Ana içeriğe atla
En

Call Center Sistem Özellikleri Nelerdir? [Video]

BT ve Trendler

Call Center Sistemleri hakkında Türkiye Çağrı Merkezi Fuarı Karel standında çekilmiş videoları inceleyebilirsiniz: Daha fazla bilgi için ürün detaylarını inceleyebilir veya Karel Yetkili Satıcılarına ücretsiz danışabilirsiniz.

Video Metni
Karel çağrı merkezi(call center) çözümü, Linux işletim sistemi üzerinde geliştirilen, standart/sanal sunucularda çalışan bir yazılımdır. IP PBX yeteneklerinin yanında çağrı merkezi sisteminde çağrılar alındıktan sonra otomatik olarak dağıtılır. Ayrıca ses kayıt sistemleri de ses paketlerini sunucu üzerinden geçirerek dağıtma esasına dayanır. Onlarca çağrı merkezi çözüm özelliği sunar.
Günümüzde maliyetlerin düşürülmesi açısından, operasyonel verimliliği ve hizmet kalitesini optimize eden yeni uygulamalar öne çıkmaktadır. Ayrıca müşterinin iyi bir deneyim yaşamasının önemi anlaşılmış olup, bu nedenle müşteri deneyimini analiz edecek konsolide sistemlere ihtiyaç vardır. Memnuniyet anketleri ve semantik analiz yöntemleriyle müşteri memnuniyeti sürekli takip edilebilmektedir. Hala yaygın erişim kanalı olan ses yanında; e-mail, chat, sosyal medya kanallarının da önemi artmaktadır. Çeşitli video uygulamaları da yeni teknolojik çözümler arasında yer almaktadır.
Ses işleme alanında çeşitli teknolojiler uzun yıllar süren çalışmalar sonucu olgunlaşmış durumdadır. Ses tanıma, ses doğrulama, ses ve metni birbirine çevirme ve ses analitiği gibi teknolojilerin kullanımı giderek artmaktadır. Bu gibi teknolojiler bazı süreçleri hızlandırmakta ve arayan kişinin bekleme süresini azaltmaktadır. Karel olarak bu entegrasyonlar çağrı merkezi sistemimizde de desteklenmektedir. Bu teknolojiler bulut üzerinden sunulmaya başladığında maliyet düşecek ve kullanım daha da artacaktır.
Çağrı merkezine erişimi kolaylaştıracak ve bekleme süresini azaltacak farklı uygulamalar da gündemde olup, WebRTC gibi yeni teknoloji sayesinde sesli ve görüntülü iletişimin web tarayıcıları üzerinden kolayca yapılabilir hale gelmesi bu alanda yeni ve yaratıcı uygulamaları hızlandıracaktır.
Çağrı merkezi yöneticilerinin, sisteme uzaktan erişilmesine imkan veren uygulamalar da diğer bir trend olarak karşımıza çıkmaktadır. Karel Mobil Supervisor uygulaması, temel verilerin her an her yerde kolayca izlenebilmesi ve çağrı merkezine gerektiğinde müdahale edebilmesini sağlayarak hizmet kalitesini arttırmak  hedeflenmektedir. Buna bağlı olarak, şirketlerin çağrı merkezlerini maliyet kriterleri, destek modelleri, bakım giderleri, devamlılığı ve fonksiyonelliği açısından inceleyip tercih edilmesi önerilmektedir.
Bulut yapılar ise diğer önemli çağrı merkezi trendi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bant genişliklerinin ve erişim kalitesinin iyi bir noktaya gelmesi, bu hizmetlerin önünü açmaktadır. Genel kamusal bulut ve kuruma özel bulut olarak ikiye ayrılmaktadır. Genel kamusal bulut, birçok farklı kamuya hizmet veren bir bulut söz konusudur. Orta ve küçük çaplı şirketlerde çağrı merkezi çözümleme teknolojileri açısından çok etkili olmaktadır.
Call Center Sistemleri hakkında daha fazla bilgi için ürün detaylarını inceleyebilir veya Karel Yetkili Satıcılarına ücretsiz danışabilirsiniz.

Diğer Bloglar