Ana içeriğe atla
En

Siz Siz Olun ve Özgeçmişinize Bu Fotoğrafları Kullanmayın

BT Kariyer

Siz Siz Olun ve Özgeçmişinize Bu Fotoğrafları Kullanmayın
Karel İnsan Kaynakları olarak yenilikçi, yaratıcı ve yetkin bir insan kaynağı oluşturmak, tüm ekiplerimizi geliştirmek için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Potansiyel çalışma arkadaşlarımız için de faydalı bir içerik sunmak istedik ve bu blog yazısını hazırladık.

Yazımıza başlamadan önce, özgeçmişte fotoğraf paylaşımının bir gereklilik olmadığını belirtmek isteriz. Pek çok adayın özgeçmişine fotoğraf eklemeyi tercih ettiğini gözlemledik. Biz de bu yazımızda bir farklılık yaparak, özgeçmişinize hangi fotoğrafları koymamanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

İşte Özgeçmişinizde Olmaması Gereken Fotoğraflar

Selfieler için Instagram daha uygun bir yerdir.

Özgeçmişiniz, resmi bir belgedir. Bu nedenle, son tatilinizdeki plaj selfienizi veya partideki eğlenceli kareleri özgeçmişinizde paylaşmak için çokça sosyal mecra bulunur. İşverenler, sizin tatil anılarınız yerine iş becerilerinizi ve deneyimlerinizi görmek isteyeceklerdir.

Lütfen güneş gözlüğünüzü çıkarınız.

Güneş gözlüğü ile çekilmiş bir fotoğraf ciddiyetinizi zedeleyebilir. Eminiz güneş gözlüğünüz olmadan doğal bir fotoğraf da kullanabilirsiniz.

Çubuklu forma güzeldir ama bir daha mı düşünseniz?

İyi bir taraftar olabilirsiniz, ancak inanın ki bu durum başvurunuz için herhangi bir kriter değildir. Bizce takım elbisenizle de güzel görünebilirsiniz.

Arkadaşınızı kadrajdan çıkarmaya ne dersiniz?

Özgeçmişiniz sizin hikayenizi anlatmalı, arkadaşlarınızı değil. Bir grup fotoğrafında arkadaşlarınızı kesip biçmek işverenin ilgisini dağıtacaktır. Odak sizde olmalı ve fotoğrafınız profesyonelliği yansıtmalıdır.

Biz sizi tanımak istiyoruz. Vesikalık hala geçerli bir yöntem.

Kullanacağınız fotoğrafın vesikalık olması ilk bakışta size demode görünebilir. Ancak vesikalık fotoğraf kullanımı halen ciddiyeti korumaktadır.

Bonus: Özgeçmişinizde profesyonelliği yakalayın.

Özgeçmişiniz, sizi yansıtan bir vitrin gibidir. Bu yüzden yüzlerce başvurunun arasından sıyrılmak ve işverenlerin dikkatini çekmek istiyorsanız, özenle hazırlanmış bir özgeçmişiniz olmalı. İletişim bilgilerinizden başlayarak, eğitim, çalışma süreleri, iş tanımı ve imla kuralları dahil her ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Özgeçmişinizin düzenli ve hatasız olduğundan emin olmalısınız. Özensiz hazırlanmış bir özgeçmiş, elenmenize neden olabilecektir.

Sonuç olarak, özgeçmişiniz işverenlerin sizi daha yakından tanımalarını sağlayacaktır. Fotoğraflarınızı seçerken ve özgeçmişinizi hazırlarken bu önemli detayları göz önünde bulundurarak iş başvurularınızda başarıya ulaşma şansınızı artırabilirsiniz.
 
Ayrıca Karel'deki iş ve staj fırsatları ile ilgili daha detaylı bilgi için Karel Kariyer sayfasını inceleyebilirsiniz.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Mutlu Bir İş Hayatı için Verimli Çalışmanın 9 Yolu
İş Başvurusunda Nelere Dikkat Edilmeli?
En İyi E-Mail'i Hazırlamak İçin 5 İpucu

Diğer Bloglar