Ana içeriğe atla
En

Türkiye'nin En Önemli Teknoloji Etkinlikleri (Tam Liste)

Teknoloji ve İnovasyon

türkiyenin en önemli teknoloji etkinlikleri
Teknolojiyi takip etmek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Bloglar, forumlar, vloglar? Peki ya etkinlikler?

Yeni nesil teknolojileri ve gelişmeleri takip edebilmeniz için sağlam bir teknoloji etkinlikleri listesi hazırladık. İşte mutlaka takip etmeniz gereken teknoloji etkinlikleri...

IT Strateji Günü
Kısaca, IT çalışanları için yıllık update etkinliği denebilir.
Karel’in öncülüğünde, BT trendleri ve merak edilen konuların konuşulduğu IT Strateji Günü’nün, 6 Ekim 2020 Salı günü dördüncüsü düzenlendi. Pandemi sebebiyle bu yıl tamamen online ve katılımı ücretsiz olan etkinlikte VMware, Cisco,  Kaspersky, Microsoft, Veritas gibi kendi alanlarında lider teknoloji firmaları ile katılımcılar bir araya geldi.
Daha fazla bilgi ve etkinlik videolarını izlemek için: IT Strateji Günü
teknoloji etkinlikleri, IT Strateji Günü
Ulusal Bilişim Kurultayı
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1976’dan bu yana düzenlenen TBD Ulusal Bilişim Kurultayının 37’ncisi, 16 – 17 Aralık 2020 tarihinde "Dijital Gerçeklik ve Toplum 6.0" teması ile BTK Konferans Salonun’da gerçekleştirildi.
Yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği kurultayda,  kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullananlardan oluşan 2500 kişi katılım ve katkı sağladı.

Webrazzi Summit
Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen teknoloji mecralarından biri olan Webrazzi’nin düzenli hale getirdiği etkinlik bu sene 21-22 Ekim’de online olarak düzenlendi. Diğer etkinliklerden farklı olarak startup ekosistemini de içinde barındıran bu etkinlik güncel gelişmeler hakkında önemli tavsiyelerde bulunacak. Kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Detaylı bilgi ve kayıt için https://summit.webrazzi.com/tr adresini ziyaret edilebilirsiniz.

Digitalzone
Uluslararası konuşmacılarıyla fark yaratan Digitalzone, bu yıl 27 Ekim 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleşti. SEO’nun hayatımızdaki önemi ve dijital pazarlama konuları hakkında önemli konuşmacıları dinleme fırsatı yakalayacağınız Digitalzone’da ayrıca her oturumun sonunda 15 dakika boyunca sektörün önde gelen isimleri, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Dijital pazarlama alanına özel bir ilginiz varsa, bizce kaçırmayın. Detaylı bilgi ve kayıt için https://zeo.org/digitalzone/ adresini ziyaret edilebilirsiniz.
hackn break teknoloji etkinliği türkiye
HacknBreak Açık İnovasyon Kampı
HacknBreak, girişimci insanları tasarım, yazılım, kodlama ve üretim konularında ortak bir hedefe ulaştırmak amacıyla düzenlenen bir açık hava etkinliğidir. Açık İnovasyon Derneği ve BilimKoop koordinasyonunda düzenlenen HacknBreak Açık İnovasyon Kampı 5. kez, 1 Kasım – 9 Kasım 2020 tarihleri arasında Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleşti. Bu yıl pandemi koşullarında Sürdürülebilirlik, Tarım, Eğitim, ve Akıllı Şehirler temalarına odaklanıldı. Kamp bu temalar çerçevesinde eğitimlere, üç farklı ideathon’a, seminer ve panellere ev sahipliği yaptı. Detaylı bilgi için http://hacknbreak.com adresini ziyaret edilebilirsiniz.

İstanbul Bilişim Kongresi
Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi olarak Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte düzenlenen 13. İstanbul Bilişim Kongresi, “Verinin Evrimi: Ticaretin Devrimi” temasıyla 5 Aralık 2019 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde yapıldı. Birbirinden değerli özgün araştırmalar, akademisyenler ve konuşmacıların katıldığı kongre 5 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Kamu ve özel sektör yönetici ve çalışanlarının, akademisyen ve üniversite öğrencilerin katılımlarıyla düzenlenen 13. İstanbul Bilişim Kongresine tüm sektör temsilcileri davetliydi. Detaylı bilgi için: https://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilişim Zirvesi
25 Kasım 2020’de Bilişim teknolojilerinde yaşanan ve yaşanacak olan gelişmeleri gelenekselden geleceğe uzanan geniş ve zengin bir perspektifle iş dünyasının gündemine taşıyan Bilişim Zirvesi, 20 yıllık birikimiyle bizi bir yolculuğa çıkarıyor.  Bilişim Zirvesi’20, bilim çevrelerinin hararetli tartışmalarına yol açan, ülkelerin rekabette yeni bir güç olarak hazırlıklarını sürdürdükleri, gelecek 30 yıla şekil verecek olan kuantum teknolojisini gündeme taşıdı. Zirve 2020 yılında Kuantum Yolculuğu ana temasıyla iş, kamu, bilişim ve akademik dünyayı dijital platformda bir araya getirdi. Detaylı bilgi ve kayıt için https://www.bilisimzirvesi.com.tr adresini ziyaret edilebilirsiniz.

Özgür Yazılım Linux Günleri
Linux Kullanıcıları Derneği tarafından yılda bir kez düzenlenen seminerler genellikle her kesime uygun düzeyde olacak şekilde gerçekleşiyor. En son 11-11 Mayıs 2019’da Özgür Yazılım A.Ş. sponsorluğunda Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsünde düzenlenen bu etkinliği, özgür yazılım ile ilgilenen, teknik ve kültürü hakkında bilgi edinmek isteyen herkesin mutlaka takip etmesini tavsiye ediyoruz. https://ozguryazilimgunleri.org.tr
istanbul teknoloji etkinlikleri
Java Day Istanbul
16 Mart 2019’da İstanbul Java Kullanıcı Grubu tarafından 5'incisinin gerçekleşmesi planlanan etkinlikte, sektörün öncüleri aracılığıyla geliştiricilere Java, Web, Mobil, Big Data, Cloud, DevOps, Agile teknolojileri hakkında önemli bilgiler verilecek. Etkinlik alanında bulunan tartışma alanlarında her odanın önünde konuşmalardan sonra açılan flip-chart sayesinde konuşmacıyla sohbet edip merak ettiğiniz soruları sorup, tavsiyeler alabilirsiniz. Geçtiğimiz etkinliklerde Microsoft, Salesforce, Red Hat, Udemy ve Google gibi lider şirketler sunumlar gerçekleştrmişti. Detaylı bilgi ve kayıt için https://javaday.istanbul/ adresini ziyaret edilebilirsiniz.

Developer Summit İstanbul
Devnot tarafından organize edilen ve Türkiye'nin en büyük yazılım geliştirici konferanslarından biri olan Developer Summit bu yıl 4. kez düzenlendi. Developer Summit pandemi sebebiyle online olarak gerçekleşti. 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde alanında uzman konuşmacılarla birlikte güncel ve popüler konularla ilgili sunumlar ve workshoplarla bu etkinlikte yer aldı.
http://summit.devnot.com

SHIELD Siber Güvenlik Konferansı
Innovera tarafından 6.’sı düzenlenen  Shield, bu yıl koronavirüs sebebiyle VShield adıyla sanal ortama taşındı. “Yeni Bir Dünyaya Uyanmak” temasıyla 15 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde düzenlenen konferans, 45’ten fazla oturum ile 70’ten fazla konuşmacıya ev sahipliği yaptı. VShield, Türkiye’nin ilk sanal siber güvenlik konferansı ve 2020’nin en kapsamlı siber güvenlik etkinliklerinden biriydi.

TRAI ZİRVE – Yapay Zeka
Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 12 Mart 2020’de, UNIQ  İstanbul’da  düzenlendi. Etkinlikte yapay zekanın farklı sektörlerdeki uygulama alanları ve başarı örnekleri sunulacak. Aynı zamanda çözüm odaklı atölyeler gerçekleştirilecek, meraklılara temel eğitimler verilecek ve yerli girişimler çözümlerini tanıtacak. Geçen yıl düzenlenen etkinliğe Google, SAP ve IBM gibi önemli şirketler de katılım sağlamıştı. Detaylı bilgi ve kayıt için https://turkiye.ai/ adresini ziyaret edilebilirsiniz.
türkiye yapay zeka etkinliği
GDG İstanbul
GDG İstanbul, 28 Şubat 2018’de Firebase Codelab’18 etkinliği ile hem teknik açıdan oldukça dolu hem de bir o kadar eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Çırak Atölye’de gerçekleşen bu etkinlikte katılımcılar Slack üzerinden “Android mi yoksa iOS mu ?” ve “Java mı yoksa Kotlin mi ?” oylamaları yaptıktan sonra codelab oluşturup geliştirilen projeyi hep beraber test etme fırsatı yakaladılar.

Data Center Türkiye
8 Mayıs 2018’de 5'incisi gerçekleşen etkinliğe Wyndham Grand Levent ev sahipliği yaptı. Veeam, Fortinet, Equinix, Cisco, Dell EMC ve Vertiv gibi sektörün önemli paydaşlarının bir araya geldiği etkinlikte “Veri Merkezlerinin Geleceği ve Bulut Teknolojilerinde Hibrit Yapılanma” ana temasıyla önemli şirketlerin üst düzey 13 yöneticisi iki ayrı salonda konuşmalar gerçekleştirdi.
türkiye teknoloji etkinlikleri
IDC CIO Summit
IDC Türkiye CIO Summit, bu yıl 17 Eylül 2020’de online olarak gerçekleşti . IDC CIO Zirvesi 2020, hızla gelişen dijital dönüşüm ortamını anlamlandırmak ve yarının dijital stratejilerini şekillendirmek için küresel analistleri, pazar lideri satıcıları ve bölgenin en etkili C-suite liderinden 500'ünü bir araya getirdi. Suse, Microsoft, HPE, IBM ve ForcePoint önemli sunumlar gerçekleştirdi. Detaylı bilgi edinmek için: https://www.idcciosummit.com/turkiye/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Turizm Teknolojileri Günü
Turizm ve bilişim sektöründeki profesyonelleri buluşturan etkinliğin 5’incisi 26 Ekim 2019 Cumartesi tam gün ve 27 Ekim 2019 Pazar öğlene kadar yarım gün şeklinde konaklamalı olarak Kervansaray Lara Otel’de gerçekleşti. Etkinlikte "Bilişim Teknolojilerinin Geleceği”, “Siber Güvenlik”, “Yerli Bilişim Endüstrisi’nin geliştirilmesi ve Milli Yazılımlar”, “Turizmde Dijitalleşme”, “Veri Güvenliği” ve “Turizm Yazılımları” gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Detaylı bilgi edinmek için: http://turizmteknolojilerigunu.com/

Akıllı Şehirler Sergisi
15-16 Ocak 2020 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’ni gerçekleştirmiştir.
Konuyla ilgili yönetici ve uzmanları bir araya getirerek akıllı şehirlere geçiş sürecine ivme kazandırmayı hedefleyen Kongre; belediyeler, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, girişimciler, firmalar ve dünyanın dört bir yanından uzmanları bir araya getiren bir platform olması bakımından ilk olma özelliğini taşımaktadır.
Konuyla ilgili detaylı bilgi edinmek için: http://akillisehirler.tbb.gov.tr/  adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Webrazzi E-Ticaret
26 Şubat, Hilton İstanbul Maslak’ta gerçekleşen etkinlikte, her geçen gün büyümeye devam eden, Türkiye ve dünya çapında sürdürülebilirliği en yüksek internet trendi diye adlandırabileceğimiz e-ticaretin sadece Türkiye değil küresel çaptaki tüm temsilcileri ve bu trende yön veren büyük oyuncuları Webrazzi E-Ticaret 2020'de konuşmacılardı.
https://etkinlik.webrazzi.com/etkinlik/detay/webrazzi-e-ticaret-2020/1690
 
Webrazzi Dijital
Webrazzi Dijital 2020, 10 Haziran’da online olarak gerçekleşti. Her zaman olduğu gibi yine dijitale dair birçok konu konuşulan, yurt dışından önemli konuşmacıların yer aldığı etkinlikte, teknoloji ve hikâye anlatımından içerik pazarlamasında yeni trendler gibi gündemdeki bir çok konuyu barındırdı. Covid-19 dönemiyle ilgili içerik tüketiminden, tüketicinin psikolojine kadar detaylı sunumların yer aldığı Webrazzi Dijital’20 ile ilgili daha detaylı bilgilere sahip olmak için https://etkinlik.webrazzi.com/etkinlik/detay/webrazzi-dijital-2020/1691 adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
CloudTalk Online MatchMaking Summit
CloudTalk Online | MatchMaking Summit 29 Eylül 2020, Salı günü gerçekleşti. 20 farklı ülkeden 3 bine yakın IT profesyonelini ağırlayan etkinlikte 50+ cloud profesyoneli sahne aldı ve sanal fuayede 100'e yakın teknoloji devi katılımcılarla buluştu. Sınırları tamamen kaldıran, bire bir iletişimi ön plana çıkartan ve tamamen açık katılımcı datası ile tüm paydaşlarına maksimum networking ve lead edindirmeyi hedefleyen bir eşleştirme zirvesi olan CloudTalk Online ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için https://cloudtalk.icu/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
IDC Security Roadshow 2020
4 Mart 2020 tarihinde Wyhndam Grand İstanbul Levent’te gerçekleşen etkinlikte aşağıdaki ana konular tartışıldı;
- Kamuda Siber Güvenlik Stratejileri
- Veri Yönetimi, Veri Güvenliği ve Risk Yönetimi
- Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC)
- Güvenlik ve Tepkinin Önemi: Planlama, Test, İletişim
- Güvenlik Analitiği, Otomasyon ve Saldırıların Tespiti
- KVKK Uyumluluğu ve Denetlenmesi
- İç Tehditler ve Önlemler
- Güvenlikte Yapay Zeka ve Robotlar
 
Listeye eklenmesini düşündüğünüz farklı etkinlikleri dijital [at] karel.com.tr adresinden bizlere ulaştırabilirsiniz.
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Girişimci Adaylarına Öneriler
Teknoloji Geliştirmede Toplum ve Kültürün Etkisi
Başarılı BT Kariyeri İçin Geliştirilmesi Gereken Sosyal Beceriler

Diğer Bloglar