Ana içeriğe atla
En

Bulut Çözümleri İnsanları İşinden Mi Edecek?

Teknoloji ve İnovasyon

bulut bilişim gelecek işsizlik
Aslında başlığa baktığınızda şöyle düşünmeniz çok normal: “Bulut çözümler ve bulut sistemi ile insanların işinden olması nasıl mümkün olabilir?”
 
Bu aslında çok da yanlış bir bakış açısı değil. Sizin bulut çözümlere hangi açıdan baktığınız ile ilgili olarak verdiğiniz cevap da değişecektir. Bulut, veri merkezleri sayesinde aslında birçok kişiye iş imkanı yeni istihdam alanları açtı. Bu yönüyle baktığımızda geleceğin bulut çözümlerde olduğunu söyleyebiliriz. Peki, ya büyük resim?
geleceğin fabrikaları ve bulut
Bulut ve getirdiği çözümler sadece veri merkezleri ve saklama alanları olarak algılanmamalı. Aslında kapsadığı alan çok ama çok geniş. Oyun konsolunuzda tuttuğunuz oyun kayıtlarından tutun da, uygulamalar için verdiğiniz bilgilere kadar her şey bulut üzerinde saklanıyor. Yapay zekalar bulut sayesinde yeni şeyler öğreniyorlar ve bu öğrendikleri bilgiler her geçen gün artıyor.
 
Evet, yapay zeka... Bulut çözümlerin doruk noktası olarak yapay zekayı kolaylıkla gösterebiliriz. Bulut ve barındırdığı geniş veri havuzu, yapay zeka öğrenmeleri söz konusu olduğunda inanılmaz kullanışlı bir hale geliyor.
 
Bulut çözümler yapay zekayı üstün kılıyor
Sentetik zeka artık temellerini bu bilgi havuzu üzerine kuruyorlar. Böylece yeni şeyler öğrenebilen ve kendi kapasitesini üst seviyeye çıkartabilecek makinelerin de önünü açılmış oluyor.
 
bulut çözümlerinin geleceğiBizim havuza bıraktığımız bilgiler artık dünyanın en değerli hazineleri. İnternet çağının en büyük kozu, bilgiyi elinde tutabilmek ve bu bilgiyi doğru bir şekilde işlemek üzerine kurulu. Yapay zekanın da bulut üzerinde öğrenme kabiliyeti kazanıyor olması birçok iş bölümü için tehlike çanları çaldığının en büyük göstergesi.
 
Çok uçuk bir hayal kurmaya gerek yok. Artık IoT sayesinde otomobiller bile otonom sürüş yeteneğine sahipler. Bilgileri işliyorlar, paylaşıyorlar ve kendi kararlarını alabiliyorlar. Size tamamen otonom bir aracın yakın zamanda çıkacak olması tesadüf mü olur? Yoksa, ortada olan gelişmenin sonuca yansıması mı olur?
 
Cevabınız ne olursa olsun, bulut çözümler diğer önemli teknolojileri ciddi bir şekilde etkilemeye devam ediyorlar. Bu sayede bilgiyi tutan güvenli cihazlar daha da akıllanırken, IoT ile şekillenen yeni iş alanları oluşmaya devam ediyor. Var olan iş alanları da yerlerini yapay zeka ve makinelere bırakıyor.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Endüstri 4.0 Gerçekten Nedir? Tüm Çalışanları Nasıl Etkileyecek?
Hayatımızın Yeni Normali: Nesnelerin Haberleşmesi
BT Danışmanlarının Dikkat Etmesi Gereken 5 Nokta

Diğer Bloglar