Ana içeriğe atla
En

SDN ve NFV Fayda Analizi

Teknoloji ve İnovasyon

Bugün, SDN ve NFV hakkında farkındalığı arttırmak için kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Öncelikle Bulut Bilişim ve Standardizasyon Danışma Grubunu tanıtmak istiyorum. 2014 yılı ortasında BTK tarafından, gönüllü firma ve temsilcilerden oluşturulmuş dört çalışma grubundan biriyiz. Grubumuzun hedefleri;

  • Uluslararası standardizasyon çalışmalarını takip etmek, katkı sağlamak
  • Ulusal standardın oluşmasında uzman görüşü oluşturmak
  • Bulut Bilişim ve geleceğin ağları konularında farkındalık yaratmak
  • Firmalar ve kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamaktır.

SDN (Software Defined Networking), en genel tanımı ile büyük ve karmaşık ağlar oluşturmak ve bu ağları etkin olarak yönetmek, ağ alt yapısını donanımdan mümkün olduğu kadar soyutlaştırmak ve sanallaştırmak üzerine kurulmuş bir teknolojidir.

NFV (Network Functions Virtualization) ise, biraz daha üst katmanda, özellikle yeni servislerin geliştirilmesinde, hızlı bir şekilde denenmesinde ve tüm bunların düşük maliyetle gerçekleştirilmesine yönelik bir teknoloji alanıdır. Telekom kaynaklarını etkin kullanmayı amaçlar.

SDN ve NFV ile ilgili daha fazla bilgi için videoyu izleyebilir ve daha önce Karel Blog’da yayınladığımız “SDN ve NFV Nedir? Aralarındaki Farklar Nelerdir?” yazısını inceleyebilirsiniz.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
WebRTC, İşletmeniz İçin Doğru Bir Seçim Mi?
Üç Boyutlu Yazıcılar Oyuncak Basmanın Çok Daha Ötesinde
Bilgisayarlar Tarihe mi Karışıyor?

Diğer Bloglar