl olurdu? Dalio'nun stratejilerinin dünyanın en başarılı hedge fonlarından birini nasıl yarattığına ve veri odaklı grup karar verme gücünden nasıl yararlanabileceğinize ilişkin daha fazla bilgi edineceksiniz.

 
4) Mehdi Ordikhani-Seyedlar - Dikkatinizi Verdiğiniz Zaman Beyninizde Ne Olur?
Dikkat sadece odaklanmamız gereken şeylerle değil, aynı zamanda beynimizin filtrelediği şeyle ilgilidir. Mehdi Ordikhani-Seyediler, insanların odaklanmaya çalıştıklarında beyindeki kalıpları araştırarak DEHB'yi tedavi etmek ve iletişim yeteneğini yitirenlere yardımcı olabilecek bilgisayar modelleri kurmayı amaçlıyor. Heyecan verici bu bilim hakkında, kısa ve büyüleyici konuşmasında daha fazla şey bulacaksınız.

 
3) Stuart Russell - Yapay Zeka Bizleri Nasıl Daha İyi İnsanlar Yapacak?
Yapay zekanın öncülerinden Stuart Russell, her şeyi bilen makineleri yaratmaya yaklaştıkça biraz daha farklı şeyler üzerinde çalışıyor: belirsizliği olan robotlar. Sağduyu, fedakarlık ve diğer insani değerleri kullanarak problemleri çözebilen insana uyumlu yapay zekaya yönelik vizyonunu merak ediyor musunuz?

 
2) Adam Alter - Ekranlar Neden Daha Mutsuz Hissettiriyor?
Ekranlarımız ve cihazlarımız bize neler yapıyor? Psikolog Adam Alter, ekranların ne kadar zamanımızı çaldığını ve bizi nasıl etkilediğini inceliyor. Akıllı telefonunuza, tabletinize veya bilgisayara baktığınızda harcadığınız bu saatlerin neden sizi mutsuz ediyor olabileceğini ve bu konuda neler yapabileceğinizi paylaşıyor.

 
1) Elon Musk - İnşa Ettiğimiz ve Kazdığımız Gelecek
Elon Musk, Tesla ve SpaceX'den sonraki en yeni projeleri olan Los Angelas altın tünel kazma ve Mars'ta bir gelecek inşa etme konusundaki motivasyonunu aktarıyor.

 
Bonus) Zeynep Tüfekçi - İnsanların Reklamlara Tıklaması İçin Bir Distopya Yaratıyoruz
Tekno-sosyolog Zeynep Tüfekçi; Facebook, Google ve Amazon gibi şirketlerin reklamları tıklamanız için kullandığı algoritmaların politik ve sosyal bilgilere erişiminizi organize etmek için nasıl kullanıldığını ayrıntılarıyla anlatıyor. Ve makineler gerçek tehdit bile değil. Anlamamız gereken, güçlü kişinin bizi kontrol etmek için yapay zekayı nasıl kullanabileceği ve buna tepki olarak neler yapabileceğimizdir

 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Farkında Olmadan Kullandığımız 10 Teknoloji
Dünyanı Değiştirecek 10 İnovasyon
Teknoloji Geliştirmede Toplum ve Kültürün Etkisi

Diğer Bloglar