Ana içeriğe atla
En

Girişimciliği Değiştirecek 5 Kullanıcı Trendi

Teknoloji ve İnovasyon

Girişimciliği Değiştirecek 5 Kullanıcı Trendi
Dünya’nın en büyük mobil ve kullanıcı elektroniği etkinliklerinde gözünüze çarpan ve sizi en çok heyecanlandıran ürünler hangileri? Mobil cihazların en yeni ve geleceğin amiral gemileri olarak adlandırılanları, giyilebilir teknoloji ürünleri, nesnelerin interneti deneyimini mükemmelleştiren cihazlar, akıllı otomobiller ya da hayatımızı kolaylaştırmak için elinden geleni yapan cihazlar sizin de ilginizi çekiyor mu?

Peki bu tür teknolojik yenilikler iş hayatını nasıl etkileyecek? İşte medyada gözden kaçan ve üzerine konuşulması gereken önemli konulardan bir tanesi bu. Son dönemde yaşanan gelişmeleri izledikten sonra, kurumsal uygulama ve hizmetleri nasıl geliştirmemiz gerektiğini etkileyecek 5 tüketici trendi göze çarpıyor. Dilerseniz bunlara biraz değinelim;

1. Yakın zamanda işletmelerde daha fazla karşılaşacağımız kişisel giyilebilir ürünler
Son döneme kadar çoğu giyilebilir ürün, aktivite izlemenin ötesindeki kullanışlı özelliklerden yoksun olarak bileğinize bağlı gösterişsiz bilgisayarlardan ibaret olarak görülüyordu. CES’de bir süredir modaya uygun giyilebilir ürünler ile karşılaşıyoruz. Daha iyi bildirim sunabilen akıllı giyilebilirlerin ve daha gelişmiş uygulamaların yaygınlığı da giderek artıyor. Giyilebilir cihazları daha güçlü yapan yeni IoT yonga setlerini de görüyoruz. Bu yeniliklerin kombinasyonu ile, kullanıcıların bunları satın alma ihtimalinin yükselmesi ve ofis ortamına getirmelerinin daha olası olduğu anlamı çıkıyor. Tabii bu birkaç yıl daha alacak, ancak yeni özelliklerle donatılmış akıllı saatlerin tanıtılması, işletmelerde giyilebilir cihazların kabullenilmesini hızlandıracak.

2. IoT ve giyilebilir teknoloji ile işletim sistemlerindeki değişiklik
AndroidWear, WatchKit ve WebOS, sahnede olmak için son giyilebilir teknoloji geliştirme ortamları. Giyilebilir ürünler, akıllı telefonlar ile işletim sistemi gibi bazı tasarım unsurlarını paylaşırken, esas tasarım amacı farklılaşıyor. Bunun yerine işletim sistemlerinin birleştirilmesi, işletmelerin daha kafa karıştırıcı seçenekler ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

3. Artırılmış gerçeklik daha iyi giyilebilir ürünlere yol gösterecek
Arttırılmış gerçeklikGeçtiğimiz dönemde vitrinde olan ürünlerin başında ve muazzam yenilik olarak görülen artırılmış gerçeklik gözlükleri(VR gözlük) vardı. HTC, Sony, Microsoft, Oculus ve Google gibi şirketler bu alandaki yeni ürünlerini duyurdular ve yenileri gelmeye devam ediyor. Gelecek birkaç yılda da yeni gelişmiş özellikler barındıran ürünlerin de geleceğine kesin gözüyle bakıyoruz. İlk önceleri daha küçük, ışıklı ve nispeten uygun fiyatlı olan gözlükler yeni kurumsal uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlayabilir. Yeni alışveriş biçimleri veya eğitim sınıflarının oluşturulması ya da ekipman onarımı için bu gözlüklerin kullanılması güzel olmaz mıydı?

4. Sürücüsüz araçlar daha iyi bir filo yönetimi sağlayabilir mi?
Otomobil üreticileri, sürücüsüz taşıtları gerçekleştirmek için özenle ve sabırla çalışırken, milyonlarca araç ve kamyon, dünya genelinde sensörlerle donatılmış olarak yollara çıkıyor. Bu sensörler ve yeni oluşmuş bulut tabanlı hizmetler, yazılım şirketlerinin kapsamlı bir biçimde araçların gerçek zamanlı konum takibi ve şirket kargolarının sağlıklı bir şekilde yerine ulaşmasını sağlayan çalışmalar yapmalarına imkan veriyor.

5. Algısal programlama(Perceptual Computing), kurumsal güvenliği değiştirebilir mi?
Yüz tanıma ve ses komutları; sosyal ağlarda (örneğin Facebook yüz etiketleme gibi), yazılım erişimi ve hizmetlerde kullanıcı deneyimlerini değiştiriyor. Örneğin; bir kullanıcı, bilgisayarlarına erişim için kilidi kolaylıkla açabilir. Ticaret sitelerine yüz tanıma, ses ve üçüncü faktör kimlik doğrulama yöntemini kullanarak giriş yapabilir. Bu durum kullanıcılar için sıradan hale geldiğinde, şirket çalışanları kurumsal hizmetler ve özellikle mobil cihazlar için aynı kolaylıkta giriş bekleyeceklerdir.

Nesnelerin İnterneti gibi yenilikler, kurumsal uygulamaların ve hizmetlerin tasarımlarını değiştiriyor. Eğer yeni nesil kullanıcı ürünleriyle ilgileniyor ve bu konuda çalışmalar yapıyor veya yapmak istiyorsanız sizlere bir önerim var, bu ürünlerin iş ortamlarında nasıl kullanılabileceğini ve başka amaçlar için uygun hale getirilebileceğini düşünebilirsiniz.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Girişimci Adaylarına Öneriler
İşinize Güç Katacak En İyi Uygulamalar
Ofisteki Motivasyonu Nasıl Arttırabilirsiniz?

Diğer Bloglar