Ana içeriğe atla
En

Gençler Bilişim Alanında Kendilerini Nasıl Yetiştirmeli?

Teknoloji ve İnovasyon

Karel Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendislik Direktörü Dr. Alper Sarıkan, Smart Future etkinliğinde “Dijital Dönüşümde Ar-Ge, Yıkıcı Yenilikçi Teknolojiler ve İnovasyonun Önemi” konulu panelde gençlerin kendilerini bilişim alanında nasıl yetiştirebileceği hakkındaki görüşlerini aktardı. İşte Alper Bey’in konuşmasından satır başları;

Günümüzde dijitalleşmeden, büyük veriden, IoT’den bahsediyoruz, Bunların tümü bir firmanın altından kalkabileceği uygulamalar değil. Çok büyük firmalar da dahil.

Dolayısıyla IoT’de veya dijitalleşmenin özünde birlikte çalışabilirlik öne çıkıyor. Türkiye’de gençler arasında girişimcilik, kendi içimizden geçtiği şekliyle gerçekten var. Fakat bunu birlikte çalışabilirlik alanında mutlaka önümüzdeki dönemde açmamız gerekecek. Dolayısıyla grup çalışması önemli bir kavram olarak önümüze çıkacak.

Firma olarak yazılımcı ya da coder aradığımız zamanlarda önemli gördüğüm eksikliklerden bir tanesinden bahsetmek isterim. Gençlere de özellikle tavsiyemdir. Üniversitede derslerinize girdiğiniz zaman mutlaka o dersten maksimum fayda sağlayacak şekilde, derse iştirak etmeye çalışıp mutlaka dersi iyi dinlemeniz gerekiyor. Aynı şekilde bir yerde staj yaparken de o stajdan kaytarmak yerine maksimum fayda sağlayacak şekilde, iletişim ve sosyal becerilerinizi geliştirecek biçimde pozisyon almanız çok önemli.

Pek çok online kaynak var. Örneğin MIT derslerine doğrudan iştirak edip kendinizi inanılmaz geliştirebilirsiniz. Gerçekten iyi coderlara ihtiyacımız var. Çünkü bir kişi tasarlıyor, onlarca kişi kodlama yapıyor. Dolayısıyla tasarımcıya bir ihtiyacımız varken kodlayıcıya 10 ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı karşılayacak şekilde kendi kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yaptığınız projelere lütfen özenin, onları üstünkörü yapmamaya çalışın. Olabildiğince kendinizi bu noktada geliştirmeye çalışın.
 
 
Bu yaızyı okuyanlar, bunları da okudu;
Ünlü CIO’lar Hangi Bölümlerden Mezun?
Türkiye ICT Sektörünün Durumu Nedir? Gelişmesi İçin Neler Yapmak Gerekir?
Türkiye'nin En Önemli Teknoloji Etkinlikleri (Tam Liste)

Diğer Bloglar